Magic the Gathering
Magic the Gathering32697 medlemmar 679 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Forumnytt
Torgetnytt
Veckans Auktion av AxeFestis
Fjolårets kort med av Spetaelsk
PÅFYLLT! Commander av kingdiz
Foils & ice age kort av Riggedlands
3 dagar kvar! 93/94, av WilleMagic
Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Medlemsinfo Forumposter | Have (0) / Want (0) | Lekar (24) | Verkstadskort (0) 

Darkni's lekar

Blå Architect

Standard / Turneringsspel

Av: Darkni
05:04, 15/10 -11

Darkni kommenterar:
Har försökt spela Grand Architect även efter rotationen av Everflowing Chalice och då metat blivit mycket mer aggro just nu (iaf lokalt i Umeå med G/W Human/Tokens och Mono Red) så har jag sänkt kurvan och försökt få lite snabbare stabilisering.

Det är samma grund som förr med 4 Grand Architect och 4 Thrummingbird men antalet blåa creatures har ökat genom 4 Vedalken Certarch och en fjärde Treasure Mage då de är en enorm tutor för leken samtidigt som de är en motor för Grand Architect. Allt för att kunna rampa snabbare när väl Grand Architect Landar och ha mer att göra tidiga rundor (förr spelade man Everflowing Chalice och Thrummingbird). Lyckas man få Metalcraft tidigit (Inkmoth Nexus, Chimeric Mass och Contagion Clasp) så kan Vedalken Certach hålla nere motståndaren länge nog för att man ska hitta en Grand Architect eller så man kan slå med Inkmoth för att få in tidig infect och sen sitta tillbaka och vinna med proliferate.

Målet är att spela blåa gubbar som sedan används för att rampa till Wurmcoil Engine/Mindslaver när Grand Architect landar. Alternativ plan är att få motståndaren poisoned med Inkmoth Nexus tidigt och lägga ut hot som motståndaren inte kan anfalla in i och end of turn proliferate.

Sideboard är mot vad folk spelar lokalt, Necropede mot monoröd men även att Vedalken Certarch inte är en human gör mycket mot Stromkirk Noble, Surgical Extraction mot allt med flashback (Solarflare och Burning Vengance) men även mot lekar med få wincons (titaner). Flashfreeze mot Wolf Run Ramp och RDW (koth etc). Torpor Orb mot Pod men även där bör Flashfreeze in för att skydda Torpor Orb mot Beast Within då det oftast är deras enda svar mot den och självklart för att kontra Pod. Ratchet Bomb mot tokens men även Humans då de sällan har mer än 1-2 i cmc.
Jag är väldigt kluven på om jag ska spela Surgical Extraction eller Nihil Spellbomb dock då jag mött graveyard lekar för lite än så länge, kommer uppdatera om vilken som passar bäst.

Jag byggde nyss om min Blå Architect till det här och var väldigt nöjd med de matcher jag spelat. Siffrorna verkar bra just nu men ska kasta runt lite och speltesta så mycket som möjligt.

Kom gärna med kommentarer om ni själva har försökt rädda Grand Architect efter Everflowing Chalice eller om ni kör någon annan lek som använder sig av Grand Architects enorma potential (får den resolva är det sällan rättvisa saker som följer, inte alla som tycker om Mindslaver fler turns i rad med Buried Ruin).
Kategori: Turneringsspel
Format: StandardStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
1316:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]93267[/lek]
Köp leken! Proxa leken!

datum | namn | betyg
NAMN INFO FORMAT
Bant
av Darkni, 13:11, 21/2 -13
0 Standard /
Turneringsspel
Omnidoor Ravnica
av Darkni, 18:11, 30/1 -13
2
1
Standard /
Turneringsspel
UB Heartless Summoning
av Darkni, 03:39, 20/11 -11
3
0
Standard /
Turneringsspel
Blå Architect
av Darkni, 05:04, 15/10 -11
1 Standard /
Turneringsspel
Architect (sista veckorna innan rotation)
av Darkni, 00:32, 25/9 -11
0 Standard /
Turneringsspel
Blå Architect
av Darkni, 01:52, 6/5 -11
14
12
Standard /
Turneringsspel

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!