SvM
Ligan

Nu är det dags igen. För dig som suktat efter tävlingsmagi hemma på kammaren, detta utan att spendera ohemula mängder tix på MTGO…
Ligan är tillbaka.

av ScwesterN
22:15, 13/9 -12
läst 3237 ggr.

Ligan har av olika anledningar legat på is ett tag nu och föreningen SvM har beslutat att det är dags för en nystart. Kelvandil har överlämnat stafettpinnen till undertecknad och vi tackar för den tid han varit ansvarig för Ligan och hoppas att han kommer att vilja delta i de turneringar som komma skall.

För att det snabbt skall kunna gå att hitta tillbaka kommer det gamla hederliga systemet användas (med vissa små förändringar). Som repetition kommer förfarandet att beskrivas nedan.

Ligan
Ligan är ett ypperligt tillfälle att kunna sitta hemma och spela tävlings-Magic mot andra bra spelare med precis den lek du vill. Förbundet kommer att som tidigare sponsra ligan med krediter vilka kommer att användas som pris. Spelet styrs av en moderator som tilldelar er motståndare och meddelar er vilken tidsfrist ni har att hålla er till, moderatorn fungerar också som scorekeeper.

Programvara
MagicWorkStation är förstahandsvalet, det går även att spela via MTGO, Apprentice, Cockatrice eller IRL. Det är kort sagt ni som spelar som bestämmer, bara ni är överens.
För att erhålla en bra beskrivning av hur Workstation fungerar hänvisas till en tidigare publicerad artikel.

Typ av turneringar och frekvens
Det är constructed som gäller, tidigare har Standard, Extended, Legacy, Vintage och Block Constructed spelats. Ett hett tips är väl att Modern nu ersätter Extended. Tidigare har grundtanken varit att det skall startas en turnering i månaden och att dessa var och en pågår i ca två månader. Detta har inte alltid fallit väl ut och på grund av detta kommer nu endast en långbänksturnering startas varannan månad. Vad som däremot kommer att bli helt nytt är att vi skall pröva att köra en heldagsturnering, företrädesvis på en helgdag. Tanken är att få tävlingen färdigspelad på denna enda dag, som en vanlig turnering helt enkelt. Faller detta väl ut kommer vi att fortsätta med detta. Detta event kommer att bli av senare i höst.

Turneringsstruktur
I de långa turneringarna är det som tidigare Double Elimination som gäller. Resultaten kommer att föras in i Challonge (mer om detta senare). Den kommande betatestningen av endagsturneringen kommer att vara Single Elimination, även här kommer Challonge att användas.

Kostnad och prisstruktur
Det är gratis att delta, du måste dock vara med i föreningen SvenskaMagic (Junior eller Senior). För varje deltagare som fullföljer minst en match erhålls 10 krediter från föreningen SvM till prispotten (dock max 60 deltagare). Prisstrukturen brukar normalt vara runt 100 krediter till ettan och 50 krediter till tvåan. Det har tidigare anordnats Kungenkval i Ligan och då har priserna varit större och fler.

Turneringar
Det kommer att postas en Nyhet på sidan när en ny turnering står i begrepp att starta, för att man inte skall missa något bör man även bevaka Liganbordet. Här kommer all information rörande de olika turneringarna att samlas såsom anmälning, pairings och resultat e.t.c.

Tidsfrist
Tanken är frihet under ansvar, du och din motståndare kommer överens om tid och genomför matchen så snart ni kan. Detta har tidigare medfört vissa svårigheter och är en bidragande orsak till att Ligan tappat sin lyster. Du bör snarast meddela moderatorn om du inte kan genomföra din match inom en vecka, på grund av exempelvis resa eller dylikt. Efter två veckor utan information om varför matchen ej är spelad blir du tilldelad en tid och skulle inte heller detta bidra till genomförd match erhålls en matchloss.
Rundorna är inte timade under de långa turneringarna men den förestående endagsturneringen kommer att kräva detta och matcherna kommer i denna tävling att vara tidsbegränsade.

Anmälan
Anmälan sker i respektive turnerings tråd på Liganbordet, du anmäler dig genom att posta din SecurityCode från MWS. (Du hittar din SecurityCode genom att starta ett Solitary Game i MWS med den lek du skall spela. Koden kommer att synas under ”New Game Started”). Du får ändra leken fram till att turneringen startar men då måste du generera en ny kod och posta denna. I anmälningen skall också din mailadress finnas med, denna kommer att användas i Challonge för att du skall kunna posta ditt resultat.

Rapportering
Du rapporterar själv ditt resultat, både i turneringstråden och i Challonge.

Challonge
Challonge är en onlinetjänst för att skapa turneringsbrackets i olika former. När du anmäler dig till en tävling anger du även din mailadress varvid du kommer att få ett mail när du fått en ny motståndare, det är även din adress du använder för att logga in på sidan och anmäla dina resultat.

Diskussion och frågor postas med fördel på Liganbordet



 

Artikel-feedback