Magic the Gathering
Magic the Gathering33884 medlemmar 807 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
10:38, 1/10 -22
The Brothers' War!
av Beakid
Natten till fredag svensk tid visade Wizards upp en hel del mys från "The Brothers' War", det standard-legala, 287 kort stora set som släpps 18e november. Som vanligt kommer setet med ett par Commander-lekar, denna gång två stycken, en för varsin av bröderna, Urza och Mishra.
The Brothers' War


The Brothers' War Commander


"The Brothers' War is the epic retelling of the most consequential event in the Multiverse. This far-reaching epic event sets in motion nearly all that Magic is today, including being the catalyst for unleashing the greatest evil Magic has ever known—the Phyrexians.

After the events of Dominaria United, our heroes must peer into the past to save their future, and in doing so, they reveal the true story of the clash between the brothers Urza and Mishra. Prepare yourself for an unprecedented clash that decided the fate of all living things—and may do so yet again."


Låt oss börja med lite produktbilder:... och så fortsätter vi med lite läckra full-art basics:
Minns du meld-mekaniken från Eldritch Moon, på bl.a Bruna, the Fading Light/Gisela, the Broken Blade? Nu är den tillbaka och denna gång är det the one and only Urza, Planeswalker som kan skapas genom att lägga ihop baksidorna på två kort:

=
Urza är ganska mäktig, inte sant? Fyra andra kort från setet kommer härnäst innan det är dags för en smaskig överraskning.

De två första korten kommer i vanlig form i boosters, men här ser ni buy-a-box-promo-varianten av nya Mishra's Foundry och bundle promo-versionen av Queen Kayla bin-Kroog. De två sista korten kommer även som game day-promo-versioner.


Så, överraskningen då, vad är det? Jo, i The Brothers' War-boosters kommer det gå att öppna "Retro Artifacts". Dessa är reprints av gamla artefakter och har sin egna set-symbol och kommer inte bli standard-legala (men förhoppningsvis får man spela dem i Limited). Här är fyra som Wizards visade upp i torsdags natt:Retro Frame Artifacts

Dessutom - Wizards släpper nu det som flera misstänkt länge: numrerade specialversioner i begränsad upplaga! Dessa Retro Frame-artefakter kommer alltså i en speciell "double-rainbow foiling"-version i 500 ex av varje, och där det står på kortet vilken av dessa 500 du har.Något för hardcore-samlare med andra ord.

Prerelease

Prereleaser för The Brothers' War infaller mellan 11-17 november och förutom vanliga prerelease-promos kan du få en av dessa fyra som är en del av Magics 30-års-firande:


The Brothers' War Commander

Okej, är du kvar? Redo för ett gäng previews från de två Commander-lekarna? Låt oss börja med att säga att varje kort i de två Commander-lekarna (Urza och Mishra) är i retro frame. Varenda kort. Vi startar med de två nya brorsorna:

Och här kommer ett gäng andra kort från lekarna som du säkert känner igen:


Universes Beyond - Transformers

För första gången kommer man kunna öppna Universes Beyond-kort i Set- och Collector Boosters och först ut är kort från "Transformers". Vill du se hur dessa kort ser ut, spana in denna Twitter-tråd från Wizards.

-------------------

Så, vad är dina känslor för The Brothers' War? Är en brödrafight med artefakttema ditt jam?

 

KOMMENTARER 10 st


knuwtz0ne
 
Det är lite tråkigt att wizards besudlar denna nostagiska trip som är deras 30 års jubilleum, med transformers kort. Var det nödvändigt i just detta set? Kunde det inte vänta lite? Jag är ledsen :c
Skriven: 21:25, 4/10 -22

latsblaster
 
Jag bryr mig inte om old border, men mycket som verkar genomtänkt. Skönt att det får räcka med två commander-lekar.
Skriven: 23:39, 2/10 -22

414448
 
Skullclamp och Preordain räcker för att göra mig alldeles exalterad :D
Skriven: 17:27, 1/10 -22

FirstSnow
 
Förvisso, men Jalum Tome och Ivory Tower är inte heller nya till old border frame
Skriven: 17:11, 1/10 -22

414448
 
De korten finns ju redan med gamla ramen! Det bästa är ju när kort som inte tidigare fanns med gamla ramen trycks med gamla ramen!
Skriven: 12:21, 1/10 -22

FirstSnow
 
Högsta önskemålen för retro frame artifacts skulle vara Medallions med gamla bilden och Urza's Incubator
Skriven: 12:17, 1/10 -22

the_royal_blood
 
Jag är glad att de släpper mer kort i gamla ramen. Gör mig varm på insidan :D
Skriven: 11:23, 1/10 -22

414448
 
Jag måste säga att jag fortfarande tycker att den gamla kortramen är sjukt mycket snyggare och att jag blir alldeles begeistrad när nya kort släpps, som ser ut som riktiga magickort!
Skriven: 11:19, 1/10 -22

Plague_Spitter
 
Ser fram emot setet, men är rätt mätt på alla specialvarianter på kort nu. Gillar dock fortfarande den gamla ramen, så det hade varit nice att få tag på commander lekarna, förutsatt att de blir någorlunda rimligt prissatta.

Urza som planeswalker känns kanske aningen för stark, men men.
Skriven: 11:18, 1/10 -22

kingdiz
 
Jag minns när FNM promos var speciella för de hade en annan bild och så.. det är inte bara inflation i samhället utan bland korten med..

Gammal ram var kul i början men har redan börjat tappa sin grej och nu kör det konceptet i botten, vad är det som gör det speciellt nu? Inflationen träffar överallt.

Äh, jag är kanske gammal och förändring är det inget fel på men jag ser även hur det går i en riktning jag inte gillar, det är inte något jag vill samla på för det kommer ny fantasilös och fantasifull skit hela tiden, men det är mitt problem.

Hoppas det blir kul limited med Brothers war för limited gillar jag, men att samla på dom nya korten finns det ingen poäng med längre (känner jag).
Skriven: 11:03, 1/10 -22


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

Nyheter OKTOBER 2022

26okt: Magic World Championship XXVIII! (8 k.)
19okt: Mötesprotokoll Föreningen och avdelningarna senaste tiden (0 k.)
18okt: Svensk LGS hyllad av stor MTG youtuber (5 k.)
10okt: 10 okt Banned & Restricted Announcement (12 k.)
9okt: Flera 30årsjubileum-produkter! (6 k.)
3okt: UNF i KP! (4 k.)
1okt: The Brothers' War! (10 k.)

Byt månad:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!