Magic the Gathering
Magic the Gathering32747 medlemmar 770 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Pharika's Libation
av latsblaster , 11:36, 24/2 -20

"Det är inte varje dag man kan få chans att skriva om förändring i Magic. När har det varit helt galet goda nyheter som verkligen förändrar något? Mire in Misery som dök upp utanför standard var en antydning på vad som senare skulle dyka upp.

Med Pharika's Libation är verkligen snusket över på allvar. Svart kommer kunna ha svar på enchantments på Battlefield utan att behöva ta hjälp av en fiende (förutom selesnya-färgerna har ovärdigt trams eller väldigt udda artifacts också gått bra).

Visst, du kommer inte få bort just Leyline of Sanctity. Det kan vi leva med, leylinen skyddar ändå mot svarts ovana att bli för närgående. Men sjukligt vitt trams som Light of Day, Karma, Moat eller Rest in Peace - är borta! Ja, även gröna ovärdiga urfåniga barnsligheter som Compost och Elephant Grass kan nu hamna på kyrkogården där de hör hemma - även via slagfältet! :)

Det har egentligen bara varit svarts fiender som har plockat bort enchantments på battlefield (blå har ändå lyckats göra det via lite mer eller mindre krångliga omvägar), svart har förmodligen sällan lyckats plocka något med de omständiga sacrifice-kort som skulle tvinga fram enchantment-offer (bästa möjligheten kanske är Liliana of the Veils -6?).

Pharika's Libation ser kanske inte jätteimponerande ut men i kortet finns det en viss flexibilitet då du kan använda det som en vanlig edict, och tack vare modern design kan du inte riskera att targeta dig själv (target är opponent).

Vad sägs om att inte bara röd utan även svart förändras och förnyas i dessa tider då grönt har varit inne och nallat i grumliga vatten? Är det någon som åtminstone är hälften så nöjd som jag är?"


 

KOMMENTARER 5 st


Murwel
 
Jag la 4 i min sideboard i Svart/röd Kroxa discard. Jag mötte någon med Leyline så jag sidade in 4, insåg sedan att min matte varit bristfällig.
Skriven: 07:26, 9/3 -20

kortoxen
 
Nu är det inte bara brutna kort som trycks på WIZ, nu är det brutna färger också! :-O :-((

Mvh Lars
Skriven: 10:57, 25/2 -20

latsblaster
 
Jag tycker att wizards har blivit bättre på att hitta vad som färgpaj faktiskt kan innebära, till exempel att rött kan "dra kort" men på sitt eget sätt. Kommer förmodligen beröra modern färgpaj igen men har några andra grejer på gång till nästa kort.
Skriven: 12:52, 24/2 -20

mindtrix
 
Kul att det blev veckans kort. Tycker det pratat alldeles för lite om det men det är väl snarare ett EDH-kort.
Nu slipper man stoppa in Karn och Ugin i alla monosvarta lekar.
Skriven: 11:50, 24/2 -20

fjodorsascha
 
Pharika's Libation har varit en räddning mot alla Dream Trawlers i standard för min monosvarta lek. Ett underbart sideboardkort mot vitt!
Skriven: 11:47, 24/2 -20


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2020

- Nissa of Shadowed Boughs / latsblaster [0k..]
- Mire Triton / latsblaster [5k..]
- Sunscorched Desert / latsblaster [3k..]
- Pharika's Libation / latsblaster [5k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!