Magic the Gathering
Magic the Gathering31376 medlemmar 960 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
08:35, 1/2
Mythic Invitational!
av Beakid


I slutet av mars kommer Magic Arena-turneringen "Mythic Invitational" att gå av stapeln under PAX East, Boston och igår presenterade Wizards vilka 64 inbjudna som kommer att delta.

31 Magic Pro League-spelare
Först och främst - de 31 Magic Pro League-spelarna (från början 32 st, men Rei Sato fuskade bort sig).

25 inbjudna
Förutom de 25 betalda proffsen har Wizards bjudit in en samling av streamers och Pro Tour-vinnare, dessa är följande:

8 kvalplatser
Då kvarstår 8 platser - och de kommer gå till de 8 högst rankade Constructed-spelarna på Magic Arena under februari månad.

Tillsammans kommer de 64 spelarna att tävla om sammanlagt 1 miljon dollar - $250,000 till vinnaren och sen neråt där sista platsen får $7,500. Turneringen som såklart kommer spelas på Magic Arena kommer ske i det nya formatet "Duo Standard" - varje spelare väljer två lekar (kan vara samma lek två gånger) som de sedan spelar enligt följande:
- I game 1 spelar deltagarna med en av sina två lekar, vilket slumpas fram.
- I game 2 byter båda spelarna lek och den som spelade först i game 1 får nu dra först.
- Om det blir ett game 3 får spelarna välja vilken lek de ska spela. Vem som börjar slumpas.

Spelarna kommer delas in i fyra grupper a 16 spelare och spela "double elimination" tills fyra spelare återstår och går vidare till åttondelsfinal.

Vad tycker du om upplägget?

Källa: Wizards of the Coast

UPDATE: CalebD ersätter Mafer!

 

KOMMENTARER 14 st


Olly
 
Källa:

https://www.twitch.tv/videos/373063163
Skriven: 16:03, 3/2

Olly
 
Wizards har bekräftat att Inivational inte har någon koppling till deras vidare competetive-upplägg. De kallar det för ett ”spektakel” för att det ska få uppmärksamhet från anhängarna inom e-sport.

De har också sagt att bristen på info är pga att de inte vill gå ut med något innan alla fakta är på bordet, men ger en hint om att alla tabletop-spelare, i synnerhet modern-anhängare, kommer bli väldigt nöjda när deras announcements börja vidröra vad som händer med pappersmagic i slutet på februari. Det hintades även om att kvalen till touren (Mythic C) kommer heta Mythic Qualifier (MQ). De generells vägarna till Touren kommer vara som tidiga utlovades det.

Aron Forsythe har också gjort uttalande på twitter att ”det kommer vara precis som innan för papper”. Att man ska sitta ner i båten helt enkelt.
Skriven: 16:02, 3/2

Rosholm
 
Om detta är hyfsat isolerat att ha showcase-invitationals med "kändisar" för att bygga hype i deras respektive fanbaser så tycker jag det är kul/bra.

Hoppas däremot inte att det är tävlingsmagics långsiktiga framtid att man behöver vara en underhållande streamer för att kunna vinna pengar.
Skriven: 14:40, 3/2

Powerload
 
Som en som tittat på i princip alla de här twitch-streamersen så går det nog inte att säga annat än att det här kommer vara fruktansvärt cringe att titta på. De flesta av dem är otroligt dåliga på magic, verkligen inte på nivå med ens generell dag-2-spelare på en GP eller PT, så det kommer bli väldigt konstigt. Som vanligt numera.

Det är också helt sjukt hur svårt de har haft att implementera BO3-formatet och turneringsformatet på något rimligt sätt, när det alltid varit magics lifeblood och själva grundstommen för hela kedjan av produkt och community-byggande. Det är så märkligt, och man börjar nästan undra om det är något tekniskt problem de stött på, inte för att jag kan komma på vad det skulle vara ...

Hur någon kan känna att det här systemet är det minsta överlägset att helt enkelt ha systemet "Öppen online-turnering där vinnaren kvalar vidare", och sen köra en massa sådana turneringar. Det är MTG Arena, de kan köra oändligt många turneringar, så många servrarna pallar med. Och alla streamers kommer ändå vara med i turneringarna, så deras tittare kommer ändå engagea med contentet, antagligen i ännu större utsträckning. Någon på Wizards är verkligen inte redo för att tackla digitala turneringar och den digitala spelåldern, och allting blir som en kombination av någon som försöker återuppleva 1998 och någon som försöker uppfinna hjulet på egen hand om och om igen.
Skriven: 10:17, 3/2

Beakid
 
holmen: Man växlar lek, man byter inte med motståndaren, hade varit rätt sjukt :D
Skriven: 13:05, 2/2

Gurgeh
 
Hade varit roligare om det till exempel bara varit bra spelare inbjudna och inte slumpmässiga halvkändisar från twitch, eller om det spelats i ett vettigt format och inte något hittepå som kommer att främja riktigt tråkiga lekar som normalt hålls i schack av sideboardkort.
Skriven: 10:04, 2/2

holmen
 
Eller byter man med varandra? Jag tolkade som att man byter till sin andra egna lek.
Skriven: 23:38, 1/2

holmen
 
Olly: Om man väljer samma lek x2 blir det en helt vanligt bo3 förutom random startplayer g3. Om man har den perfekta metaleken kan man ju regga den x2. Blir intressant hur många som tar det beslutet.
Skriven: 23:37, 1/2

Pulkan
 
Fullständigt ointressant för mig, men så länge det inte är tänkt att detta ska ersätta PT så spelar det ingen roll.
Skriven: 15:04, 1/2

Olly
 
TheHowL: Vet inte hur Wizards resonerar men jag skulle resonera att med så mycket pengar på spel ska det mesta avgöras av hur skillad du är på att vrida bilder, inte hur bra dina vänner är på att bygga rätt meta-lek.
Skriven: 11:00, 1/2


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

Nyheter FEBRUARI 2019

25feb: Autumn vinner första Mythic Championship! (13 k.)
21feb: MC London blir Modern... med ny mulligan-regel! (18 k.)
20feb: Mythic Championship i helgen! (0 k.)
18feb: GP Strasbourg över! (1 k.)
15feb: Gothcon 2019-centret är uppe! (0 k.)
15feb: PT Picks för GP Strasbourg! (0 k.)
14feb: Nexus of Fate bannad i Standard... på MTG Arena! (11 k.)
12feb: GP London blir en prerelease(!) (7 k.)
11feb: MagicFest Strasbourg i helgen! (1 k.)
1feb: Mythic Invitational! (14 k.)

Byt månad:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!