Magic the Gathering
Magic the Gathering32350 medlemmar 809 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
08:33, 11/6
Wizards gör upp med rasistiska kort
av Beakid
Wizards postade inatt en artikel där de förklarar att de en gång för alla gör upp med ett gäng minst sagt problematiska kort från förr. Bilderna på Invoke Prejudice och sex andra kort tas bort från Gatherer och korten blir samtidigt illegala i turneringsspel.

Läs artikeln här och sedan en bra genomgång av korten av MerfolkMagic.Personligen anser jag att det är ett bra första steg, men att Wizards nog behöver se över mer än bara gamla kort.

 

KOMMENTARER 28 st


Denskare
 
Dessvärra har det blivit en mottsat effekt https://youtu.be/624DPOme-do

Har lyssnat på några andra de tror inte häller att det kommer att dra ner på tempot.

Men men,man vet aldrig.
Skriven: 21:40, 14/6

von_Schnigel
 
Herrejävlar vad mycket gnäll om detta.

Det kommer inte få "motsatt effekt" eftersom den avsedda effekten inte är att stoppa samlare från att ha korten hemma.
Skriven: 18:34, 14/6

MuG
 
Jag älskar hur MerfolkMagic sliter fram massa subjektiva påståenden och tolkningar och lägger fram det som objektiv sanning. Argumenten och deras slutsatser är svaga och på inget sätt entydiga = kan alltså avfärdas helt.

Som exempel, att hävda att Imprison ska bort för att det är en mörkhyad person på bild är också helt fjantigt. Hur många kort finns det inte där en person är "fängslad" på något sätt i bilden, ska de också bort?

Hade de bara varit lite normala så hade de åtminstone erkänt att det dom säger bara är en tolkning där de mest troligt gör en eller flera fel.
Deras sätt att resonera är rent utav läskigt.

The Dude har sagt det så bra:
"Yeah, well, that's just, like, your opinion, man"

Sen har så klart Wizards rätt att göra såna här förändringar, men jag önskar så att det åtminstone hade varit bra människor och istället skrev:

"To that end, we will be removing a number of images from our database that WE BELIEVE are racist or culturally offensive, including:"
Skriven: 17:52, 14/6

Denskare
 
Detta kommer göra att de korten blir mer eftertraktade och driva upp priserna mer.
Skriven: 16:33, 13/6

Zeldan_Zelodon
 
Ibland får jag den irrationella känslan av att vara huvudpersonen i en verklig "Truman Show". Att allt som händer och sker i mitt liv är minutiöst orkestrerat av diverse manusförfattare och regissörer, och att man nu är inne på sista säsongen, varpå manus i sedvanlig ordning flippat ur och gått sideways rakt ut i Lala-land i 200 knyck. Just nu infinner sig den känslan.

I min mening så lever vi i en tid av totalt och kollektivt vansinne. Inte bara med den här specifika grejen, inte så jag menar. Ta vad ni vill, ta vad som helst. Folk på varenda del av hela det förbaskade spektrumet av värderingar och åsikter tycks vandra runt i en "daze". Ingen proportion, ingen sans, ingen känsla för måtta eller förmåga att hålla isär saker och ting. Allt har blivit en del av något holistiskt, binärt, vansinne.

Jag är så trött på det här så det går inte att beskriva med ord längre.
Skriven: 07:58, 13/6

latsblaster
 
Åter igen ninjad, denna gång av Man5on.
Skriven: 13:05, 12/6

obstinat
 
Hade jag varit Wizards/Hasbro så hade jag bannat Devils och Gypsys just på grund av att folk kan uppfatta det som stöttande.
Ta avstånd från Harolds alla bilder om han nu är nazisympatör (inte kollat upp det själv).

Däremot hade jag behållt Crusade. Flavour wise så känns det som att ett korståg är något som skulle kunna hända på tex Innistrad. Att deras präster drar igång ett mot tex vampyrer. Och flesta kyrkofolk som knights och clerics är vitakort.

Imprisonment känns också rimligt. Brutala fängelser och straff samt slavar fanns under medeltiden, vilket många av Wizards världar efterliknar. Bara man gör art på alla sorters varelser i wizards universum så bör det inte vara problem. Vi i Sverige har tex haft vita slavar under vikingatiden (trälar).

Sedan är det bara att skriva att det är en fantasyvärld och att fördöma korståg och slaveri. Visa att man tar avstånd men att det fiktivt händer i dessa fiktiva världar. Känns som att korten blandas ihop för mycket med den riktiga världen.
Skriven: 01:30, 12/6

aginamist
 
Du menar 1995 när Homelands släpptes och wotc slutade med 83/94?
Skriven: 21:42, 11/6

paladiamors
 
..kan tillägga att när jag och mina vänner började spela magic -94 tyckte vi att magic-kort var rena rama my little pony om man jämför med Garbage Pail Kids-korten från 80-talet.

Det är en annan världsbild idag. Jag får antagligen acceptera det (även om jag tycker det är ganska fjolligt), men tror knappast dessa kort kommer bannas i old school världen, iom att dom står på egna ben ända sedan Wizards slutade arrangera det formatet.
Skriven: 20:40, 11/6

paladiamors
 
Jag tycker det är vidrigt och stötande att den mest framgångsrika leken i standard går ut på att slänga en massa oskyldiga katter i ugnar. BANNA DESSA OCKSÅ TACK!! :P
Skriven: 20:35, 11/6


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

Nyheter JUNI 2020

26juni: SvM Open 2: Historic (2 k.)
22juni: MTG Arena till macOS 25e juni! (3 k.)
19juni: En vecka kvar för anmälan till Svm Open 2 Historic! + fredadagssnack (0 k.)
18juni: Jumpstart previews (0 k.)
16juni: M21 i KP! (2 k.)
14juni: Elias Watsfeldt vinner Players Tour Online! (22 k.)
11juni: Wizards gör upp med rasistiska kort (28 k.)
9juni: Winota bannas i Historic trots allt! (4 k.)
9juni: Commanders kommer trigga "die"-triggers! (3 k.)
5juni: Fredagssnack med Daniel Discus Alström! (5 k.)
3juni: Judge Summer Promos! (8 k.)
1juni: Banned and Restricted Announcement 1/6/20 (8 k.)
1juni: Historic på SvM! (1 k.)

Byt månad:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!