Magic the Gathering
Magic the Gathering34575 medlemmar 713 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
19:46, 17/10 -23
Hej då draft boosters - hej Play Boosters!
av Beakid
Från och med setet "Murders at Karlov Manor", som släpps under andra kvartalet 2024, kommer de vanliga draft boosters som vi haft i 30 år att försvinna.

Istället introducerar Wizards "Play Boosters" som är som en mix av draft boosters och Set Boosters.

Set BoostersÄr man gammal räv så kanske man inte ens vet vad Set Boosters är. Då kan jag berätta att för drygt tre år sedan, när Zendikar Rising släpptes, introducerade Wizards "Set Boosters" - ett booster med bara 12 kort i, fast med större andel rares och uncommons.

Dessa kostade bara några kronor mer än vanliga draft boosters och tanken var att dessa skulle attrahera spelare som gillade att rippa boosters mer än att spela Limited med dem.

Dessa boosters blev så populära att många butiker drog ner på inköp av vanliga boosters och istället sålde Set Boosters. Enligt Mark Rosewater är det bara en tidsfråga innan draft boosters blir helt utkonkurrerade, rent försäljningsmässigt.
Play BoostersSet Boosters och Draft Boosters försvinner alltså och blir istället till en produkt - Play Boosters.

Play Boosters kommer innehålla 14 kort med 11 garanterade slots, alla tillhörande setet - 6 commons, 3 uncommons, 1 rare/mythic (mythic i var 7e pack) och 1 basic land (foil i var 5e pack). De resterande tre slotsen äro:

• Oftast ett till common från setet, men i 1 av 8 boosters är detta ett kort från The List (inkl. de så kallade Special Guests)

• Icke-foilat Wildcard från setet (Showcase frame/borderless variant. Kan vara rare/mythic)

• Foilat Wildcard från setet (Showcase frame/borderless variant. Kan vara rare/mythic)

(Dessutom medföljer alltid ett reklam/token/art-kort om någon bryr sig om dem :)Så, vad är då de stora skillnaderna här?

1. Ett kort färre - fjorton kort att picka istället för femton.
2. Fler rares, färre commons - Om du maxar din tur kan du öppna 4 rares/mythics i ett paket, tidigare var det vanligtvis max 2 som gällde.
3. "Booster Fun" für alles - nu kan man öppna alternate art/showcase/borderless-kort i vanliga boosters, tidigare bara möjligt i Set- och Collector Boosters.
4. Priset - Play Boosters kommer enligt utsago att kosta som Set Boosters. Att köpa 3 boosters till en draft blir med andra ord dyrare.

Så... vad tycker du om Play Boosters? Kommentera gärna här inunder :)

Källa: Wizards

 

KOMMENTARER 23 st


Eldor
 
Men vad är då magics laguniform?
Skriven: 15:29, 1/11 -23

Gurgeh
 
Jag skulle ju inte ha ett dugg emot om alla varianter försvann. Att titta på en magic-match nu för tiden är som att försöka följa en fotbollsmatch där alla spelarna klätt sig för att uttrycka sin egen personlighet istället för att använda laguniformer.
Skriven: 14:07, 23/10 -23

latsblaster
 
Jag förstår den skepsis som det här medför. Förmodligen kommer ju alterantivt arts i allmänhet, foils och rares bli mindre återåvärda och till slut så ändrar sig säkert wizards igen, och snart nog ser vi inte collector boosters heller utan det blir att gå tillbaka till ruta 1 fast med mer "krimskrams och ett färre kort.
Notera att det inte alltid varit 15 kort i boosters så det är väl inget att bli galen över, men det här kommer inte fungera så bra på sikt eftersom alla varianter kommer tappa mer värde och blir mindre intressanta.
Skriven: 16:17, 22/10 -23

Olly
 
Wizards of the Coast på bensinstationen:

Hej glada tankare! Vi hörde att vissa gillade diesel så vi har hällt i 30% diesel i din bensin och höjt priset med 50%!

Kör försiktigt sen
Skriven: 23:35, 20/10 -23

Rille3
 
Jimmey: Helt enig med dig.
Vi kan nog se på rare kort snart som common kort.
Nästan så jag upplever att common kort och uncommon kort år svårare att få tag på många gånger idag och de lär inte bli lättare med dessa paket.
Skriven: 10:19, 20/10 -23

Jimmey
 
Det är kul att man försöker sälja in prishöjningen med att man får ”extra value” med fler rares. Tidigare har ett genomsnittligt rare varit värt baserat på att man fick 1 rare per draft booster som kosta x kr. Lägger man in 3 rare i en booster som kostar 2X så blir det ju inte extra value, hela värdet beror ju på vad du betalar för det.
Ändringen medför noll extra kostnad för wotc men 25-30% ökning för draftaren. Snacka om att bara försöka mjölka sina kunder.
Skriven: 10:12, 20/10 -23

Gurgeh
 
Och att det extra skräpet de stoppar med ger dem en ursäkt att höja priset (antagligen över smärtgränsen för mindre engagerade spelare).
Skriven: 14:24, 19/10 -23

Sajkobeer
 
Jönsson du har missat att det nu kommer vara upp till 4 rares i var och varannat pack med en massa annat krimskrams runtikring. Vilket inte direkt balanserar drafter.
Skriven: 13:19, 19/10 -23

Jönsson
 
Såatte… basically återgår de till Den Gamla Goda Tiden™ när det bara kallades "boosters" (och både rippades i bulk + draftades) då?, eller har jag missat nåt?
Skriven: 12:54, 19/10 -23

Sajkobeer
 
OK, stora sealedturneringar is going away permanently.

De skapade ju problemet själva alldeles nyligen. Bah.

Detta är verkligen att balansera på en knivsegg för limitedspelare.

Grattis alla EDH-spelare! Snart är det bara ni kvar.
Skriven: 11:32, 19/10 -23


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

Nyheter OKTOBER 2023

30okt: Legacy-SM Picks! (0 k.)
24okt: MtG + Marvel = Sant (30 k.)
17okt: Hej då draft boosters - hej Play Boosters! (23 k.)
16okt: B&R Announcement 16 oktober (13 k.)
8okt: Domarkåren under omformning (12 k.)
4okt: Lost Caverns of Ixalan, Special Guests m.m (3 k.)

Byt månad:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!