Magic the Gathering
Magic the Gathering30770 medlemmar 1084 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
VERKSTADEN Sök | Statistik | Tagg-moln  
 
Av: ozckarr, 2018-12-03 21:53:31
ozckarr kommenterar:
TL:DR
Försöker mig på en ability/keyword som dyker upp i två färgkombinationer, men gör olika saker. Denna är BR och där finner man kort som Grim Strider. Men den gör positiva effekter a la Maro i UG.

Jag insåg nyligen att vi troligen aldrig kommer att få se ett annat plane med tio factions som i Ravnica. Inget märkvärdigt kan man tycka men då missas chansen att få se fler dimensioner av hur färgkombinationerna kan representeras.
WotC har blivit försiktigare med att trycka in abilities/keywords i samma set, men fem är tillåtet vid speciella tillfällen. Så jag började leka med tanken att samma ability/keyword skulle kunna dyka upp i olika factions men gör olika saker. (Det skulle ju bara dyka upp typ sex kort till varje faction, men det är lagom för att skapa en draft-arketyp.)

UR VS WG
Det började med Surge( Boulder Salvo ) där UR bara har Surge i instansts och sorceries. Medan WG bara får det på creatures.


I skiss-stadiet finns en effekt där gubbar exilas när de dör och hemsöker någon/något. Då gör de en negativ(BW?) effekt eller positiv effekt (GR?). (flavour: hemsökningar VS styrka från bortgångna via shamanism)

BR VS UG - se TL:DR

I så fall:
WU VS BG
UB VS WR

Så frågorna är:
1. Vad tycker ni om kortet?
2. Har ni förslag på konflikter mellan de sista färgerna man kan fokusera på.
3. Tidigare abilities/keywords som använts på olika vis som man kan inspireras av.
Betyg: 100% 0% (1 r..) | Mer info
1 har detta kort som sin favorit
Kommentarer: 3 kommentarer | Läs & Skriv
 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!