Magic the Gathering
Magic the Gathering34892 medlemmar 658 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Cloister Gargoyle
av latsblaster , 08:06, 18/4 -23

"Wops. White Plume Adventurer bannades i legacy. The Initiative // Undercity spelar roll, men Venture into the dungeon i Adventures in the Forgotten Realms gjorde det inte.

Så medan äventyraren var för bra hamnade veckans kort häromåret på Ben Bleiweiss reviderade lista på plats 52, det är en trevlig liten uppdaterad artikelserie (från botten 100 till 1) som ger olika bra exempel på när MtG-kort blir oanvändbara (ja, jag tycker att den i stort är rätt okej med rimliga motiveringar, kolla den, även om du såg den äldre listan som samma Bleiweiss publicerade många år tidigare).

Jag ska inte vara den som påstår att Ben måste revidera sin lista bara på grund av undercity och the initiative, men kanske har de lite för snåla dungeon-korten blivit aningen bättre i och med Baldur's Gate.

Synd är det om själva undercity från baldur's gate är för bra, för jag gillar verkligen venture och skulle vilja se mycket mer av det, med mer möjlighet att bygga i olika färger och i enfärgat. Den vite äventyraren ställer kanske till det och i värsta fall dröjer det innan det blir fler dungeon-kort.

Mark Rosewater har skrivet om eller nämnt idéer kring ett set med något "prison"-tema, dungeons skulle kanske passa bra där?"


 

KOMMENTARER 3 st


GTO
 
Man gillar ju kortet!
Skriven: 10:40, 19/4 -23

latsblaster
 
Orc: Jag blev lite förvånad över att den dök upp där och att det var lite hårt att argumentera för att artifact-typen var märkbar drawback, det är ju inte så att den räds Go for the Throat eller Terror. Men ja, listan är i stora drag rolig, kan dock tycka att level-korten också är nära på för bra för att hamna där.
Skriven: 21:12, 18/4 -23

OrC_MeD_StiL
 
Kul lista! Gargoyle är dock inte SÅ dålig i en dedikerad venture-lek. Den var helt OK i AFR draft. Om han hade haft rätt så hade den varit totalt ospelbar i det formatet.

Sure, utan fler venture-kort är den kass men Goblin Matron är också useless i en lek utan goblins.
Skriven: 12:45, 18/4 -23


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2023

- Goblin Snowman / latsblaster [4k..]
- Treasure Map / latsblaster [2k..]
- Expedition Map / latsblaster [2k..]
- Blast of Genius / lastblaster [3k..]
- Invoke Despair / latsblaster [2k..]

- Invasion of Ravnica // Guildpact Paragon / latsblaster [9k..]
- Cloister Gargoyle / latsblaster [3k..]
- Guardian of New Benalia / latsblaster [2k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!