Magic the Gathering
Magic the Gathering34882 medlemmar 628 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
07:52, 21/4 -17
Iconic Masters!
av Beakid
Hasbro, ägare till Wizards of the Coast, kommer köra sitt livs första egna konvent, HASCON, den 8-10e september och passar då på att ordna en prerelease för... Iconic Masters! Japp, du läste rätt, ett helt nytt Masters-set redan i år, men med twisten att inga previews eller spoilers kommer ske innan själva HASCON. De som deltar på konventet blir alltså de första i världen att se korten, precis som på den "gamla goda tiden".



Vad vet vi då om Iconic Masters? Jo, det släpps 17e november (två månader efter HASCON), säljs i lådor om 24 boosters och innehåller precis som tidigare Masters-set ett foil i varje paket. Vilka kort som reprintas denna gång ska enligt Wizards vara en blandning av änglar, demoner, draker och hydror tillsammans med några av de mest minnesvärda korten från spelets 25 år.

Visst låter det spännande?

Källa: Wizards


 

KOMMENTARER 30 st


Ichorid
 
Jag gillar creepy Rudys spin på det hela
Skriven: 23:01, 21/4 -17

cjva
 
HeroBean: När Chronicles kom så blev det ramaskri hos samlare och WotC skapade reserved list för att blidka folk då.

Man kan tycka lite vad man vill om reserved list, men WotC gick ut med att kort på den _aldrig_ ska reprintas (det är väl också för hur dom formulerade sig då som deras, troligtvis, advokater sagt till dem att ge fan i reserved list).

Tar dom bort reserved list nu så betyder det att vi inte kan lita på det WotC säger.

Det är lite som med stålar. Tidigare så var ju dollarn knuten till guldet, men idag så är det knutet till en tilltro till det Amerikanska systemet, på samma sätt som värdet i magickort på det stora hela är knutet till att vi litar på det WotC säger.

Idag är det rimligt att lägga tusentals kronor på magic, för korten betingar ett värde, raseras den tilltron så får man börja se på magicboosters på samma sätt som vi ser på Hearthstoneboosters. Bortkastade pengar, för något som är kul.

Därför ska man inte ge sig på reserved list. Oavsett om man tycker att det var en bra eller dålig idé från början.
Skriven: 23:00, 21/4 -17

JensRagnar
 
Jag skulle också vilja spela med kort som ligger på reserved list. Problemet för mig är att jag samtidigt vill att magic-kort ska hålla något som helst monetärt värde i framtiden. Skulle WOTC ge upp reserved list blir det ännu fler kort som kommer vara helt värdelösa. Tillsammans med ökningen av antalet Masters-set som ges ut tycker jag framtiden ser mörk ut redan nu.

Visst, man kan hävda att man inte ska kunna "tjäna pengar på en hobby" men jag tror att det finns en gräns som när den nås och tillräckligt många kort blir värdelösa så kommer magic att dö. Fortsätter WOTC att trycka masters-set i samma kvantiteter som nu och samtidigt ger upp reserved list är min åsikt att denna gränsen kommer nås illa kvickt.
Skriven: 20:41, 21/4 -17

Preacher
 
Tycker det verkar sjukt nice med ett set utan spoliers! Så var det verkligen i mitten av 90-talet. Har eftersökt det tidigare och är positivt till det, men troligtvis kommer jag inte kunna drafta det ändå.
Skriven: 19:58, 21/4 -17

Beakid
 
Embeddat en tweet från Wizards i nyheten.
Skriven: 18:49, 21/4 -17

HeroBean
 
Kan någon snälla förklara för mig hur att reprinta Reserved List är något dåligt(Jag är genuint nyfiken)? Jag antar att folk är rädda för en massiv störtdykning av RL priser(Investerare och försäljare antar jag, de flesta försöker väl ändå inte tjäna pengar på en hobby?), men vilka faktorer bidrar till detta?

Till exempel Dual Lands.

Om någon vill börja spela eternal kommer den personen väl inte vilja lägga ut pengar på svartkantade duals när revised är precis lika spelbara och mycket billigare? Det är alltså där den största efterfrågan på ABUR Duals och andra RL kort från de setten förutom power9 ligger från spelare. De andra settens kort är antagligen mer eftertraktade av oldschool-spelar/samlare/investerare, och bara för att dessa kort reprintas, kommer varken den efterfrågan eller tillgången på ABU kort eller andra oldschool-set förminskas? Ok, priset på Revised kort och möjligen Unlimited-power kommer minska samt några få andra kort på Reserved list, men det är väl värt det för att fler ska kunna spela eternal?
Skriven: 16:30, 21/4 -17

latsblaster
 
Småtrevligt eller riktigt trevligt beroende på hur det ser ut och vad de bjuder på. Masters-inflationen som uppstått är än så länge mer bra än dålig. Finns ju inget som säger att andra produkter de släpper skulle vara bättre. Reserv list kan vi ju bara fantisera om, den lär knappast beröras så här tidigt (om de slopar den lär de vänta ett tag till).
Skriven: 15:52, 21/4 -17

aginamist
 
Är ändå övertygad om att det här kommer döda Magic.
Skriven: 12:53, 21/4 -17

gizlow
 
mindtrix: Varför blir du orolig att de ska reprinta från RL? Det vore ju typ det bästa som kan hända Magic just nu.
Skriven: 11:41, 21/4 -17

mindtrix
 
Tycker detta verkar skoj. Urtrist när folk redan brewat klart innan ett set släpps. Dock blir man lite orolig att det inte ska klia för mycket i reprintfingrarna och de börjar pilla på reserved list.
Skriven: 11:27, 21/4 -17


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

Nyheter APRIL 2017

28april: Amonkhet legalt! (0 k.)
25april: Leovald bannad i Commander! (17 k.)
24april: Ny B&R Announcement ikväll! (28 k.)
21april: Iconic Masters! (30 k.)
19april: Ixalan, Nationals m.m (10 k.)
18april: Commander 2017 (29 k.)
17april: Jonas Friberg vinner SM! Dragon's Lair vinner BuM! (8 k.)
14april: Amonkhet i KP! (1 k.)
14april: Coverage från Magic-SM! (4 k.)
5april: Mind vs Might i KP! (2 k.)
4april: Nya regler för split-kort! (12 k.)
1april: Magic + Hearthstone = sant! (18 k.)

Byt månad:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!