Magic the Gathering
Magic the Gathering31315 medlemmar 972 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
14:14, 10/5
Watanabe bortplockad ur Hall of Fame, MPL och bannad 30 månader!
av Beakid
Wizards postade inatt ett statement ang Yuuya Watanabe och hans diskvalificering. Efter att noggrant ha kollat igen hans matcher både från senaste Mythic Championship och tidigare turneringar har de nu bestämt att Yuuya blir bannlyst från DCI-sanktionerat spel i 30 månader, bortplockad från Hall of Fame och Magic Pro League. Vem som ersätter honom i MPL annonseras nästa vecka.

Holy smokes.Watanabe svarar på Twitter så här:


Vad tycker du om Wizards beslut?

 

KOMMENTARER 29 st


Ichorid
 
Damn dude how come you win so often?
Skriven: 21:59, 13/5

Archangel
 
@Zeus hahaha!
Skriven: 21:46, 13/5

Zeus
 
Måste vara jobbigt att leva i tron att dom flesta fuskar
Skriven: 19:17, 13/5

Zodar
 
Utgår alltid ifrån att min motståndare fuskar på GPs och dylikt. Tror det är rätt många pros som fuskar förövrigt, det är rätt liten edge man får genom att vara "bättre", speciellt när man möter bra spelare. Att konstant top8 turneringar där man kanske max har någon procents edge mot sina motståndare (för alla är pros) är ju i princip bara möjligt med fusk där man skapar sig en större edge.

Större saker borde spelas digitalt på Magic Online.
Skriven: 13:48, 13/5

Sajkobeer
 
Helt rätt beslut. Lite väl kort avstängning kanske?

https://www.reddit.com/r/magicTCG/comments/bn4812/possible_video_evidence_of_yuuyas_marked_cards/?utm_source=amp&utm_medium=top_post&utm_content=2 denna länk är verkligen spiken i kistan på en superfuskare.
Skriven: 11:21, 13/5

Zeldan_Zelodon
 
Personligen tycker jag att det försvårar hela situationen att domarna gör multipla deck checks utan att vidta åtgärd - sen går på "the nuclear option" efter ett par rundor istället.

Det kan vara möjligt att få randomiserade böjningar på plastfickor som ser ut att följa någon form av system (har själv som rollspelare slagit 01 på en t100 7 ggr på raken - räkna på den sannolikheten så förstår ni vad jag menar - weird shit happens).

Jag gillar "the presumption of innocence", och ogillar personligen när skuldbördan vänds så den anklagade ska bevisa sin oskuld - som chockerande nog jag såg någon lägga fram som doktrin här i tråden när jag skumläste den.

Jag ogillar även domarnas agerande starkt. Såtillvida att de första deck check'sen resulterade i att man intet konstigt såg - vilket inte förefaller vara fallet. Istället vill det tyckas att man upptäcker vecken, sen smyger med det som vore man snutar på en sting operation, för att kunna hamra till spelaren ifråga efter några rundor till av spel med märkta kort.

Jag tycker man borde ha sagt åt honom att byta plastfickor direkt. Noterat händelsen och kollat upp hans lekar mer ofta framgent för att se om det är ett mönster - men utgått ifrån att detta är vad det är, dvs en enda instans av bevis, ej tillräckligt för att fälla utom rimligt tvivel. Men istället ska det reageras råhäftigt.

Ibland tycker jag att den här hobbyn överlag är för autistisk så fort man ska spela i en division högre än casual. Det blir för mig alldeles för analt. Och då har jag autism själv, så tror det är PK av mig att så att säga såga i egen arm.

Mvh etc
Skriven: 15:58, 12/5

Anomandarist
 
Alldeles för kort straff (30 månader) om detta nu inte var första gången han nu blev påkommen.
Alla vet vi att sleeves kan skadas när man spelar mycket, men slitage på endast x-antal specifika kort
Känns för mig som uppenbart fusk.
Bra av wizards att dom agerar dock.
Skriven: 23:22, 11/5

blixt009
 
Teddie: dock är det första gången han åkt fast för fusk, och det faktum att han blev kickad ur hall of fame och MPL innebär att han också nu går miste om mycket pengar han innan var garanterad (vi snackar upp i miljonbelopp i svenska kronor).
Skriven: 15:46, 11/5

SteffeB
 
Well, jag spelar bara köksbordsmagi men några av hans sleeves var ju verkligen trasiga i hörnen, ser jag det när jag spelar brukar jag väl säga något i stil med "Oj, vad har hänt med din plastficka".

Jag vet inte vad en deckcheck på officiella turneringar faktiskt innehåller men att det krävs tre stycken för att se att hörnen på flera fickor är trasiga känns för mig konstigt.

Jag hade förväntat mig att man hade eskalerat det hela till en domare till eller bett han byta de trasiga sleeves, beroende på om man tror det var medvetet.
Skriven: 14:32, 11/5

Teddie
 
30 månader känns ändå lite fjuttigt straff. 10 år känns lagom.
Skriven: 09:52, 11/5


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

Nyheter MAJ 2019

20maj: Tre blåa kort bannade i Pauper! (11 k.)
10maj: Watanabe bortplockad ur Hall of Fame, MPL och bannad 30 månader! (29 k.)
8maj: Ny skickguide + ny auktions-regel! (37 k.)
3maj: War of the Spark legalt! (1 k.)

Byt månad:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!