Magic the Gathering
Magic the Gathering31111 medlemmar 1021 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
20:21, 12/6
Announcement Week - måndag!
av Beakid
Denna vecka är vad Wizards kallar "Announcement Week" - en vecka fylld med annonseringar och förändringar inom ditten och datten. Idag presenterade Mark Rosewater en första stor förändring - 2-sets-blocken försvinner!

Fr.o.m setet med kodnamn "Soup" som släpps våren 2018, så kommer alla höst-, vinter- och vår-set vara stora set som draftas ensamt (inga mer block eller små set alltså). Sommar-setet kommer vara ... ett omarbetat Core set(!) med hälften reprints, hälften nya kort.

Så här kommer framtidens släpp att fungera:Ett par andra nyheter som MaRo presenterar är att Masterpieces-korten inte längre kommer förekomma i varje set, samt att det kommer bli mindre/annorlunda fokus på "the Gatewatch" (Jace, Chandra & co).

Vad tycker ni om förändringarna?

Källa: Wizards

 

KOMMENTARER 8 st


mindtrix
 
Jag vill se Jace lägga upp sin överkäke på en smutsig trottoarkant och få smaka Garruks tunga stövel ala American history X-style.

Nej men allvarligt, järngänget måste bort.
Skriven: 18:06, 13/6

Ohga
 
Tycker flexibiliteten att välja vilka set som ska höra ihop tematiskt är bra. Däremot vill jag höra mer om dessa core..ish set.

Det är lite förbryllande att de först tar bort den för att den försökte lösa för många problem, och sen ta tillbaka den för att lösa samma problem, men lösa vissa problem mer än andra... Var det inte problemet med tröskeln för nybörjare som skulle lösas med *andra* produkter?
Skriven: 02:08, 13/6

Neowulf
 
Tycker det låter asbra! Trippel av samma set har nästan alltid varit de bästa limitedformaten, med några undantag bara. Mycket bra idé att släppa bara såna. Har också flera andra fördelar, de blir t.ex. mer fria att göra en story på ett visst plane mer eller mindre lång utefter hur det passar. Slipper kännas utdraget för att de "måste" göra den i två, eller tidigare t.o.m. tre, set. Masterpieces har jag aldrig brytt mig om så mycket åt något håll men låter rimligt att de inte kan göra dem jämt. Core sets låter också rimligt av de anledningar de säger, och seten efter M10 var ju ofta inte alls dumma draftformat heller. Så jag tror detta kan bli riktigt bra.
Skriven: 01:13, 13/6

Ichorid
 
De borde ha det på följande vis:

Vår: Champagne släpps, 250 korts utgåva. Första setet i Champagne block.

Sommar: Jordgubbar släpps, 250 korts utgåva. Uppföljaren på Champagne.

Höst: Vodka släpps, 250 korts utgåva.
Första setet i Vodka block.

Vinter: Tyrkisk Peber släpps, 250 korts utgåva. Uppföljaren på Vodka.

När sedan nästa vår anländer med nästa block, så kickas alltså då Champagne blocket ut ur standard, och så rullar det på på det viset.

1000 kort om året för standard alltså. Inga core sets. Reprints släpps istället i standardutgåvorna, och de schyssta extraprodukterna som då släpps mellan utgåvorna.

De schyssta extraprodukterna får då gärna vara Eternal Masters, Frontier Masters, en riktigt schysst commandergrej, och en random spännande grej.

Masterpieces släpps alltid i vinterutgåvan, som en trevlig liten julklapp.
Skriven: 23:11, 12/6

latsblaster
 
Jag är också kluven. Bra att de fattar ubsurditeten i gatewatch även om jag inte tyckte det förstörde för mycket.

Jag står för att det var synd med slopandet av masterpieces men håller med sajko om att expeditions inte alls är särskilt snygga.

2 setsblock var nice och undrar om det här är bättre. Risken med omstarten av basseten är att de inte håller MX/origins-kvalitet.
Skriven: 22:32, 12/6

Ichorid
 
One is the loneliest number that you'll ever do...

Jag tyckte att 2-set block var helt perfekt, det kändes nice med en början följt av ett slut. Hur kommer det egentligen att kännas med alla dessa set som står ensamma i vakumet...?
Skriven: 21:45, 12/6

pelle
 
Låter vettigt.

Har väl för egen del inte direkt saknat core set, men köper att de nog ändå fyller en funktion. Och så tokiga var de ju inte på slutet.
Skriven: 21:44, 12/6

Sajkobeer
 
Bort med dessa snarktråkiga planeswalkers i varje set, mycket bra. Jag sätter 500 spänn på att strukturen för set kommer ändras inom fem år för att det är vissa nybörjare som saknar X. Masterpieces och dyl. är verkligen inget speciellt om det kommer liknande ultrafoils i varje set. De har desstuom blivit fulare för varje set och expeditionerna var fula till att börja med.
Bara mina 0.02 dollar.
Skriven: 20:46, 12/6


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

Nyheter JUNI 2017

25juni: Judge-promos wave 9! (6 k.)
21juni: Planerad nertid idag 13.00 - 16.00 (2 k.)
19juni: GP Vegas över! (2 k.)
15juni: PT Picks Vegas #2! (3 k.)
15juni: Announcement Week - torsdag! (3 k.)
14juni: Announcement Week - onsdag! (22 k.)
14juni: PT Picks Vegas! (0 k.)
13juni: Announcement Week - tisdag! (25 k.)
12juni: Announcement Week - måndag! (8 k.)
11juni: GP Vegas Picks! (0 k.)
11juni: Massa svenskar kvalade! (2 k.)
7juni: Archenemy: Nicol Bolas - preview! (5 k.)
5juni: GP Amsterdam över (1 k.)
2juni: GP Amsterdam Picks! (0 k.)

Byt månad:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!