Magic the Gathering
Magic the Gathering34447 medlemmar 761 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Invoke Despair
av latsblaster , 08:05, 12/6 -23

"Bannad!

Jag följde med lite grann i maj och noterade att det var annonseringar om att banningar var på gång i standard. Så klart blev det banningar igen, med skillnaden idag är att banningar i standard mest tas på ett positivt sätt.

En annan skillnad idag är att hyfsat balanserade kort kan bannas, jämfört med tidigare då det var väldigt pushade grejer som Stoneforge Mystic och Jace, the Mind Sculptor.

Med det sagt så tror jag inte att det uppstår något större missnöje med att banna tre dominanta kort.

Det är dock sällan ett removal-kort blir bannat (Vi kan ju räkna Balance ... som dock gör nästan allt och lite till?) fast Invoke Despair råkar ju kunna göra lite andra bra saker vid sidan om (dra kort och plocka ner liv).

Det som också är speciellt är att Invoke Despair har den snäva manakostnaden . Jag kan inte komma på ett tidigare kort med en sådan färgintensiv och hög kostnad som har blivit bannat i standard (i mannaminne). Den häftiga kostnaden får mig lite grann att tänka på Necropotence och att ett sådant starkt kortdrag fick husera runt i standard och i extended (som idag kan räknas som pioneers föregångare) utan att bli bannat i tid.

I maj kom prat om det nya standard med annorlunda rotationer (du kan läsa Aarons artikel här), något som lär leda till att banningar i standard kommer behöva ske oftare om det ska bli mer ruljans och mindre tydlig dominans från ett specifikt håll.

I och med att svart har möjlighet att vinna alla liv-race numera (åtminstone fram till nyligen; nu är både Invoke Despair och The Meathook Massacre borta) får vi se fler banningar av svarta kort än på länge, men ändå är det bara två svarta kort bannade i standard nu (då vissa har uttryckt sig horribelt om att till exempel Tarmogoyf skulle vara ett blått kort skulle man kunna säga att Reckoner Bankbuster också är svart ... usch).

Jag tänker att vi tycker att de senaste banningarna blir okej, men vad är det som kan komma att bannas härnäst (även om det inte blir än på ett tag) i och med att förra säsongens set (innistrad, kamigawa & co.) inte kommer rotera i höst?"


 

KOMMENTARER 2 st


Jokemon
 
En intressant aspekt är att LSV och Matt Nass (tror jag det var) testade Cae Blade mot BR leken och BR Lekek. Slog Caw Blade.

Finns på LSVs youtube.
Skriven: 07:10, 13/6 -23

winona2k
 
Sedan de tre korten försvann har jag inte upplevt att jag stött på något enskilt kort som helt tar över. Det känns överlag ganska stabilt just nu avsett om jag seplar något röd/blått, Poison Ivy eller mono red.
Skriven: 08:30, 12/6 -23


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2023

- Blast of Genius / lastblaster [3k..]
- Invoke Despair / latsblaster [2k..]
- Invasion of Ravnica // Guildpact Paragon / latsblaster [9k..]
- Cloister Gargoyle / latsblaster [3k..]
- Guardian of New Benalia / latsblaster [2k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!