Magic the Gathering
Magic the Gathering31385 medlemmar 964 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
11:38, 7/12
Mythic Championships!
av ember


Inför 2019 har Wizards annonserat en rad förändringar kring spelets största turneringsstrukturer. Under gårdagen annonserade man för första gången "Mythic Championships", en ny turneringsserie som kommer att spelas på både Magic Arena och med fysiska turneringar. Den kombinerade prispoolen för dessa turneringar är enligt Wizards $10 miljoner, fördelade lika på de båda medierna - $5 miljoner till Mythic Championships på Magic Arena, $5 miljoner till fysiska turneringar.

Det ska gå att kvalificera sig till dessa turneringarna via Magic Arena, men detaljerna runt det är ännu oklara.

Det första Mythic Championship kommer hållas på PAX East i Boston 28-31 mars 2019, och blir en särskild invitational. Detaljer runt den turneringen kommer i januari.

Magic Pro League
Med start 2019 introducerar Wizards även Magic Pro League, bestående av 32 av spelets bästa spelare. Dessa kommer att få skriva kontrakt med Wizards för att ägna sig åt att spela och streama Magic. Exakta detaljer, som hur dessa spelare väljs ut, är idag oklara.

Men Pro Tours då?
Wizards har tidigare annonserat sex st Pro Tours för 2019, men av logistiska skäl kommer dessa bantas ner till det mer normala fyra Pro Tours. Dessa kommer också döpas om till Mythic Championships. De fyra kvarvarande hålls fortfarande på sina tidigare annonserade orter och datum:
  • Cleveland: 22–24 februari
  • London: 26–28 april
  • Barcelona: 26–28 juli
  • Richmond: 8–10 november
De som utgår är de tidigare annonserade Pro Toursen i Sydney och Dallas-Fort Worth.

Prisstrukturen för dessa events ändras också något, samtliga spelare som är med på dessa får också ta del av potten, men efter eventet i London betalas inte längre några resebidrag ut.

Nationals, Pro Points, World Cup, m.m.
World Cup, Nationals, Team Series, samt Pro Points och tillhörande Pro Players Club kommer allihop avslutas och det kommer till exempel inte hållas någon World Cup 2019. Alla eventuella benefits som en spelare har för sitt medlemskap i Pro Players Club sträcker sig dock året ut 2019. Sista utropet för såståget, med andra ord.Källa: Wizards & Mtgesports.com

 

KOMMENTARER 15 st


Zodar
 
Börjar kännas meningslöst att spela. Alla turneringar blir bara dyrare och dyrare, med sämre prispotter per spelare. EVn blir sämre och sämre. Själv hade jag hellre sett fler och bättre turneringar med höga prispotter som även är öppna för alla, i stil med poker (har du råd att betala entry så får du vara med).

Vissa har ett jobb men vill ändå spela high stakes Magic.
Skriven: 22:14, 9/12

Nikodemus
 
Jag tror det här är rätt riktning för att Magic ska överleva som ett spel som ger ut nya set med den frekvens vi är vana vid och som kan attrahera nya spelare. Vi som spelat sedan 90-talet är inte målgruppen Wizards vill fånga med detta.
Jag tycker jämförelsen med schack är relevant. Globalt omsätter schack knappt 200 miljoner USD årligen. Magic verkar ligga på ca 300 MUSD och E-sport totalt ca 1500 MUSD.

Den här artikeln från 2016 belyser situationen rätt väl:

https://www.dailydot.com/via/magic-the-gathering-esport/

Källor:

https://www.statista.com/statistics/809953/global-chess-market-size/

https://www.statista.com/statistics/490522/global-esports-market-revenue/
Skriven: 11:44, 9/12

psykopatmullvad
 
Videon har tagits bort?
Skriven: 23:30, 8/12

Potatochip
 
Snart utannonseras väl "Shandalar: Battle Royale". Med en krympande cirkel!

Ja, nu verkar det vara full panik och kortslutning på huvudkontoret. Mythic Champ, jojo ... Är planen alltså att backa undan från pappersprodukten?

Magic är ett spel från 90-talets första halva. Ganska långsamt och segt jämfört med spel idag. Men schack spelas ju fortfarande, så varför inte magi?

Dragningskraften har väl varit den aura som omger korten som samlarobjekt, vilket har skapat en egen ekonomi. Olika rariteter ... Wow-känslan.

På Magic Online kraschade denna ekonomi för några år sedan, vilket gör att spelet känns meningslöst. Det är mycket svårare att "hålla sig flytande" numera med hyfsade draft-resultat.

Varför ska man pynta in hundratals kronor för att öppna kort som kanske endast renderar några ören tillbaka? Om detta fortplantar sig till pappersprodukten är spelet illa ute.

På Youtube diskuteras huruvida dataspel är värda 60 dollar. Är Magic verkligen värt att kasta bort så mycket pengar på?
Skriven: 16:25, 8/12

Felix
 
Apropå döda Magic (känns nästan relevant den här gången), tror ni cardboard-ekonomin kommer krascha i stil med MTGO?

Vad händer deltagarantal på turneringar på sikt? Kommer vi få en SCG-Tour eller motsvarande även i Europa, och övriga hotbeds, så att det faktiskt blir värt (om enda drivkraften är att vinna) att fortsätta spela turneringar i "tabletop" trots att möjligheten att kvala till PTs, "SM" etc uteblir?

Blir retailers relegerade till att anordna Prerels och FNM samt casual EDH och kommer de överleva över huvud taget? Gå tillbaka till att ha en uppsättning datorer för folk som vill spela Arena med kläder på?

Jag tror att enda chansen för att turneringsspelarscommunityn ska överleva är ett tourliknande system där ~alla mid+ -sized stores går ihop och håller typ Dragon's Lair-tour Göteborg, Stockholm, Malmö/Lund, Linköping etc så hela roadtrippa med gänget och ha en kontinuerlig säsong upprätthålls.

..eller så går det hur bra som helst ändå.
</rant>
Skriven: 08:06, 8/12

aginamist
 
Det här kommer döda Magic.....
Skriven: 15:54, 7/12

Snurvel_
 
Det var ju det jag sade. Det är bara att glömma att kvala. De vill ha samma ”stjärnor” hela tiden. Sportliknelse: Tänk stängd amerikansk liga istället för europeisk med upp- och nedflyttning. Och dog inte MTGO helt och hållet nu när hälften av PTna är på Arena?

Gissar att jag får återgå till att jaga marathon-tider istället för PT-plats.
Skriven: 15:33, 7/12

Timecode
 
Det här låter spontant sämst. Jag antar att den lilla mängd pro points man samlat ihop var helt i onödan då. Sjukt tråkigt också att de återigen skrotar nationals och worlds.

Mythic Championships låter dock ashäftigt, om man bara kan bli sju år gammal igen!
Skriven: 15:08, 7/12

Stolpeman
 
Spännande och bra dom vågar sig fram mer inom esporten.

Man har en superbra produkt och de bästa sättet att hitta mer spelare finns online. Detta kommer ju gör att utvecklingen av digital Magic går framåt mer och det är något jag är väldigt glad över!

Spelar bara OldSchool och EDH irl skulle lätt spela nyare format om det fanns digitala turneringar för det.
Skriven: 15:01, 7/12

Jolly_roger
 
Jag tror inte på det här. Mtg bör satsa på sin grej, vilket är ett kortspel i fysisk form snarare än att vara en dålig kopia av hearthstone.

Varför skull en ungdom idag välja mtg över hearthstone om de vill göra karriär inom e-sport?
Skriven: 13:41, 7/12


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

Nyheter DECEMBER 2018

24dec: SM i år igen! (7 k.)
24dec: God Jul! (5 k.)
20dec: Serverflytt fredag kväll (6 k.)
19dec: PT Picks 2018 över! (8 k.)
13dec: World Magic Cup! (2 k.)
10dec: GP Liverpool över! (2 k.)
7dec: Mythic Championships! (15 k.)
7dec: GP Liverpool Picks! (0 k.)
6dec: Sugen på att arra SM i modern? (7 k.)
6dec: 2019 års MagicFest-promos! (4 k.)
4dec: Team Unified Modern GP Liverpool i helgen (3 k.)
3dec: Magic i Musikhjälpen på öppningskvällen 10 dec! (8 k.)
3dec: Timecode kvalar till Pro Touren! (13 k.)

Byt månad:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!