Magic the Gathering
Magic the Gathering34881 medlemmar 655 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
09:41, 14/5 -21
Magic Pro League läggs ner - Wizards överger ”pro-drömmen”
av Beakid
Igår annonserade Wizards att Magic Pro League och Rivals League kommer försvinna efter nästa säsong. De meddelade också att fokuset på betalda pros kommer att försvinna.

“High level play is not going away,” säger Blake Rasmussen, Senior Communications Manager på Wizards. “What is going away are the guaranteed contracts and things like appearance fees for professional players. We’re not going to subsidize the lifestyles of the Top 200 players.”

Efter nyheten twittrade flera proffs att de höll med om att MPL aldrig fungerat, men att de är besvikna på att Wizards ger upp drömmen om en proffskarriär.



Exakt hur framtiden kommer se ut för Pro Magic är ännu inte klart, men Wizards säger att det finns planer på att återvända till Pro Tours och Grand Prixs som hörnstenar i det nya systemet.

I en tweet skriver de att:

"OP will not be explicitly designed to support competitive Magic as a career path. However, there will be Grand Prix, PTQ, and Pro Tour – like events

Our focus will be the amount of play and the prize money, and less focus on the lifestyle or it being economically self-sustaining"


Läs mer om Wizards tankar på magic.gg och se Blake Rasmussen prata på Weekly MTG.

Vad är dina känslor kring förändringarna?

 

KOMMENTARER 16 st


Frashannes
 
Att återgå till GPs PTs och liknande känns som ett bra steg. Exakt hur spelare ska kunna vara proffs kanske är upp till andra företag att lösa. Vi såg ju en del av det för några år sedan med spelare som var med i varumärkes-lag. Men de kanske var mer som influencers i någon bemärkelse?
Skriven: 12:28, 14/5 -21

LarsLeif
 
Att de lägger ner MPL/Rivals tycker jag känns rätt, tror ingen kan argumentera för att det initiativet var särskilt lyckat.

Som alltid önskar man ju dock att de var lite mer visionära och presenterade en tydlig plan för hur framtiden kommer te sig, rätt stor förändring for sure.
Skriven: 12:17, 14/5 -21

heffaklumpen
 
För att förtydliga för de som inte vet, för jag vet, det kommer inte ett nytt proffssystem som byter ut detta. På sin höjd kan du få en invite tills nästa turnering genom att gå bra i den föregående, men inget mer sätt att kedja inbjudningar eller få pengar för dina insatser. Dvs inget mer proffssystem.
Skriven: 11:38, 14/5 -21

Choper
 
Ärligt talat är jag glad om det är som det låter... Dvs en återgång till ett mer robust system som hänger ihop. Dvs det finns en mening med att vinna en GP osv.
Skriven: 10:37, 14/5 -21

Lazarus
 
Tror det är ett dåligt beslut då magic kommer tappa ett segment av spelarna, alla kompetativa som har drömmen om en gamingkarriär. Det är troligen väl investerade pengar med tanke på hur lite proffsen tjänar.
Skriven: 10:37, 14/5 -21

CrowZoneMan
 
Det här kommer döda (pro) magic
Skriven: 10:09, 14/5 -21


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

Nyheter MAJ 2021

20maj: Thassa's Oracle bannad i Historic! (5 k.)
18maj: Historic Anthology 5 (2 k.)
15maj: Svenskamagic Webcam Vintage #3 avklarad! (4 k.)
14maj: Magic Pro League läggs ner - Wizards överger ”pro-drömmen” (16 k.)
7maj: Summer of Legend! (11 k.)
7maj: Registrering till SVM Vintage #3 är öppen! (1 k.)

Byt månad:

  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!