Magic the Gathering
Magic the Gathering32471 medlemmar 845 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Regelboken Ordlistan | Formatguide 

Huh?

Vad menas med ?Standard?? Hur fungerar Double strike? Svar på dessa frågor och många fler får du här i Regelboken.

Har du trots all info här någon fråga du vill ha svar på kan du posta en rubrik på forumbordet Regelfrågor.

 

Veckans regelfråga

Priest vs God

2019-12-05 21:07:54, av partysmurphen


I spel har Allan en Armored Warhorse, en Soul Warden och en Containment Priest. Hans motståndare spelar Show and Tell. När den resolvar vill Allan lägga in Heliod, God of the Sun.
Vad händer?

Alternativ

Antal röster

Röster i %

Graf

Heliod hamnar i exile.

107

49.5%

 
Heliod hamnar i exile. Allan får ett liv.

42

19.4%

 
Heliod hamnar på battelfield.

36

16.7%

 
Heliod hamnar på battelfield. Allan får ett liv.

31

14.4%

 

Total:

216

100%

 

Kommentar till frågan

"Containment Priests ability är en replacement effect. Sådana gluttar in i framtiden för att förutspå hur permanenten kommer se ut på battlefiled.
Den tar då hänsyn till egna abilities som bara påverkar den själv, samt även annat på battlefield som påverkar den.

Den kommer alltså ta hänsyn till sin egen devotionberoende ability, men den kommer inte räkna sig själv för devotion. Containment Priest ser därför inte en varelse komma i spel, och gör ingenting.

Soul Warden däremot är en triggerred ability. När Heliod kommer i spel så kommer den vara en varelse, då den själv gör att devotion är 5.

611.3c Continuous effects that modify characteristics of permanents do so simultaneously with the permanent entering the battlefield. They don’t wait until the permanent is on the battlefield and then change it. Because such effects apply as the permanent enters the battlefield, they are applied before determining whether the permanent will cause an ability to trigger when it enters the battlefield.
Example: A permanent with the static ability “All white creatures get +1/+1” is on the battlefield. A creature spell that would normally create a 1/1 white creature instead creates a 2/2 white creature. The creature doesn’t enter the battlefield as 1/1 and then change to 2/2.


Soul Warden kommer alltså trigga.

Rätt svar:
Heliod hamnar på battelfield. Allan får ett liv."
2019-12-09 21:49:51, av partysmurphen

Veckans regelfråga:

Tyvärr pågår det ingen Veckans regelfråga just nu

Tidigare regelfrågor:

Mutate library
Animate Bear
Time Wipe II
Time Wipe
Priest vs God

Forever Young
Bogle judged!
Totem Bogle
Very Unsettled
Fight Propaganda

Visa alla
 

Våra domare

pelle , kungenavrolfstorp , Said , Topaz , Hoben , Davorac , partysmurphen , Zarox , Discus , Darkblur , Choper , Karbunkelsopp , sparkelemtal , Quadman , Getolle_Punk , Simbachu , tonedown , Neverest , Maddog , duddelutten , Jolly_roger , Rhenk , frozen , Xior , hertz , elite099 , esmandil , funfviertel , WMazter , zxq , flamedash , Thunman , Cartago , PocketUniverse , Riconian , kandarian , nepO , GunnarH , Blaezer , Rasy , thranuil , Nike , Darkbeast , vetoki , Binarin , DavidF , ElfBro , fripojke , Bendover , cardtrader , Raeser , Plague , Gemo , Jockejockejockejocke , Anilusion , bernhardtz , Greenskull , Spacy , hay , lufos , Sander , DawdlingSphinx , Aldreen , jimroff , yespair , MWTB

Sök i ordlistan


SENASTE REGELFRÅGOR
- Aurora GRIFFIN + färg ?, av bjdj00
- Ny flip förmåga ?, av MagicOfJesper
- Opt + Elsha of the Infinite ?, av Shazica
- Edh commander ?, av Zombie_Cannibal
- Arena mot hexproof ?, av Zombie_Cannibal
 

Magic-regler


Spana in Magics regler och kom igång att spela med en gång! wizards.com
 

Turneringsregler

Hur fungerar mulligan? Vem börjar i Team Rochester Draft? De officiella turneringsreglerna hittar du på Wizards hemsida.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!