Magic the Gathering
Magic the Gathering32105 medlemmar 781 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Regelboken Ordlistan | Formatguide 

Huh?

Vad menas med ?Standard?? Hur fungerar Double strike? Svar på dessa frågor och många fler får du här i Regelboken.

Har du trots all info här någon fråga du vill ha svar på kan du posta en rubrik på forumbordet Regelfrågor.

 

Veckans regelfråga

Fight Propaganda

2019-10-16 09:38:58, av partysmurphen


Sören har en Steward of Valeron som han vill anfalla Tina med. Tina har dock en Propaganda. Kan Sören anfalla med Steward och använda dess mana ability för att betala för Propaganda?

Alternativ

Antal röster

Röster i %

Graf

Ja

114

40.3%

 
Nej

169

59.7%

 

Total:

283

100%

 

Kommentar till frågan

"Regel 508 går i steg för steg igenom hur man deklarerar en attack. Här är utvalda relevanta delar:

508.1a The active player chooses which creatures that they control, if any, will attack.
508.1f The active player taps the chosen creatures.
508.1h If any of the chosen creatures require paying costs to attack the active player determines the total cost to attack.
508.1i If any of the costs require mana, the active player then has a chance to activate mana abilities.
508.1j Once the player has enough mana in their mana pool, they pay all costs in any order.


Så i steg f hade Steward tappats om den inte hade haft Vigilance. Först i steg j betalar man för propaganda.

Rätt svar:
Ja"
2019-10-22 12:52:15, av partysmurphen

Veckans regelfråga:

Tyvärr pågår det ingen Veckans regelfråga just nu

Tidigare regelfrågor:

Animate Bear
Time Wipe II
Time Wipe
Priest vs God
Forever Young

Bogle judged!
Totem Bogle
Very Unsettled
Fight Propaganda
Drawing dead

Visa alla
 

Våra domare

pelle , Timecode , RPGLORD , Fantasydevilboy , Mällroth , kungenavrolfstorp , Said , Topaz , Hoben , Davorac , HappyMagicHardcore , NemO , partysmurphen , GlueBall , Zarox , CrowZoneMan , cjva , Burrito , Discus , anthrox , Darkblur , Choper , Karbunkelsopp , sparkelemtal , Quadman , FatMaximus , Getolle_Punk , Simbachu , Scale , Rygar , tonedown , Neverest , Maddog , duddelutten , Jolly_roger , Rhenk , frozen , andersuno , Xior , hertz , elite099 , Robostar , esmandil , funfviertel , WMazter , zxq , flamedash , Thunman , Cartago , PocketUniverse , Riconian , kandarian , nepO , GunnarH , Blaezer , Rasy , thranuil , Nike , Darkbeast , vetoki , Ganfar , Binarin , Gullvar , Dwako , DavidF , ElfBro , fripojke , Bendover , Glazastik , cardtrader , Raeser , Wikxen , Plague , Gemo , Jockejockejockejocke , Anilusion , bernhardtz , JonasN , Greenskull , Jarven , Spacy , Freiden , Langeon , hay , lufos , Sander , TheBumblebear , DawdlingSphinx , MartinThorning , Aldreen , jimroff , yespair

Sök i ordlistan


SENASTE REGELFRÅGOR
- Går Lumbering Battlement och Restoration Angel inf? ?, av jarger
- Interaktion Risen Reef ?, av Iniovan
- Counters och trigger-ordning? ?, av Gambit
- Mana Maze ?, av GooZer
- srams expertise+adventure? ?, av valsch
 

Magic-regler


Spana in Magics regler och kom igång att spela med en gång! wizards.com
 

Turneringsregler

Hur fungerar mulligan? Vem börjar i Team Rochester Draft? De officiella turneringsreglerna hittar du på Wizards hemsida.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!