Magic the Gathering
Magic the Gathering32695 medlemmar 732 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Kortpärmen Sök | Magic Quiz | Slumpvis kort | Butiken | Illustratörer | Identifiera kort  
O-Naginata Scroll of Origins

Pithing Needle
Saviors of Kamigawa, Rare

manakostnad: CMC: 1
Korttyp: Artifact
Nuvarande oracletext:
As Pithing Needle enters the battlefield, choose a card name.
Activated abilities of sources with the chosen name can't be activated unless they're mana abilities.
Illustration: Pete Venters
Kortspecifika regler
6/1/2005
Pithing Needle affects cards regardless of what zone they're in. This includes cards in hand, cards in the graveyard, and exiled cards. For example, a player can't cycle Eternal Dragon or return an Eternal Dragon from their graveyard to hand if Pithing Needle naming Eternal Dragon is on the battlefield.

6/1/2005
You can name any card, even if that card doesn't normally have an activated ability. You can't name a token unless that token has the same name as a card.

6/1/2005
If you name a card that has both a mana ability and another activated ability, the mana ability can be activated but the other ability can't be activated.

10/1/2009
Once Pithing Needle has left the battlefield, activated abilities of sources with the chosen name can be activated again.

10/1/2012
Activated abilities include a colon and are written in the form "[cost]: [effect]." Triggered abilities and static abilities of the named card work normally.



Legalitet:
Standard: Ej legal
Pioneer: Legal
Modern: Legal
Legacy: Legal
Vintage: Legal
EDH / Commander: Restricted
Pauper: Ej legal
Brawl: Ej legal
Historic: Ej legal
Premodern: Ej legal
93/94: Ej legal

Pithing Needle är Legal i dessa block: Champions of Kamigawa, Return to Ravnica


Regelfrågor om Pithing Needle
Lekar med Pithing Needle

VÄRDE PÅ TORGET Logga in för att se värdet
VÄRDE PÅ MAGIC ONLINE ~1.71 tix tix (17 Jan '21)
 

Kaldheim!

Vill du slippa reklamen? Bli Guldmedlem!
 
tillbaka till Anslagstavlan

Anslagstavlan: Banning?

Eladamari skrev 15:59, 12/7 -05
Är lite skullclamp\cursed scroll känsla över detta kortet... min gissning är att den iaf kommer att bli bannad i extended. Den kan spelas i main i NÄSTAN alla lekar och ändå vara bruten. Lekar som tar mycket stryk av denna(speciellt efter extended rotationen) : Psycatog, Scepter, Rock(tänkter främst på deed). Och förutom det är den hyfsad mot typ alla lekar... Kommer den bli bannad eller va tror ni??
Haymaker svarade 18:28, 12/7 -05
nej
lill_krom svarade 18:39, 12/7 -05
jo
Falconeye svarade 18:45, 12/7 -05
jo.
Chaos_Lord svarade 18:49, 12/7 -05
Tvivlar på att den blir bannad i ext.
jalle_lime svarade 18:54, 12/7 -05
Denna kommer inte bli bannad, så pass bruten är den inte.
Zarox svarade 19:06, 12/7 -05
well, alla lekarna du nämnde har svar på den. the rock har visserligen svårast att hantera den innan sideboard men behöver inte göra det för att vinna. både tog och scepter har ju cunning wish. och nej, den är inte så gamebraking att den kommer att bannas
Coffe_Kanon svarade 21:16, 12/7 -05
Ze what? "Pittnålen" bruten? ånej, den är inte bruten, tvärtom. Den har ju jämnat ut Jittens "brutenhet". Folk klagar på att jitten är för bruten, då finns det två lösningar:

1. Den tråkiga lösningen (dvs. banna jitten)
2. Den lite mer kreativa lösningen (Skapa ett kort som sabbar för jitten på ett eller annat sätt)

För övrigt så är nålen inte överdrivet bra, den är ju världens waste of space för att maindecka. Nej i Sideboard hör den hemma, om man skulle stöta på Shackles eller andra grejer som har jobbiga activated abilities.
Love_Elin svarade 21:36, 12/7 -05
Ja drog detta kort för nån vecka sen men ja fattar inte varför den är bra:S
Haymaker svarade 22:33, 12/7 -05
nej....
Xyzar svarade 23:54, 12/7 -05
Har för mig att wizards bannar kort när de är för bra, denna är inte bra, den vinner direkt inga matcher eller nåt, den bara sabbar. Och det gör ju helt enkelt så att sin lek kanske klarar av just den där lektypen som den aldrig klarat, just för att man lägger nålen. Bra kort? Ja!
Tillräckligt bra för att bannas? Nej!
False_Prophet svarade 19:35, 20/7 -05
den är äckligt bra i sideboard i T1, t.ex. ifall nån vill leka mindslaver på en.
Sanjuro svarade 21:50, 22/7 -05
För att ett kort ska bannas så ska den ta över ett helt format, som typ ravager gjorde. Jitten ligger värre till än vad den här gör. Ingen av dem BORDE bannas tycker jag.
skalman91 svarade 21:03, 4/8 -05
för fan ja gråter.. varför ska dom göra såna här till t2?? banna ffs
Stinky svarade 17:59, 31/8 -05
Den bör inte bannas och kommer inte att bannas.
Om du hade varit inloggad hade du kunnat svara här
 

I BUTIKEN

Singlar
46:-/styck
1 st inne
Foil
98:-/styck
Ej i lager!

LÄGG TILL MIN H/W

Lägg till st Pithing Needle (Saviors of Kamigawa) till min
 

PÅ HAVE

peter86 (3st), Jolly_roger (1st), ThaiOne (1st), Seasinger (2st), 666killer666 (8st), 666killer666 (3st), Chunky (1st), endbringer (3st), pettdan (1st), pellekuling (1st)

PÅ WANT

Yggdrasil (2st), Knasxfanstygemooorg (1st), Frashannes (1st), Delthar2 (3st), Shagrat (1st), Vansinnet (1st), Blastoderm (1st), Denim8 (1st), Stormcrow (3st), Vintrastorm (1st), Klicken (4st)

Till salu

pettdan 38 SEK (f.kin, EX) (1st)
prinsallan 40 SEK (ita, NM) (2st)
Jolly_roger 40 SEK (EX) (1st)
prinsallan 40 SEK (ita, EX) Texas Have (1st)
pellekuling 349 SEK Foil! (1st)
Slanfan 535 SEK (eng, EX) Foil! ! Foil Cube (1st)

VILL KÖPA

Blastoderm 25 SEK (eng, NM) (1st)
Info om listorna
 

PÅ AUKTION (1)

- Glitter Glitter Glit... (av Slanfan) 450 SEK (BO: 535 SEK) (eng, EX) Foil! (1st, 0 bud), 10 dagar kvar
 
  Kaldheim!