Magic the Gathering
Magic the Gathering32950 medlemmar 663 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
09:41, 14/5 -21
Magic Pro League läggs ner - Wizards överger ”pro-drömmen”
av Beakid
Igår annonserade Wizards att Magic Pro League och Rivals League kommer försvinna efter nästa säsong. De meddelade också att fokuset på betalda pros kommer att försvinna.

“High level play is not going away,” säger Blake Rasmussen, Senior Communications Manager på Wizards. “What is going away are the guaranteed contracts and things like appearance fees for professional players. We’re not going to subsidize the lifestyles of the Top 200 players.”

Efter nyheten twittrade flera proffs att de höll med om att MPL aldrig fungerat, men att de är besvikna på att Wizards ger upp drömmen om en proffskarriär.



Exakt hur framtiden kommer se ut för Pro Magic är ännu inte klart, men Wizards säger att det finns planer på att återvända till Pro Tours och Grand Prixs som hörnstenar i det nya systemet.

I en tweet skriver de att:

"OP will not be explicitly designed to support competitive Magic as a career path. However, there will be Grand Prix, PTQ, and Pro Tour – like events

Our focus will be the amount of play and the prize money, and less focus on the lifestyle or it being economically self-sustaining"


Läs mer om Wizards tankar på magic.gg och se Blake Rasmussen prata på Weekly MTG.

Vad är dina känslor kring förändringarna?

 

KOMMENTARER 16 st


_Ezekiel_
 
Bästa nyheten i år! Tillbaka till "the gathering" och papermagic säger jag!
Skriven: 10:59, 19/5 -21

Sajkobeer
 
Varning! Långt, inlägg/Train of Thought.

Tja det är ju inte oväntat direkt att ett format som ingen vill ha eller efterfrågar inte heller är framgångsrikt. Ingen hos Wizards/Hasbro verkar inse att det tar tid med nya system. Allt ska bara stöpas om var tredje sekund för att maximera player acquisition. Men att göra en produkt för att hålla kvar spelare, det är numera för svårt. Går ju att skriva en avhandling gällande detta men det tar ju en stund. Jag vet inte ens om jag orkar bry mig, för mig dog liksom riktiga Pro Magic runt 2018. Wizards hade alltså en kontinuitet med en "Pro"-liga sedan 1996. Finns väl typ inget annat kommersiellt hobbyspel som kan uppvisa något liknande? Varför lägga ner? Ingen som vill förstå, har möjligheten att göra just detta. Varför ta bort Magics fördelar för att härma andra saker? Magic är unikt, låt det vara det i fortsättningen också. Om folk nöter ett spel för att vara ekonomiskt oberoende så kommer de inte välja Magic? Nähä big deal. Rivals League vet jag inte ens vad det är, fortfarande.

Dessutom så tjänar ju Wizards inget på draftboosters längre. Så någon typ av Pro-Tour har ju spelat ut sin roll. Wizards tjänar på Arena och whales som köper Secret Lair Drops, EDH-produkter och Collectorsboosters med garanterade foils i varje pack. Hela inflationen de senaste åren påminner inte så lite om spekulationsbubblan inom serietidningsmarknaden på 1990-talet. När allt är special/foil/collector/secret edition/ultra/mega/super/ så är det inget speciellt till slut.

Hmm jag borde väl sluta där och utveckla detta i en artikel, eller artikelserie kanske.
Skriven: 17:14, 17/5 -21

Pulkan
 
Håller med Rebellious. De hade ett system som jag tyckte fungerade bra i över 20 år, som de sen slopade för att försöka ge sig in i e-sports med en fruktansvärd klient (Arena).

Magic är inte, har aldrig varit, och kommer aldrig att bli en e-sport i stil med CS, DotA eller Starcraft. Lägg tillbaka fokus på spel med fysiska kort på olika evenemang, ge LGSer stöd för att kunna ordna mer lokala tillställningar.
Skriven: 10:36, 16/5 -21

Rebellious
 
Som flera säger, det är klart att MPL inte fungerat och det är rätt beslut att slopa. Intresset och informationen kring det har varit pinsamt dåligt. Det är som någon tweetade, för alla andra förutom de som faktiskt är med i ligan så har pro magic redan varit dött, sen MPL infördes.

Jag saknar GPs, jag saknar live coverage från GPs som streamades i princip varje helg. Jag saknar att ett gäng kompisar lyckats kvala till PTn och dominerar med en knasig brew. Det är så mycket underhållningsvärde som försvunnit totalt senaste åren...
Skriven: 11:27, 15/5 -21

Teddie
 
Någon som har koll på hur mycket man fick betalt genom att vara med i MPL?
Skriven: 20:30, 14/5 -21

aginamist
 
Detta kommer döda Magic.
Skriven: 19:37, 14/5 -21

Fizkas
 
Det nuvarande format var under all kritik, med det förlov sagt, att helt släppa det professionella är bara rent ut sagt korkat.
Skriven: 19:14, 14/5 -21

partysmurphen
 
Det låter som en bra förändring. Varför kasta löjligt mycket pengar på typ top 20 istället för att promota spel för fler. Det är en sjukt stor fördel att kunna lägga 100% av sin tid på att grinda istället för att gå till jobbet. Det här kommer se till att inte samma människor vinner hela tiden.
Skriven: 18:31, 14/5 -21

Zorgyn
 
Jag saknar Player Rewards...
Skriven: 17:59, 14/5 -21

latsblaster
 
Det är lite konstigt när det kommer nyheter som man tror att man redan har hört? :)
Skriven: 16:25, 14/5 -21


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

Nyheter MAJ 2021

20maj: Thassa's Oracle bannad i Historic! (5 k.)
18maj: Historic Anthology 5 (2 k.)
15maj: Svenskamagic Webcam Vintage #3 avklarad! (4 k.)
14maj: Magic Pro League läggs ner - Wizards överger ”pro-drömmen” (16 k.)
7maj: Summer of Legend! (11 k.)
7maj: Registrering till SVM Vintage #3 är öppen! (1 k.)

Byt månad:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!