Magic the Gathering
Magic the Gathering32371 medlemmar 684 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1821 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SvM
Ligan

Nu är det dags igen. För dig som suktat efter tävlingsmagi hemma på kammaren, detta utan att spendera ohemula mängder tix på MTGO…
Ligan är tillbaka.

av ScwesterN
22:15, 13/9 -12
läst 2715 ggr.
Skriv ut artikel
10 kommentarer

Ligan har av olika anledningar legat på is ett tag nu och föreningen SvM har beslutat att det är dags för en nystart. Kelvandil har överlämnat stafettpinnen till undertecknad och vi tackar för den tid han varit ansvarig för Ligan och hoppas att han kommer att vilja delta i de turneringar som komma skall.

För att det snabbt skall kunna gå att hitta tillbaka kommer det gamla hederliga systemet användas (med vissa små förändringar). Som repetition kommer förfarandet att beskrivas nedan.

Ligan
Ligan är ett ypperligt tillfälle att kunna sitta hemma och spela tävlings-Magic mot andra bra spelare med precis den lek du vill. Förbundet kommer att som tidigare sponsra ligan med krediter vilka kommer att användas som pris. Spelet styrs av en moderator som tilldelar er motståndare och meddelar er vilken tidsfrist ni har att hålla er till, moderatorn fungerar också som scorekeeper.

Programvara
MagicWorkStation är förstahandsvalet, det går även att spela via MTGO, Apprentice, Cockatrice eller IRL. Det är kort sagt ni som spelar som bestämmer, bara ni är överens.
För att erhålla en bra beskrivning av hur Workstation fungerar hänvisas till en tidigare publicerad artikel.

Typ av turneringar och frekvens
Det är constructed som gäller, tidigare har Standard, Extended, Legacy, Vintage och Block Constructed spelats. Ett hett tips är väl att Modern nu ersätter Extended. Tidigare har grundtanken varit att det skall startas en turnering i månaden och att dessa var och en pågår i ca två månader. Detta har inte alltid fallit väl ut och på grund av detta kommer nu endast en långbänksturnering startas varannan månad. Vad som däremot kommer att bli helt nytt är att vi skall pröva att köra en heldagsturnering, företrädesvis på en helgdag. Tanken är att få tävlingen färdigspelad på denna enda dag, som en vanlig turnering helt enkelt. Faller detta väl ut kommer vi att fortsätta med detta. Detta event kommer att bli av senare i höst.

Turneringsstruktur
I de långa turneringarna är det som tidigare Double Elimination som gäller. Resultaten kommer att föras in i Challonge (mer om detta senare). Den kommande betatestningen av endagsturneringen kommer att vara Single Elimination, även här kommer Challonge att användas.

Kostnad och prisstruktur
Det är gratis att delta, du måste dock vara med i föreningen SvenskaMagic (Junior eller Senior). För varje deltagare som fullföljer minst en match erhålls 10 krediter från föreningen SvM till prispotten (dock max 60 deltagare). Prisstrukturen brukar normalt vara runt 100 krediter till ettan och 50 krediter till tvåan. Det har tidigare anordnats Kungenkval i Ligan och då har priserna varit större och fler.

Turneringar
Det kommer att postas en Nyhet på sidan när en ny turnering står i begrepp att starta, för att man inte skall missa något bör man även bevaka Liganbordet. Här kommer all information rörande de olika turneringarna att samlas såsom anmälning, pairings och resultat e.t.c.

Tidsfrist
Tanken är frihet under ansvar, du och din motståndare kommer överens om tid och genomför matchen så snart ni kan. Detta har tidigare medfört vissa svårigheter och är en bidragande orsak till att Ligan tappat sin lyster. Du bör snarast meddela moderatorn om du inte kan genomföra din match inom en vecka, på grund av exempelvis resa eller dylikt. Efter två veckor utan information om varför matchen ej är spelad blir du tilldelad en tid och skulle inte heller detta bidra till genomförd match erhålls en matchloss.
Rundorna är inte timade under de långa turneringarna men den förestående endagsturneringen kommer att kräva detta och matcherna kommer i denna tävling att vara tidsbegränsade.

Anmälan
Anmälan sker i respektive turnerings tråd på Liganbordet, du anmäler dig genom att posta din SecurityCode från MWS. (Du hittar din SecurityCode genom att starta ett Solitary Game i MWS med den lek du skall spela. Koden kommer att synas under ”New Game Started”). Du får ändra leken fram till att turneringen startar men då måste du generera en ny kod och posta denna. I anmälningen skall också din mailadress finnas med, denna kommer att användas i Challonge för att du skall kunna posta ditt resultat.

Rapportering
Du rapporterar själv ditt resultat, både i turneringstråden och i Challonge.

Challonge
Challonge är en onlinetjänst för att skapa turneringsbrackets i olika former. När du anmäler dig till en tävling anger du även din mailadress varvid du kommer att få ett mail när du fått en ny motståndare, det är även din adress du använder för att logga in på sidan och anmäla dina resultat.

Diskussion och frågor postas med fördel på Liganbordet 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

bitjman

MEDLEM
Stockholm
Alltså den här lolturneringen med keyword constructed är typ det roligaste jag har varit med i i magicväg. Jag röstar på minst en turnering i något helt nytt kalle anka-format som turneringsanordnaren bestämmer.

12:40:04, 7/10 -12
ScwesterN

MEDLEM
Karlskrona
@daddy
Cockatrice fungerar med Mac, det är det huvudsakliga skälet till att vi kommer att byta klient till den kommande turneringen.

16:11:22, 21/9 -12
daddy_boostin

MEDLEM
Eskilstuna
Någon som vet om Cockatrice programmet funkar med Mac ?

15:28:37, 21/9 -12
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
REDAX
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Helt rätt! Kul att se att någon äntligen tar tag i det här projeket, har själv försökt få liv i det vid flertalet tillfällen :)

16:05:48, 18/9 -12
ScwesterN

MEDLEM
Karlskrona
Jag hoppas och tror inte att det kommer att bli ett stort problem, vi får hoppas att de som deltar är villiga att spela sina matcher. Det blir nog en individuell bedömning från fall till fall när det sker. I vissa fall kommer det att bli en enkel bedömning, om den ena spelaren är engagerad och ligger på om att få spela och den andra inte kommer den sistnämnda att erhålla matchloss. I de fall när det helt enkelt är svårt att få till en tid som passar får man väl i värsta fall lotta. Man har som nämnts en vecka på sig att anmäla förhinder och då får man om giltigt skäl finns erbjuda extra tid till dessa spelare. Anledningen till det till synes hårda straffet är att det vid vissa tidigare tillfällen uppenbarligen inte fungerat med det "fria ansvaret".

01:28:57, 16/9 -12
pelle

FSVM - VALBEREDARE
REDAX
JUDGE L1
SVM TV STREAMER
Uppsala
Cartago skrev 11:49, 13/9 -12 Hoppas detta funkar :). En fråga jag har är hur du avgör vem som får match loss när två personer inte lirat? Den mest otillgängliga eller något annat kriterium? Om båda har svårt att hitta tid, blir det dubbel match loss?
Tycker det är något som är bra att ha klart för alla :)

Jag tror (ScwesterN får rätta mig om jag har fel) att tanken är att man till slut tilldelas en specifik tidpunkt när matchen ska spelas. Om den ena personen dyker upp vid den tidpunkten men inte den andra är det den som dykt upp som vinner. Dyker ingen upp lär det vara dubbel matchloss som gäller.

Hur som helst har du rätt i att det vore bra att förtydliga lite.

17:06:44, 15/9 -12
Cartago

JUDGE L2
REDAX
MODERATOR
Huddinge
Hoppas detta funkar :). En fråga jag har är hur du avgör vem som får match loss när två personer inte lirat? Den mest otillgängliga eller något annat kriterium? Om båda har svårt att hitta tid, blir det dubbel match loss?
Tycker det är något som är bra att ha klart för alla :)

11:49:07, 13/9 -12
Boneash

MEDLEM
Mölndal
Finns det ingen möjlighet att arangera draft "utan att spendera ohemula mängder tix på MTGO…"?

10:00:54, 13/9 -12
Jolly_roger

SM-VINNARE 2014
JUDGE L1
Växjö
Ligan är kul!

17:21:29, 12/9 -12
steef

MEDLEM
Gävle
Bra initiativ, har saknat ligan.

11:07:42, 12/9 -12
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!