Magic the Gathering
Magic the Gathering30044 medlemmar 1031 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
15:42, 29/8
Chans till kval och gratisvinster dagen innan Nationals!
av Cartago
Nationals går av stapeln 9-10 september, men redan på fredagen den 8:e kommer det finnas spännande alternativ för de som vill spela Magic.

Alla turneringarna spelas på Dragon's Lair, inte på Venue 81.

Trials - För att vinna byes till Nationals

Det kommer att finnas Trials, där vinnaren får 2 byes till Nationals, vilket är en enorm fördel när turneringen är 8 rundor. Alla som är kvalade till Nationals får delta!

Upplägget för Trials är att det är direktutslag och så fort det är 32 spelare startar en Trial. En Trial får bara starta om det är 32 spelare på plats. Det finns ett schema nedan, så du kan sikta in dig på samma tid som alla andra spelare.

Kostnad: 30 SEK
Format: Standard
Priser: Utöver 2 byes får du en booster/vinst

Schema för starttider: 13.00, 15.00, 16.00, 17.00

Qualifiers - För att kvala till Nationals

Är du inte kvalad till Nationals finns istället Qualifiers. Dessa får du bara spela om du inte redan är kvalad och vinner du, kvalar du och får spela Nationals på lördagen!

Upplägget för Qualifiers är att det är direktutslag och så fort det är 32 spelare startar den. Den får bara starta om det är 32 spelare. Det finns ett schema nedan, så du kan sikta in dig på samma tid som alla andra spelare.

Kostnad: 30 SEK
Format: Standard
Priser: Utöver en kvalplats får du en booster/vinst
Starttider: 13.00, 15.00, 17.00

On Demand Events - För att Magic är roligt

Utöver dessa två typer av turneringar kommer det att finnas listor hela dagen med både Standard och Booster Draft. När åtta personer skrivit upp sig kör turneringen igång.

Ett utmärkt sätt att spendera tiden tills nästa Trial eller Qualifier startar.

Turneringarna spelas i direktutslag.

Standard
Kostnad: 30 SEK
Priser: 6 boosters till vinnaren, 2 boosters till andraplatsen. Det går bra att använda en booster som inträde i en till turnering.

Booster Draft
Kostnad: 90 SEK
Priser: Keep-draft

Friday Night Magic - Klassikern som vanligt

På kvällen spelas FNM som vanligt och där kan du välja mellan Standard och Booster Draft. Mer info finns i Dragon's Lairs kalender.

Registrering stänger: 17.50
Start: 18.00

 

KOMMENTARER 7 st


Cartago
 
Matsas : Jag förstår definitivt att det går att läsa så. Bortsett från att jag blir förstummad om vi ens får igång 4 Trials så blir det inte fler än så, det har du min garanti för ^^.

Nej, jag håller med dig. Jag tror inte heller att särdeles många från ens Stockholm kommer kunna delta (de lär också jobba/plugga), än mindre utanför. Vilket är trist. I grund och botten kommer det av att vi enbart får hålla dessa turneringar på fredagen. Jag förstår inte riktigt varför WotC väljer att ha det så, eftersom det krockar med FNM. Men tyvärr är det enbart fredagarna som är på tapeten och därför blir det de tider det blir.

Jag är övertygad om att du kommer prestera bra ändå och vi ses om en vecka =)!
Skriven: 13:16, 1/9

Matsas
 
Cartago: Tack för ditt svar. Jag blir genast lite lugnare av att du skriver max 4; jag tolkade det som att starttiderna är 13,15,16,17 och för varje 32 spelare så startar en Trial. Står det alltså 96 spelare redo kl 17 får tre av dem 2 byes osv. Är det bara en Trial vid varje klockslag är det ju inte lika illa.

Jag har förståelse för informationsflödet och Wizards - inget nytt under solen där.

Jag läser vad du skriver angående fler möjligheter för andra än Stockholmare att delta men delar inte din åsikt att de tider ni satt möjliggör för särskilt många icke-stockholmare att delta. Alla tider kräver ju att man bor nära eller att man tagit helt ledigt från studier/jobb hela fredagen för att komma så tidigt till Stockholm att man hinner delta i något före 17:00. Jag är nyfiken på hur många icke-stor-stockholmare som kommer att kunna vara med.

Jag förstår läget och har ju framfört min åsikt och dessutom fått svar på hur ni resonerar vilket är så långt vi kommer denna gången. Jag får helt enkelt jobba mot att gå top 8 utan byes, vilket är så det varit de föregående 9 SM ('03-'11 - de som kvalat till gamla VM) som jag spelat (blir 10:e i år!). Ses på plats. :)
Skriven: 23:19, 31/8

Cartago
 
Matsas : Din feedback uppskattas, likt ditt sätt att föra fram det :). Jag ska svara på dina frågor så gott jag kan och förklara hur det kommer sig att det ser ut som det gör. Om du har följdfrågor är du välkommen att ta dem här, i PM eller på plats!

Anledningen att informationen kommer så pass sent är för att Wizards har varit väldigt svåra att få besked från rörande detta. Det är olyckligt, men så fort vi fick besked fixade jag ihop info om detta och har försökt nå ut till så många som möjligt.

Anledningen att det är mer än ett Trial är för att fler, även de utanför Stockholm, ska ha en chans att delta. Jag förstår att du känner att det borde begränsas eftersom det är 2 byes. Jag tror i realiteten att det är otroligt att det blir fler än två personer det rör sig om. Det är max 4 som kan vinna 2 byes till en turnering med ca 150 spelare. Det kanske upplevs som 4 för många? Jag köper den ståndpunkten. Vi kommer behålla upplägget som det är utannonserat men hade det varit 2 byes även nästa år skulle jag definitivt överväga att ändra upplägget.
Skriven: 17:20, 31/8

Matsas
 
Jag brukar normalt uppmuntra till all form av magicspel men i detta fallet tycker jag att en stillsam protest är på sin plats.

Som spacelisk redan påtalat är 2 byes i en 8 rundor lång turnering otroligt obalanserat.
Därutöver kommer informationen väldigt sent och långt ifrån alla SM-deltagare kommer ifrån Stockholm och har möjlighet att delta

Varför ska det vara så många Trials? Om man nu måste dela ut byes på detta orättvisa sätt kan väl åtminstone antalet personer med 2 byes begränsas?
Skriven: 18:44, 30/8

Cartago
 
Sen håller jag med dig om att det känns löjligt. Denna gång behöver vi följa WotC officiella regler men de reglerna har de själva sagt kommer ändras till nästa år, som tur är.
Skriven: 14:57, 30/8

Cartago
 
Spacelisk: Jag var liksom du osäker på detta, så jag kollade. Svaret jag fick var att det är två byes, men att det troligtvis lär ändras till nästa år.
Skriven: 23:01, 29/8

Spacelisk
 
1. Last Chance Trials will award a one-round bye in all one-day Nationals, and a two-round bye in all two- or three-day Nationals.
2. For Two-day events, the Swiss rounds will take place on Saturday and Sunday, and the Top 8 playoff will also take place on Sunday.
(http://magic.wizards.com/en/events/premierplay/2017nationals)

Borde inte Svenska nationals därmed räknas som ett endagarsevent? Två byes i en turnering med 8 rundor är helt löjligt.
Skriven: 16:36, 29/8


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

NYHETER AUGUSTI 2017

29 aug: Chans till kval och gratisvinster dagen innan Nationals! (7 k.)
28 aug: Planeswalkers blir Legendary! (7 k.)
28 aug: B&R Announcement 28e aug - Vintage förändras! (19 k.)
28 aug: Joel en vinst ifrån top8 i Metz (1 k.)
25 aug: GP Metz Picks! (0 k.)
21 aug: Grand Prix Metz (1 k.)
15 aug: Commander 2017 i Kortpärmen! (2 k.)
15 aug: GP Birmingham-poäng (0 k.)
11 aug: Nationals 2017: Massor av ny information! (0 k.)
10 aug: GP Birmingham Picks! (0 k.)
7 aug: Samtliga konton inaktiverade - kolla din mail! (14 k.)
7 aug: Planerad nertid ikväll 21.00 (2 k.)
7 aug: GP Birmingham i helgen (0 k.)
3 aug: Byt lösenord på Magic Online! (6 k.)

Byt månad:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!