Magic the Gathering
Magic the Gathering32840 medlemmar 820 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
12:05, 26/2 -21
Magic - Universes Beyond
av Ichorid
Har du någonsin varit sugen på att equippa The One Ring på Darth Vader och sedan låta honom crewa USS Enterprise? Detta kommer kanske att kunna bli en möjlighet i och med Universes Beyond.

Med Universes Beyond så sträcker sig Magic ut till andra världar och karaktärer och presenterar dessa i Magickort format. Vi har redan sett ett exempel på detta med Secret Lair: The Walking Dead, och dessa Universes Beyond kort kommer även de att bära samma slags foilstämpel som The Walking Dead korten:Universes Beyond kort kommer inte att vara standardlegala, men de bör sannolikt vara lagliga i samma format som The Walking Dead korten är legala i.

Vissa Universes Beyond släpp kommer att ske i Secret Lair form, medans andra kan släppas i form av t.ex. Commander produkter hos din lokala Magicbutik.

De universum som kommer besökas närmast är Warhammer 40,000 och The Lord of the Rings. Wizards har bekräftat att det kommer Commander-lekar med Warhammer 40K-temat, men om det blir fler produkter är inte avslöjat.

Warhammer-produkten kommer år 2022, men när Lord of the Rings kommer vet vi inte ännu, dock att det ska röra sig om en Lord of the Rings-expansion.

Vad sägs?

Källa: Wizards

Se även Eldors forumpost här på SvM :)

 

KOMMENTARER 14 st


Jokemon
 
Det hade varit en ok grej om dessa kort inte blev turneringslegala. Utan som vissa skriver endast för EDH och sånt. Kanske att det kan motivera beslutet ekonomisk men såklart att det finns mer pengar om de också gör dem turneringslegala.

Riskabelt, intressant... och.. konstigt. Jag har alltid gillat Magics egna lore och karaktärer. Att de ibland har inspiration är bra men att kopiera rakt av... njaaa
Skriven: 09:35, 27/2 -21

mindtrix
 
Vilket 40k-fan har inte designat egna MTG-kort? Men nu när det blir verklighet känner jag mig väldigt skeptisk. Lore/fluff har blivit allt viktigare för mig personligen genom åren och detta är verkligen ett brott ur den synvinkeln. Dock är jag oändligt trött på the Gatewatch och hade gärna sett lite nya karaktärer , vilket vi helt klart har fått på senare tid. De ska bara envisas med att allt ska kretsa kring planeswalkers och gigantiska hjältedåd där världar står eller faller. Vill ha mindre episka berättelser, mer jordnära karaktärer än dessa superhjältar. Men snart kommer vi väl få en bruten exklusiv Spider Man i MTG som konkurrerar ut thr Gatewatch...
Skriven: 08:53, 27/2 -21

moonlite
 
"Har du någonsin varit sugen på att equippa The One Ring på Darth Vader och sedan låta honom crewa USS Enterprise?"

Faktiskt aldrig.
Skriven: 03:44, 27/2 -21

pudas_beast
 
Jag vill inte ha 40k i magic av samma anledning som jag inte vill ha Shrek i Star wars, det förstör hela känslan, magics identitet som nämndes tidigare. Magic är magic och det är det som gör det så bra, jag förstår om folk tycker det är kul med crossovers men för oss som inte vill ha det då? Jag kan inte gå med i en magicmatch och bara strunta i att prata med den spelaren som har Svampbob fyrkant-kort. Oavsett vad jag tycker om detta så kommer jag få det, antingen accepterar jag det eller så slutar jag med den hobby som jag hållit på med i halva mitt liv.

Jag kanske låter överdramatisk men man blir ju känslomässigt investerad när man spenderat så mycket tid i detta.
Skriven: 21:35, 26/2 -21

ZimmeZitron
 
Tycker att det låter ganska mysigt att spela lite casual LotR block constructed eller att drafta LotR-kub. Men som ett sidospår som löper parallellt med vanliga Magic då, utan att korsa. Börjar man pressa in alla möjliga koncept i standard/pioneer/modern (och limited med för den delen!) och blanda hej vilt tror jag att man riskerar att tappa mycket av känslan och identiteten av vad som gör Magic till Magic. Så kan landa i allt mellan himmel och helvete tror jag, allt beror på hur de får för sig att implementera detta.
Skriven: 20:57, 26/2 -21

latsblaster
 
Riskabelt och onödigt?
Skriven: 19:50, 26/2 -21

Ichorid
 
Warhammer 40K commanderlekar låter så galet coolt
Skriven: 16:17, 26/2 -21

Gurgeh
 
Skönt med produkter jag inte bara kan ignorera, utan dessutom vill ignorera.
Skriven: 16:03, 26/2 -21

psykopatmullvad
 
Jag är lite spänd på WH40k och MtG kombinationen då jag gillar båda hobbysarna. Skall bli spännande att se hur det blir.
Skriven: 14:25, 26/2 -21

el_fisty
 
Er tråkiga är ju om det kommer kort till legacy som är legala och skär sig fullständigt med vanliga magic-kort temamässigt. Commander är ju casual så det är nog inga problem där, men värre för de andra eternal-formaten om det är kraftfulla kort och inte bara flavour :-)
Skriven: 13:16, 26/2 -21


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

Nyheter FEBRUARI 2021

26feb: Magic - Universes Beyond (14 k.)
19feb: Smygtitt på Strixhaven! (14 k.)
17feb: SvenskaMagic #Arena 2021 (2 k.)
15feb: Ban-bonanza! (18 k.)
13feb: Spelarstream från dagens Vintage-turnering (4 k.)
11feb: Nya Judge-promos! (5 k.)
10feb: Uro kommer bannas! (9 k.)
4feb: Vintage WebCam 13e februari (1 k.)

Byt månad:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!