Magic the Gathering
Magic the Gathering33748 medlemmar 698 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
12:19, 22/7 -22
Dominaria United!
av Beakid
Igår kväll svensk tid gav Wizards oss en smygtitt på septembers stora set, Dominaria United - och förutom ett par nya kort kom det riktigt intressant information om "Lost Legends"!
Magic firar 30 år i år och vad passar då bättre än att återvända till platsen där allt började - Dominaria!

"30 years ago, a high fantasy plane set the stage for the battles of planeswalkers and titans of wizardry. It was filled with elves and goblins and dragons and angels spread across beautiful landscapes where the crack of spellcasting could be heard. Evocative and inviting, the rich depth of stories to be told was just beginning to be realized."Dominaria United är ett Standard-legalt set som släpps i butik 9e september, men redan 10-18e augusti kommer du kunna läsa storyn bakom setet hos Wizards, som sedan överlappar i previews.

Med det sagt, dags för det mest intressanta från gårdagens presentation - "Lost Legends"!


Lost Legends

Som hämtat ur en dröm hittade Wizards massvis med oöppnade Legends-lådor i ett lager mitt ute i ingenstans i Washington State. Samtliga lådor och boosters öppnades och alla kort* kommer nu gå att få i 3% av alla Collector Boosters! Japp, du kan alltså öppna en The Tabernacle at Pendrell Vale i ett Dominaria United Collector Booster. Ganska galet.

* Med undantag från ett gäng kort, se Wizards artikel för lista.

Se Wizards presentation om Lost Legends för lite härliga klipp från booster-öppnandet:
Produktbilder

Nu dags för lite produktbilder!


Nya kort!

Vad är det då för kort som kommer i Dominaria United? Wizards gav oss såklart ett par previews att dreggla över:

Llanowar Loamspeaker (buy-a-box-promo och regular card)


Shivan Devastator (Game Day-promo och regular card)
Oh oh, verkar som att Phyrexians har hittat till Dominaria!Tur att Jaya (och Teferi) är här för att bekämpa dem.Vi avslutar med fem snygga basic-länder som kommer gå att få tag på i Jumpstart-boosters (och på andra sätt som Wizards ska berätta senare):Läckra va?


Legends Retold Box Toppers

"Lost Legends" är inte enda kopplingen till Legends - som boxtopper promo kommer 19 olika legender och 1 planeswalker från Legends att återvända - med modern design och Commander-legalitet. Ramirez DePietro är tillbaka, men inte som en 4/3-a first striker för 6 mana:


Ramirez DePietro

Även Tor Wauki och Jasmine Boreal kommer tillbaka.


Tor Wauki
Jasmine Boreal

Prerelease promos

Fr.o.m Dominaria Uniteds prerelease kommer Wizards, för att fira 30 år, att bjuda på ett par promo-kort under prerelease-helgerna. Dessa kort kommer gå att få tag på under de nästkommande 8 prereleaserna och varje kort speglar varsitt år i Magics historia. De tre (av 30) första korten ser ut så här:Sju av korten, inklusive Fyndhorn Elves här ovan, kommer i ett annat språk än engelska :)


Sist men inte minst...

Inte relaterat till Dominaria United, men Wizards visade även upp de tre promos du kan vinna om du deltar i Store Championships i oktober.Alla som deltar får en Spell Pierce
Top8ar du får du en Gilded Goose
Vinner du får du en textless Omnath (lol!)Så... det var nog allt och missade vi något hittar du det säkerligen i Wizards massiva artikel!

Glad sommar! :)

 

KOMMENTARER 12 st


214
 
Magic är inne på sitt 30e år, lite som att 20 century fox syftar på 1900-talet, man räknar på ett nästan lika efterblivet sätt som danskarna
Skriven: 21:53, 1/8 -22

Nr42
 
@latsblaster: Tack nu förstår jag varför vissa kort inte skulle komma med. Satt och kliade mitt huvud och undrade om Alabaster Potion var i samma power level som Nether Void och att det var därför de tagits bort :P
Skriven: 18:33, 28/7 -22

Ichorid
 
Man5on Du har rätt, Magic firar sin 30e födelsedag den 5 augusti 2023, så det är ju konstigt att fira sin 30 årsdag en månad efter att en fyller 29
Skriven: 18:05, 27/7 -22

Man5on
 
jättedum fråga så klart men varför tycker de att det är 30 år i år? Borde vara 29 tänker jag? Är det 30 år sedan Garfield började fnula på't?
Skriven: 05:49, 25/7 -22

Sajkobeer
 
I underhållningsbranschen är det I USA standard att lagra varor typ "displayer" från utgivna samlarset, serietidningar, filmer, action figures etc.

Att wizards gjort det med legends, särskilt eftersom Legends hade distributionsproblem och särskild lösning för detta problem är detta fynd inte alls oväntat. Snarare väntat. Wizards har mer alpha och beta i lager än vad ni tror.

Det kommer komma många fler showcasedrafta om ni frågar mig.
Skriven: 23:57, 24/7 -22

caitlin
 
Det här måste vara det bästa försäljningsknepet hittills, från WotC.
Skriven: 16:16, 24/7 -22

latsblaster
 
Appråpå det där med legends-korten är det lite väl hårt att samtliga legends-kort av kontroversielle McNeil plockades bort. Flera kort med några av MtG:s bästa tidiga illustrationer.

Intressant att de spoilar flera stabila kort som inte alls verkar overpowered utan bara hyfsat fair och lagom?!
Skriven: 09:45, 24/7 -22

Ichorid
 
Textless Omnath är perfekt som commander till textlessleken
Skriven: 21:27, 23/7 -22

kingdiz
 
Vi får väl se huruvuda alla är gamla... borde vara hyffsat komplicerat att trycka om korten enligt 1994 års papper och bläck..

Jag tror dom har känt till dessa över tid och planerat att göra detta till sin 30 års fest.. bara dom själva vet vad dom sitter på.
Skriven: 14:55, 22/7 -22

Isanion
 
Även om det låter otroligt, så är det inte en chans att det är fake och nytryckt. Folk kommer att se att dom inte är orginal en minut efter att dom får händerna på korten. Inte en chans att Wotc klarar av att perfekt replikera papper osv från orginal legends och kommer undan med det.
Skriven: 14:53, 22/7 -22


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

Nyheter JULI 2022

22juli: Dominaria United! (12 k.)
21juli: Historic Anthology 6 & Explorer Anthology 1! (2 k.)

Byt månad:

  Dominaria United! Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!