Magic the Gathering
Magic the Gathering31300 medlemmar 963 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Regelboken Ordlistan | Formatguide 

Huh?

Vad menas med ?Standard?? Hur fungerar Double strike? Svar på dessa frågor och många fler får du här i Regelboken.

Har du trots all info här någon fråga du vill ha svar på kan du posta en rubrik på forumbordet Regelfrågor.

 

Veckans regelfråga

Två fåglar på samma ödla

2019-04-23 20:53:33, av partysmurphen


Emil har en Ajani's Pridemate och två Healer's Hawk. Filip anfaller med en Raptor Hatchling, som blockas av de båda hökarna. Vad händer?

Alternativ

Antal röster

Röster i %

Graf

Pridemate får en counter och Filip får en token.

60

23.6%

 
Pridemate får två counters och Filip får en token.

113

44.5%

 
Pridemate får en counter och Filip får två tokens.

8

3.1%

 
Pridemate får två counters och Filip får två tokens.

73

28.7%

 

Total:

254

100%

 

Kommentar till frågan

"All combat damage som ges samtidigt räknas som ett event av att skada ges. Detta är annalogt med alla andra events. Det är därför skillnad på effekter som "becomes blocked" och "becomes blocked by a creature", eller "is dealt damage" jämfört med "is dealt damage by a source".

Ixalan release notes nämner även detta on enrage:

If multiple sources deal damage to a creature with an enrage ability at the same time, most likely because multiple creatures blocked that creature, the enrage ability triggers only once.


Det blir alltså bara en token. Samma sak gäller rimligtvis för Pridemates ability också. Här har man dock valt att göra en specialregel för just lifegain triggers. Varför man inte gjorde regeln generell, eller varför den finns alls vet jag faktiskt inte.

118.9. Some triggered abilities are written, “Whenever [a player] gains life, . . . .” Such abilities are treated as though they are written, “Whenever a source causes [a player] to gain life, . . . .” If a player gains 0 life, no life gain event has occurred, and these abilities won’t trigger.

I reglerna som beskriver lifelink hittar man även ett konkret exempel som är precis scenariot i denna veckas regelfråga.

702.15e If multiple sources with lifelink deal damage at the same time, they cause separate life gain events (see rule 118.9). Example: A player controls Ajani’s Pridemate, which reads “Whenever you gain life, you may put a +1/+1 counter on Ajani’s Pridemate,” and two creatures with lifelink. The creatures with lifelink deal combat damage simultaneously. Ajani’s Pridemate’s ability triggers twice.

Rätt svar:
Pridemate får två counters och Filip får en token."
2019-04-29 19:10:43, av partysmurphen

Veckans regelfråga:

Tyvärr pågår det ingen Veckans regelfråga just nu

Tidigare regelfrågor:

Scrying Heart
Kaya, Crocodile Hunter
Feathers Sundering
Två fåglar på samma ödla
Spike counters

Flip n Push
Nya kompisar
Låna sig en demon
Gaddock vs Burn
Thalia och bron

Visa alla
 

Våra domare

pelle , Timecode , RPGLORD , Fantasydevilboy , Mällroth , kungenavrolfstorp , Said , Topaz , Hoben , Davorac , HappyMagicHardcore , NemO , partysmurphen , GlueBall , Zarox , CrowZoneMan , cjva , Burrito , Discus , anthrox , Darkblur , Choper , Karbunkelsopp , sparkelemtal , Quadman , FatMaximus , Getolle_Punk , Simbachu , Scale , Rygar , tonedown , Neverest , Maddog , duddelutten , Jolly_roger , Rhenk , frozen , andersuno , Xior , hertz , ImpossibleFFS , elite099 , Robostar , esmandil , funfviertel , WMazter , zxq , flamedash , Thunman , Cartago , PocketUniverse , Riconian , kandarian , nepO , GunnarH , Blaezer , Rasy , thranuil , Nike , Darkbeast , vetoki , Ganfar , Binarin , Gullvar , Dwako , DavidF , ElfBro , fripojke , Bendover , Glazastik , cardtrader , Raeser , Wikxen , Plague , Gemo , Jockejockejockejocke , Anilusion , bernhardtz , JonasN , Greenskull , Jarven , Spacy , Freiden , Langeon , hay , lufos , Sander , TheBumblebear , DawdlingSphinx , MartinThorning , Aldreen , jimroff , yespair

Sök i ordlistan


SENASTE REGELFRÅGOR
- Tallowisp fråga ?, av WildColos
- Fråga om Incubation Druid ?, av Eldor
- Finale of Promise ?, av redmaster
- Mortarpod och deathtouch!? ?, av BrunoBatta
- Feather, the Redeemed frågor! ?, av Green
 

Magic-regler


Ladda ner Magic's regelbok och börja spela Magic med en gång! Ladda ner magicrules.pdf
 

Turneringsregler

Hur fungerar mulligan? Vem börjar i Team Rochester Draft? De officiella turneringsreglerna hittar du på Wizards hemsida.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!