Magic the Gathering
Magic the Gathering33031 medlemmar 706 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
16:42, 13/1 -20
Oko, Mox och Lattice bannade i Modern!
av Beakid
Idag gjorde Wizards sin sista schemalagda Banned & Restricted Announcement och passade på att göra rejäla förändringar i Modern-formatet. Fr.o.m imorgon tisdag är dessa tre kort bannade:

Mox Opal

Oko, Thief of Crowns

Mycosynth Lattice


Läs mer om varför just dessa tre kort bannas i Wizards artikel.

Så... vad tycker vi om förändringarna?

 

KOMMENTARER 29 st


latsblaster
 
jimmey: Det bör alltid finnas någon bra grej som funkar som inte är den som för tillfället dominerar sönder formatet. Mystical Tutor bannades för längesen i legacy men storm överlevde uppenbart ändå. I modern var jund helt okej även efter bans av Bloodbraid Elf och sedermera Deathrite Shaman. Jeskai har fungerat bra till och från i flera år i modern utan Stoneforge Mystic. Grixis Death's Shadow fungerade även utan Gitaxian Probe, som är ett jättedåligt designat kort som är för bra på helt fel sätt.
Skriven: 23:02, 14/1 -20

jd
 
Jimmey: Jag kan inte tala för hur modern funkar, men i legacy går det att spela många lekar kompetetivt även om de inte råkar ligga på DtB-listan just nu. Visst är RUG inte bäst längre efter att W6 blev bannad, men det är fortfarande en kompetent lek som du kan spela med.

Halva grejen för mig med magic är att spela min favoritlek och hitta sätt att få den att funka i dagens meta. Vill man spela hyperkompetetivt med bästa leken för att maximera vinstprocenten kan man lika bra drafta eller spela standard.
Skriven: 18:35, 14/1 -20

Jimmey
 
I mina ögon är argumentet ”Man behöver inte köpa på sig saker som kommer bannas” dumt.
Vill du spela lite mer tävlingsinriktat är det helt meningslöst att spela lekar som är chanslösa, vad är syftet med att gå dit och spela en lek som du inte kan vinna med?
Om jag i somras köpte Hollow one, BR Reanimate, Mardu Pyro etc etc. Så köpte jag inte en lek som var bruten. Men jag sitter fortfarande med en ospelbar lek.
Om jag under hösten köpte Scales, Affinity eller ngt liknande. Samma scenario efter gårdagen.

Det är helt omöjligt att veta vilken nästa brutna lek är. Tänk så printas något brutet kort i nästa set som gör blood moon bannat. Tycker du att jag gör fel i att köpa en Ponza lek idag då eller?
Skriven: 15:32, 14/1 -20

latsblaster
 
Jimmey: fast man behöver inte köpa på sig grejer som kommer bannas. Oko var uppenbart för bra och mox opal har varit uppenbart för bra länge. Det var inte svårt att se det komma. Tror Hoogak var lika tydligt. Trixigare är det kanske om man inte vet vilket kort som kommer väljas, som i fenix-fallet.
Skriven: 14:43, 14/1 -20

214
 
Jimmey, jag förstår din frustration samtidigt som jag tycker det är positivt att dom vågar chansa, det är inte ofta det kommer nya kort som platsar i legacy, men senaste åren har vi fått väldigt många och det har gjort att formatet svänger ganska mycket, det tycker jag är kul även om det kostar lite.
Skriven: 14:24, 14/1 -20

Jimmey
 
Även om jag tycker modern inte var riktigt hälsosamt och att något behövdes göras så blir man bara så trött.
Jag förstår att det är bra pengar för Wotc.. Men att hela tiden tvinga alla som försöker spela annat en köksbordsmagic att investera tusentals kr i lekar för att sen banna det kan inte vara långsiktigt hälsosamt.
Tex standard- Helt ospelbart utan Oko m.m (i höstas). Folk köper kort för 2-4k, sen blir det bannat 40 dagar efter att det släpps.
Modern-
1. Våras Izzet Phoenix T1 lek som många investera i, looting bannad leken död tillsammans med 5-10 andra T1-T3 lekar.
2. Under sommaren gjorde Hogaak att man i princip var tvungen att spela den för att ha en chans. Bannas och majoriteten av korten är värdelösa.
3. Hösten var man i princip tvungen att spela Oko, bäst tillsammans med Urza och Opal. Nu åker Oko, Opal, Lattice och åter igen blir hälften av alla modern lekar ospelbara.
Legacy- W6, behöver jag säga mer?

Att man kan leva med att något kort med tiden blir för bra och bannas får man väll acceptera. Men att hela tiden printa nya kort som är uppenbart för bra är extremt tröttsamt. Hur många misstag har 2020 att bjuda på? Säkerligen inte sista gången man kastar 5-10k i sjön.
Skriven: 12:59, 14/1 -20

latsblaster
 
Hur många år har man skjutit på banningen av Mox Opal i modern?
Skriven: 09:29, 14/1 -20

TTA
 
Partysmurfen: Affinity i modern som lek är död. Och Urza antagligen för långsam nu.
Skriven: 09:27, 14/1 -20

aginamist
 
Det här kommer döda magic.
Skriven: 08:49, 14/1 -20

holmen
 
Heliod + Ballista kostar 9 totalt vilket man kanske inte tänker på vid första anblick. (Jag gjorde inte det iaf) Du kan inte casta Heliod tur 3 och Ballista tur 4 för win utan en Radiant Fountain eller liknande. Sen blir det nog oavsett för kraftfullt för pioneer.
Skriven: 08:10, 14/1 -20


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

Nyheter JANUARI 2020

30jan: PT Picks 2020 är igång! (1 k.)
28jan: GP Bryssel i helgen (0 k.)
27jan: Rosdahl top8 i GP New Jersey! (10 k.)
21jan: GP-nyheter + PTQ-promos! (2 k.)
20jan: Ny Secret Lair Drop - Year of the Rat! (7 k.)
13jan: Oko, Mox och Lattice bannade i Modern! (29 k.)
11jan: THB i KP! (5 k.)

Byt månad:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!