Magic the Gathering
Magic the Gathering31001 medlemmar 891 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
15:41, 27/11
Artist-bojkott av MagicFests (GPs)
av The_machine
I ett öppet brev, signerat bland andra Daarken, Titus Lunter, Lars Grant-West och andra kända artists, tillkännagav de att de kommer bojkotta MagicFests under 2019.

Öppet brev

Svar från CFBs Mashi Scanlan

Jag tycker det verkar som det finns en genuin vilja hos båda parter att lösa konflikten, så jag hoppas att vi kommer se dessa konstnärer på GPs framöver.

 

KOMMENTARER 11 st


aginamist
 
Jag har träffat rk post kanske fem gånger och han har aldrig tagit betalt för att signera kort (ofta är han den enda som inte tar betalt). Däremot är hans utbud av saker att sälja större än andras.
Skriven: 10:49, 30/11

Kelvandil
 
Om du tittar på någon som rk post åker han runt på en massa GPs och säljer massor av tokens och prints och tar betalt för att signera kort. Steven Belledin (det översta namnet på brevet) å andra sidan tar inte betalt för att signera kort. Som jag uppfattar det skulle brevskrivarna vilja se en modell där CFB står för mer av kostnaden så att artisterna kan fokusera på säker som inte innefattar försäljning, vilket skulle vara bra för de mindre namnkunniga artisterna men inte för någon som rk post, och även om det inte blev billigare för CFB på det sättet skulle de fortfarande hellre ha rk post och liknande på sina GPs eftersom de drar mer folk. Brevskrivarna har rätt i att artister behandlas mer som butiker än som gäster (fast om man skulle jämföra med butiker har artisterna väldigt mycket bättre villkor), det beror på att det är så de stora namnen vill ha det.
Skriven: 17:19, 29/11

duddelutten
 
Som forskarstuderande i företagsekonomi med inriktning på entreprenörskap inom konst och kultur skulle jag vilja göra en distinktion mellan "kulturarbetare" och "kulturföretagare" (möjligtvis "kulturentreprenör"). Poängen är att det är skillnad på kulturarbetaren i den bemärkelse vi här använder begreppet, och den typ av kulturföretagande som det här rör sig om. Från mitt Ivory Tower kan jag endast spekulera i att det här sannolikt relaterar till radikalt åtskilda syner på kulturföretagande (i synnerhet konstnärers) mellan Nordamerika och Europa.
Skriven: 20:34, 28/11

psykopatmullvad
 
Jag hoppas de får det bättre.
Skriven: 19:29, 28/11

JackaBo
 
@Kingdiz: det där beteendet är dock väldigt vanligt och förmodligen svårt att bryta, eftersom det är riskfyllt och kan upplevas ointuitivt.
Men bra att kulturarbetare säger ifrån.
Skriven: 09:28, 28/11

anthrox
 
Kewl, kulturare gör revolt! :) makez me glad.
Skriven: 19:34, 27/11

kingdiz
 
@Squeakyshoes: min uppfattning med. CFB beter sig som en amatör restaurangägare som tappar gäster, de snålar för att öka sjunkande marginaler. Istället för att öka portionerna och skapa mervärde drar de in på dem och sedan ger de ett ickesvar. 2 år till och Magicfest är dött.
Skriven: 19:30, 27/11

Felix
 
Först (ok, inte först) GerryT och nu det här.
"Nu är det väl revolution på gång?"
Skriven: 18:52, 27/11

Maeths
 
Typiskt vad musiker är vana vid också. Egentligen är det inte så jädra svårt:

Har du bokat personen till ditt evenemang? Då ska du stå för omkostnader och bekvämligheter. Självklart måste du betala gage om du vill att vederbörande ska hålla föreläsningar, seminarier, masterclasses eller liknande.

Har du inte bokat personen? Då är du inte skyldig att anordna någonting men du ska inte förvänta dig att vederbörande vill närvara.
Skriven: 18:01, 27/11

MagicOfJesper
 
Ovan namn säger mig inget, men jag delar folk åsikrer, att får allt betalt är nog svårt, och få resor betalt är extra lurigt då det blir olika per person. Men både som atist eller dommar etc så tycker jag att om jag är där och "jobb" kanske 12-18 timmar per dag så bode de står för alla omkostnare där som mat, enklare hotel etc.
Skriven: 17:28, 27/11


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

Nyheter NOVEMBER 2018

27nov: Artist-bojkott av MagicFests (GPs) (11 k.)
26nov: GP Warszawa över (2 k.)
23nov: PT Picks Warszawa (0 k.)
21nov: UMA i KP! (4 k.)
20nov: Julkalendern 2018! (2 k.)
19nov: GP Warszawa i helgen (0 k.)
12nov: Lantto 16e plats i PT Guilds of Ravnica (16 k.)
10nov: 4 svenskar vidare till dag 2 (7 k.)
7nov: Pro Tour Guilds of Ravnica Picks! (2 k.)
6nov: BSK leklistor (0 k.)
5nov: Love Rask 9a i GP Atlanta! (2 k.)
5nov: UMA-promos!? (8 k.)
3nov: Stream från BSK 2018 (0 k.)

Byt månad:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!