Magic the Gathering
Magic the Gathering31107 medlemmar 927 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
18:09, 22/3
Brawl
av vampiric_ninja
Moderskeppet skrev om det nya casualformatet Brawl redan igår, men idag publicerades formatets kompletta regler. Kortfattat är det en version av Commander där man spelar med 60-kortslekar och endast får använda sig av Standardlegala kort. Ens general kan antingen vara en legendary creature eller en Planeswalker.

Läs Gavin Verheys arikel här!

 

KOMMENTARER 19 st


Sajkobeer
 
Bland de magicspelare som spelar officiella format och turneringar, så finns det roughly två typer av magicspelare. De som har problem med att få tid att lira men har pengar och de som har problem med att bekosta korten de vill ha men som verkar ha mer fritid att spendera. Detta formatet verkar attrahera folk som har tiden att lägga men inte har råd monetärt med Legacy. Därav problematiken med att det lockar bort basen av spelare för Standard.
Skriven: 17:59, 26/3

vampiric_ninja
 
Kanske borde förtydliga mig. Jag samlar redan på mig alla nya kort som verkar bra i multiplayer eftersom jag spelar EDH. Däremot samlar jag via Limited på mig en massa andra rares som jag sällan orkar sälja av och inte har haft någon nytta av hittills då jag inte spelar Standard. Därför tycker jag att det här formatet verkar lämpligt för mig.
Skriven: 15:06, 26/3

4Blackout
 
Det stämmer nog att de bästa lekarna kommer kosta några tusen, men det som gör mig hype för formatet är att kunna välja någon sweet legendary jag har liggandes som möjliggör någon sorts synergier och kunna bygga runt den med kort jag redan har. Sure, inte så optimalt, men det blir mycket lekbygge för pengarna så att säga. Sen lär jag inte vinna så mycket, men spelet är ju lika kul ändå.
Skriven: 13:16, 26/3

jd
 
Anthrox har nog rätt, i köksbords-edh kan man hitta på egna regler, banna brutna saker osv. På FNM-nivå har alla betalat för att vara med och man spelar om priser, börjar nån gnälla att en lek är bruten kommer svaret bli "skaffa en bättre lek själv då om du vill vinna".

Skulle sen formatet ta fart stjäl det främst spelare från standard, så kort som inte funkar i brawl kommer tappa i pris medan brawlstaples går upp.

Jag står fast vid att wizards återigen försöker locka fler spelare att köpa packs från senaste seten, men de inser inte att de som redan sitter på modern, legacy, vintage eller 93/94-lekar inte kommer bry sig speciellt mycket.
Skriven: 09:51, 26/3

anthrox
 
Om det kommer att spelas på turneringar (vilket det kommer, allra sämst som fnm annars skulle det inte finnas något syfte i att göra det officiellt) är det inte casual (jag ser inte edh som ett casualformat). Om syftet är att det ska hållas på köksbordet, varför då ens announca det? Och även om en del kommer hållas till formatet som casualspelare kommer de bli totalkrossade av optade lekar gång efter annan om de spelar officiellt, multiplayer till trots.
Jag tror ni är rätt naiva om ni tror att det kommer gå att spela det med en draftpile och en general.
Skriven: 23:46, 25/3

vampiric_ninja
 
Det är menat att vara ett casual multiplayerformat, Anthrox. De bästa korten är inte nödvändigtvis lika med de dyraste och även om det inte vore så behöver du knappast de bästa korten för att ha roligt med ett sånt här format.
Skriven: 20:36, 25/3

anthrox
 
Rätta mig om jag har fel här, men: en lek kommer kosta 1000-3000 :- och innehålla i princip alla rares, mythics och exceptionella kort som är legala i standard för att kunna vara kompetativa.

Och ni pratar om draftrester?
Skriven: 19:05, 25/3

Teddie
 
Gäsp
Skriven: 00:39, 25/3

latsblaster
 
Det är faktiskt inte helt fel om draft "lönar sig" mer. Vad som är bra i tiden med detta är att det finns så många hyggliga kort som aldrig hinner få chansen i standard för att det finns något annat bra att spela istället.
Skriven: 21:57, 23/3

Advena
 
Väldigt Hearthstone-igt indeed, men jag tilltalas av myset och det ni säger om draftslask som plötsligt kan få ett hem :)
Skriven: 15:43, 23/3


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

Nyheter MARS 2018

31mars: Vintage SM 2018 (4 k.)
30mars: GP Amsterdam Picks! (0 k.)
27mars: GP Team Amsterdam! (7 k.)
22mars: Brawl (19 k.)
21mars: Duel Decks: Elves vs. Inventors - innehållet! (4 k.)
20mars: Signature Spellbook: Jace! (18 k.)
12mars: Larsson, Watsfeldt och Nyström top4 i Madrid! (11 k.)
9mars: Regelförändringar med Dominaria! (27 k.)
8mars: GP Madrid Picks! (1 k.)
7mars: Förbundets Rivals of Ixalan-tävling är avgjord! (3 k.)
6mars: GP Team Madrid! (8 k.)
5mars: Wizards firar 25 år med Beta- och Unlimited-draft! (7 k.)
4mars: Niklas ”Smash” Dahlquist top4 i MOCS-finalen (5 k.)
3mars: Smash i Magic Online Championship (1 k.)
2mars: Masters 25 komplett i Kortpärmen! (5 k.)

Byt månad:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!