Magic the Gathering
Magic the Gathering32372 medlemmar 687 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
16:42, 13/1
Oko, Mox och Lattice bannade i Modern!
av Beakid
Idag gjorde Wizards sin sista schemalagda Banned & Restricted Announcement och passade på att göra rejäla förändringar i Modern-formatet. Fr.o.m imorgon tisdag är dessa tre kort bannade:

Mox Opal

Oko, Thief of Crowns

Mycosynth Lattice


Läs mer om varför just dessa tre kort bannas i Wizards artikel.

Så... vad tycker vi om förändringarna?

 

KOMMENTARER 29 st


skallbrand
 
Spelar inte men är det inte lite löjligt att "unfun" är huvudargumentet mot lattice och att det leder till att dom bannar ett jävla EDH-kort i modern!?

De andra bansen kan jag förstå till fullo men ett tvåkortskombo med två clonky kort ska väl kunna vinna matchen rätt lätt efter, särskilt om priset för detta är att ena kombobiten(ironiskt nog den som bannas) suger i sig själv och är riktigt dyr att spela ut?
Skriven: 07:38, 25/1

Plague_Spitter
 
latsblaster Jag har lite idéer på hur jag kan bygga om leken utan Opalen. Det här var inte helt oväntat som sagt och jag har en lista jag ska pröva som använder Aether Vial istället för Opaler och spelar Myr Retriever, som de gamla Standard Affinity lekarna gjorde back in the day.

Men man förlorar så mycket snabbhet utan Opalerna att leken definitivt inte är lika stark längre tror jag.

Men detta kan leda till att det spelas mindre artefakt-hat i formatet och då har man en liten chans, även om Kolaghan's Command alltid kommer vara överhängande hot.
Skriven: 08:04, 18/1

latsblaster
 
Urza med Oko blev väldigt bra och framgångsrikt nu framåt vintern.
Skriven: 13:08, 17/1

mindtrix
 
Inte så insatt i modern men behövde verkligen Mox Opal bannas? Jag vet att det i regel inte varit populärt med snabb/gratis mana men Affinity har väl ändå inte varit broken direkt utan bara "bra"? Är det Urza som ställer till det? Eller var det en ban för framtiden?..
Skriven: 12:16, 17/1

TTA
 
Jimmey säger "competetive tier 1 magic idag är spela bruten lek tills ban." lastblaster svarar "sluta spela brutna lekar." Tror inte ni når varandra.
Skriven: 13:20, 16/1

latsblaster
 
PS: Bygg om till moxless affinity och skaffa Blood Moon?
Skriven: 17:00, 15/1

Plague_Spitter
 
Inte förvånande att Opalen försvinner, har varit på gränsen i flera år känns det som.

Tråkigt bara att jag inte kan spela min Affinity i modern längre.
Skriven: 16:54, 15/1

latsblaster
 
Jimmey: Oko var väl det största misstaget på många år, för jag tror inte de fattade hur kortet de själva designade faktiskt funkar! Tittar vi på de andra två korten designades de före modern och var inte för bra i standard, men Mycosynth Lattice är idag klumpig design, och Mox Opal är en lika riktig mox som Chrome Mox.

Jag tycker du ska fortsätta spela MtG men sluta försöka köpa skakiga tier1-lekar som uppenbart kommer utsättas för ban, i värsta fall skaffar du något som kan slå dem!

Humans gick riktigt bra för ett tag sen, varför tror du att den inte bannades?
Skriven: 15:53, 15/1

Jimmey
 
Det är inte alla bans jag tycker är fel egentligen. Det verkliga problemet är alla designmisstagen.

Det är ju bara att säga grattis till dig om du kan och vill plöja in 10-20-30k i lekar varje år som blir bannad. Jag själv har också under 2019 köpt Izzet Phoenix, Urza leken och Okos för modern. Samt diverse för andra format som bannats.

Men jag tror inte att WotC taktik att printa OP kort, kränga boosters i 100 dagar och sen banna är långsiktigt. Du kanske inte slutar spela när din lek blir bannad, men det droppar säkerligen av någon varje gång.
Skriven: 15:39, 15/1

214
 
oavsett hur wizards gör med bans kommer folk vara missnöjda, testa spela modern utan banlist så får du se hur kul det är. Ett hälsosamt format är mer värt i längden. För Jimmey, du kan inte mena att alla bans sista året är fel? Du kan inte heller mena att Wizards bör sänka powerleveln på varje nytt sett för att inte ställa till det i framtiden? Hur sk dom göra? Jag tycker det är kul när dom testar kort som är lite för starka. Jag har det senaste 8 månaderna köpt Hogaak, W6, Oko, Mox Opan, men jag gråter inte över spilld mjölk. Jag spelade opalen 1 gång innan ban och oko 2 gånger innan ban, w6 hann jag spela en del i legacy innan den bannades.
Skriven: 08:35, 15/1


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

Nyheter JANUARI 2020

30jan: PT Picks 2020 är igång! (1 k.)
28jan: GP Bryssel i helgen (0 k.)
27jan: Rosdahl top8 i GP New Jersey! (10 k.)
21jan: GP-nyheter + PTQ-promos! (2 k.)
20jan: Ny Secret Lair Drop - Year of the Rat! (7 k.)
13jan: Oko, Mox och Lattice bannade i Modern! (29 k.)
11jan: THB i KP! (5 k.)

Byt månad:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!