Magic the Gathering
Magic the Gathering34585 medlemmar 779 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Blast of Genius
av lastblaster , 10:10, 14/8 -23

"Det har gått över 10 år sedan Return to Ravnica-block blev komplett med dess sista set Dragon's maze. Det betyder oj för mig. Return to Ravnica-block blev det första blocket som jag ville spela i och med efter att jag börjat med MtG igen. Zendikar, Scars och Innistrad var verkligen aldrig min grej när det kom till kritan.

Zendikar hade enligt mig väldiga problem att vara Indiana Jones för Magic, scars-blocket var för stelt och kantigt och dessutom fult med enligt mig tråkiga kortnamn och Innistrad var på sin höjd pseudo-skräck (jag står för att uppföljarna till de här nämnda blocken faktiskt var roligare).

Sen bara några år senare stryptes alla block så att det blev två set i ett block och sen var block ett minne blott. Vem hade anat att Fallen Empires & Co 24 år senare skulle få agera förebilder?

Det sista setet i blocket fick ett svalt mottagande, fast jag själv gillade nog Dragon's maze ganska mycket ändå. Det var åtminstone många bra multicolor-kort för block-draft, i olika rariteter.

Jag har börjat få svårt att komma ihåg vad kort heter, Stroke of Genius är förstås ett gammalt Urza-kort, men först var det det som blev min rubrik för kortet med Ral Zarek, som då var en nykomling i MtG. På den tiden var det lite snack här på SvM när de första bilderna på Ral dök upp, vilket känns som att det inte skulle ske idag då vi är så vana vid planeswalkers.

Blast of Genius är nog ett av de roligast designade korten i blocket. Du har ibland möjlighet att slänga ett kort som kostar 7 mana, vilket smäller högt. Förr om åren var jag sugen på att försöka kombinera Blast of Genius med delve-korten från khans of tarkir, men det blev förstås inget med det.

Efter Return to Ravnica kom Magic 2014 och Theros, set och block som för mig var oändligt tråkiga. Jag kompenserade det med att köpa extra boosters från Return to Ravnica.

Har du några fina minnen från Return to Ravnica-block?"


 

KOMMENTARER 3 st


DarthCl4p
 
Det var under denna eran och första Theros blocket jag blev intresserad av inom magic o första test leken, var från min polare Skäggo, första kortet jag någonsin läste var blast of genius för det var en izzet lek jag fick testa. Efter den kvällen blev jag fast i MTG!
Skriven: 17:10, 7/9 -23

latsblaster
 
Låter helt fantastiskt!
Skriven: 20:07, 14/8 -23

kingdiz
 
Ja, det var då jag flyttade ihop med min tjej som bodde vid Kvilletorget i gbg så jag kunde drafta rtr utanför min nya dörr på wizard games.. det blev ett par drafter å de va ett riktigt gött gäng där och då. Tack för den tiden :)
Skriven: 12:55, 14/8 -23


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2023

- Treasure Map / latsblaster [2k..]
- Expedition Map / latsblaster [2k..]
- Blast of Genius / lastblaster [3k..]
- Invoke Despair / latsblaster [2k..]
- Invasion of Ravnica // Guildpact Paragon / latsblaster [9k..]

- Cloister Gargoyle / latsblaster [3k..]
- Guardian of New Benalia / latsblaster [2k..]

Byt år:

  Lost Caverns of Ixalan Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!