SvenskaMagic

Queen Glissa
av Spetaelsk


4 Birds of Paradise
4 Glissa, the Traitor
3 Kuldotha Forgemaster
2 Perilous Myr
2 Wurmcoil Engine
1 Blightsteel Colossus
1 Platinum Emperion

4 Go for the Throat
3 Vines of Vastwood
1 Doom Blade

4 Ichor Wellspring
4 Mortarpod
4 Sphere of the Suns
1 Mindslaver
1 Mox Opal
1 Spine of Ish Sah

9 Forest
3 Inkmoth Nexus
3 Swamp
3 Verdant Catacombs
2 Mystifying Maze


Sideboard:
3 Black Sun's Zenith
3 Everflowing Chalice
3 Horizon Spellbomb
3 Ratchet Bomb
1 Memoricide
1 Myr Battlesphere
1 Tumble Magnet
Spetaelskkommenterar: Så sättet jag vill döda min opponent på är att försöka få igång lite galna combos så fort som möjligt.
Till exempel kan man med hjälp av Kuldotha Forgemaster sacca billiga artifacts såsom Ichor welllspring, Moxen, Sphere of the suns, Inkmoths eller Perilous myr för att leta reda på t.ex. en Blightsteel Colossus.
Jag tycker det finns sjukt många roliga combos i decket, ett exempel är Mortarpod på Wurmcoil engine samtidigt som Glissa ligger på plan. Slå med Wurmcoilen för lite skada, sacca den sedan med poden för att pinga en stor eller liten creature som är i vägen för dig. Sen kan du equippa om och göra samma sak igen med 3/3:an med deathtouch. Glöm inte att returna så många artifacts som möjligt från din graveyard med Glissa samtidigt som du gör detta.

Jag har byggt decket mycket på känn, vad jag tyckt verkat spännande för tillfället Standard befinner sig i. Jag är osäker på hur det funkar i högre turneringar osv, men jag tror att det kan vara ett väldigt roligt deck att prova på en FNM. Kom gärna med idéer på förbättringar, men keep in mind att det är ett skoj deck, for teh lulz.
Kategori: Casual
Format: Standard