Magic the Gathering
Magic the Gathering31091 medlemmar 999 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
20:29, 7/3
Förbundets Rivals of Ixalan-tävling är avgjord!
av SVMFörbundet
Vi har nu avslutat förbundets Rivals of Ixalan-tävling - en katastroftävling där vi utmanat SvenskaMagics medlemmar att designa sin egen dinosaureutrotande katastrof. Vi har fått in många bidrag och ni har alla varit jätteduktiga! Att bestämma en vinnare har inte varit lätt, men vinnaren blev slutligen Viktor Larsson (toothpick_jack här på SvenskaMagic) och hans bidrag ”Cinder Horizon”.
Vi kontaktade Viktor för att ställa ett par frågor om hans bidrag:

Grattis till vinsten! Hur fick du idén till Cinder Horizon?
Jag ville göra någonting runt den alternativa teorin att dinosauriernas tid kom till ett slut genom ökad vulkanisk aktivitet över tid. En utdragen kamp mot hårda förhållanden snarare än ett enskilt katastrofalt ögonblick. Kortet visar en värld där de svaga dör av först men över tid gör världen obeboelig för även de större varelserna. På baksidan ser man en värld tömd på liv men där efterlämningarna av dinosaurierna kan användas till annat.

Kortet är väldigt rött. Det för med sig eld, massförstörelse och en plötslig panik när båda spelare ställs inför verkligheten att deras varelser kommer att dö inom kort. Spelar man detta kort får man göra sig redo för våldsamma dödsryckningar från motståndarens varelser.

Jag ansträngde mig för att göra kortet top-down där kortets känsla fick styra mycket. Den sista förmågan på land-sidan är egentligen inte nödvändig, men att använda dinosaurier som bränsle var för lockande för att låta bli. Jag har medvetet ändrat regeltexten från ”Target Vehicle becomes an artifact creature until end of turn” till ”Crew target Vechicle”. En förändring som jag anser att Wizards själva borde göra ifall de väljer att återbesöka Vehicles i framtiden.

Vad tycker du om Rivals Ixalan än så länge? Kändes det bra eller dåligt att utrota alla dinosaurier?
Jag har verkligen tyckt om Ixalan rent tematiskt. Det har varit en skön omväxling till det mycket mörka klimat som låg över standard så länge med det Zendikar och Innistrad. Både Kaladesh och Ixalan har känts roliga och inspirerade världar. Dock kan jag tycka att just Ixalan varit lite väl spretigt och ofokuserat med så många väldigt olika tribes. Kanske bra att döda av en av dem.

Om ditt kort hade tryckts, hade du själv kunnat tänka dig att spela med det?
Ja. Jag tror att kortet är väldigt starkt som ett kontrollkort. En lek som UBR kontroll eller BR kontroll skulle mycket gärna spela detta kort tror jag. Att kunna stänga ner brädet under tre rundor mot en varelsebaserad lek är en mycket stark förmåga. Jag hade lekt med idén att göra kortet ännu dyrare på grund av detta, men 3RRR kändes dyrt nog för att räknas som ett late-game kort där power-nivån kan vara lite högre.

Finns det något speciellt kort du hoppas på att hitta i din Booster Display?
Inte ett särskilt kort, men jag vet vad displayen ska användas till. Jag leder en spelgrupp i Uppsala som heter Mages of Eastern Aros. Vi kommer att arrangera någon sorts limited event med lådan som blir gratis för gruppens medlemmar. De boosters som blir över kommer att användas som priser. Jag har inte bestämt formatet ännu, men jag lutar åt något lite ovanligare som 2HG draft eller Rochester draft.


Förutom Cinder Horizon fick vi in många fina bidrag. Nedan är några av våra favoriter som var med och slogs om vinsten in i det sista:Vi tackar alla som deltog för era fina bidrag, och ser gärna att ni är med igen i framtida tävlingar!

 

KOMMENTARER 3 st


mindtrix
 
Att mitt övertydliga kingkong smash tyranosaurus-tema inte gick hem förstår jag inte:P

Grattis till vinnaren. Stiligt kort!
Skriven: 19:50, 8/3

TobiasKullberg
 
Värdig vinnare, annars gillar jag Meteoric Winter som ett riktat hat-kort. Noah's Ark är ju också väldigt mycket flavourwin.
Skriven: 12:18, 8/3

Dwarf88
 
Återigen, stort grattis till Viktor! Och bra jobbat alla som deltog i tävlingen :)
Skriven: 20:51, 7/3


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

Nyheter MARS 2018

31mars: Vintage SM 2018 (4 k.)
30mars: GP Amsterdam Picks! (0 k.)
27mars: GP Team Amsterdam! (7 k.)
22mars: Brawl (19 k.)
21mars: Duel Decks: Elves vs. Inventors - innehållet! (4 k.)
20mars: Signature Spellbook: Jace! (18 k.)
12mars: Larsson, Watsfeldt och Nyström top4 i Madrid! (11 k.)
9mars: Regelförändringar med Dominaria! (27 k.)
8mars: GP Madrid Picks! (1 k.)
7mars: Förbundets Rivals of Ixalan-tävling är avgjord! (3 k.)
6mars: GP Team Madrid! (8 k.)
5mars: Wizards firar 25 år med Beta- och Unlimited-draft! (7 k.)
4mars: Niklas ”Smash” Dahlquist top4 i MOCS-finalen (5 k.)
3mars: Smash i Magic Online Championship (1 k.)
2mars: Masters 25 komplett i Kortpärmen! (5 k.)

Byt månad:

  Ravnica Allegiance! Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!