Magic the Gathering
Magic the Gathering34958 medlemmar 637 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
22:33, 13/5 -24
B&R 13 maj
av Choper
Idag annonserade Wizards den största bannen i historien när 53 kort bannas i både Legacy & Vintage.Nu låter det mer dramatiskt än nödvändigt, det är inte 53 brutna kort som identifierats utan två mekaniker som stryker på foten, Stickers (33) & Attraction (20).

Enligt Wizards var korten tänkta till Commander och de trodde att korten hade för låg power för något av eternalformaten. Så allting är _____ Goblins fel.

Pauper träffas även av en bann i form av All That Glitters.

Källa & resonemang hos Wizards

 

KOMMENTARER 14 st


gizlow
 
Det var skitkul att spela attractions i Legacy, det var skittrist att möta sticker goblin. Jag är helt okej med att inte få spela min fåniga Deadbeat Attendant-lek längre då formatet i stort gått väldigt plus på detta.

MH3 lär ju generera högra siffror på Legacys richterskala, så Griefs utvisning får väl fortsatt vara avvaktande ett tag till.
Skriven: 14:19, 20/5 -24

Jimmey
 
Alltså det är ju minst 95% för de vill maximera vinster som dessa korten har varit legala. Klart att det kan finnas någon som genuint trodde att något kort skulle göra något kul i legacy. Som folk redan påtalat finns det 1000 olika sätt de kan släppa kort som är legala i commander men inte i legacy, det är ju de själva som bestämmer. Texten "This card can only be used in mulitplayer format" eller liknande är rätt så lättförståligt skulle jag påstå.
Skriven: 21:50, 16/5 -24

Gurgeh
 
Just nu upplever jag inte att Wizards ser ökad komplexitet som något de ska försöka undvika.
Skriven: 17:18, 15/5 -24

Choper
 
Gurgeh: du har rätt isak. Dock skulle vi bara sitta här och gnälla över att de printar för många krångliga regler om vart vilka ramar får spelas istället isf :)
Skriven: 15:52, 15/5 -24

Gurgeh
 
Jag köper ju inte riktigt argumentet att det inte finns något sätt att göra kort legala i Commander, men inte i Legacy. Det är ju Wizards själva som bestämmer var korten är legala, inte några naturlagar. Tryck dem med röd kant och skriv in i reglerna att kort med röd kant är tillåtna i Commander, men inte i några andra format. Klart!
Skriven: 10:13, 15/5 -24

Arson
 
inte en dag för tidigt, men många dagar för sent
Ett skämt att de här korten ens kom förbi förslags-stadiet
Skriven: 02:18, 15/5 -24

214
 
Speltekniskt borde dom här korten aldrig blivit legala i turneringsformat.
Skriven: 13:40, 14/5 -24

Choper
 
Kingdiz: ekonomiska aspekten spelade in, där är vi överens. Men att den lämnades tillgänglig för turneringar tror jag mer handlade om att det känns bökigt att banna en hel uppsjö kort vid release, speciellt när de ändå inte förväntas se spel.

Undvika fellbad snarare än att de tror att turneringsleagliteten kommer att sälja. Tror mer att de hoppas EDH/casual skulle vilja köpa legala kort.
Skriven: 11:49, 14/5 -24

kingdiz
 
Choper: jag är beredd att ompröva min ställning och håller med i det du säger. Dock tror jag att det även finns ett ekonomiskt incitament att INTE banna dem vid launch. Vi får väl se nästa gång men om de dunkar på ett un-set med blackboarder med denna typ av janky mekaniker och INTE bannar dem för turningerspel vet vi direkt vad det handlar om. Jag tror att om de bannat korten för turnering vid lansering hade det påverkat försäljningen och det gillas inte...
Skriven: 11:34, 14/5 -24

Iniovan
 
Hittade nyligen en sån goblin i mina korthögar o lyckades sälja den för några kronor precis innan ban, jäääää :D
Skriven: 10:18, 14/5 -24


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

Nyheter MAJ 2024

13maj: B&R 13 maj (14 k.)
11maj: Lincon 2024 (lördag-söndag) (4 k.)
10maj: Lincon 2024 (fredag) (0 k.)
9maj: Lincon 2024 (1 k.)
4maj: Påminnelse: Glöm inte Magicpasset på Lincon (2 k.)

Byt månad:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!