Magic the Gathering
Magic the Gathering32474 medlemmar 829 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Kortpärmen Sök | Magic Quiz | Slumpvis kort | Butiken | Illustratörer | Identifiera kort  
O-Naginata Scroll of Origins

Pithing Needle
Saviors of Kamigawa, Rare

manakostnad: CMC: 1
Korttyp: Artifact
Nuvarande oracletext:
As Pithing Needle enters the battlefield, choose a card name.
Activated abilities of sources with the chosen name can't be activated unless they're mana abilities.
Illustration: Pete Venters
Kortspecifika regler
6/1/2005
Pithing Needle affects cards regardless of what zone they're in. This includes cards in hand, cards in the graveyard, and exiled cards. For example, a player can't cycle Eternal Dragon or return an Eternal Dragon from their graveyard to hand if Pithing Needle naming Eternal Dragon is on the battlefield.

6/1/2005
You can name any card, even if that card doesn't normally have an activated ability. You can't name a token unless that token has the same name as a card.

6/1/2005
If you name a card that has both a mana ability and another activated ability, the mana ability can be activated but the other ability can't be activated.

10/1/2009
Once Pithing Needle has left the battlefield, activated abilities of sources with the chosen name can be activated again.

10/1/2012
Activated abilities include a colon and are written in the form "[cost]: [effect]." Triggered abilities and static abilities of the named card work normally.



Legalitet:
Standard: Ej legal
Pioneer: Legal
Modern: Legal
Legacy: Legal
Vintage: Legal
EDH / Commander: Restricted
Pauper: Ej legal
Brawl: Ej legal
Historic: Ej legal
Premodern: Ej legal
93/94: Ej legal

Pithing Needle är Legal i dessa block: Champions of Kamigawa, Return to Ravnica


Regelfrågor om Pithing Needle
Lekar med Pithing Needle

VÄRDE PÅ TORGET Logga in för att se värdet
VÄRDE PÅ MAGIC ONLINE ~0.38 tix (21 Sep '20)
 

Vill du slippa reklamen? Bli Guldmedlem!
 
tillbaka till Anslagstavlan

Anslagstavlan: anti

einstein skrev 23:58, 4/6 -05
vilket anti Welder kort... är det inte det???
Kelvandil svarade 00:27, 5/6 -05
Bland annat. Jag skulle gissa att den först och främst designades för att hosa Sensei's Divining Top.
Brylcreem svarade 02:51, 5/6 -05
Anti i största allmänhet.
Chaos_Lord svarade 10:41, 5/6 -05
Den är bra till allt möjligt. =)
Masterchief svarade 12:00, 5/6 -05
den äger vedalken shackles
Coffe_Kanon svarade 13:54, 5/6 -05
Jepp, MUC kan känna sej ägd.
Wolfbane svarade 14:06, 5/6 -05
Kelvandil - Erh.. den är ju knappast EMOT Driving Top eftersom kort som har en aktivation cost fortfarnade kan spelas.

Och Driving Top har en acrivation kost på en grå mana.

Min gissning är nog att den är rätt så trevlig emot JITTEN och liknande som inte har nån mana kostnad.
Maeths svarade 14:10, 5/6 -05
Wolfbane: Ledsen, men du har helt fel. Det är ju just activated abilities som den hindrar (så länge det inte är abilities som ger mana) och Topen har bara activated abilities. Samtliga activated abilities har en activation cost, bara det att i jittens fall är det ingen mana-kostnad, utan man tar bort en counter istället.

Tror du har missförstått texten här lite...
Kelvandil svarade 14:10, 5/6 -05
Mana abilities är abilities som ger mana.
Wolfbane svarade 14:13, 5/6 -05
OKi.... You live you learn ;O)
Haymaker svarade 16:08, 29/3 -06
stoppar bop ^^
Om du hade varit inloggad hade du kunnat svara här
 

I BUTIKEN

Singlar
45:-/styck
1 st inne
Foil
96:-/styck
Ej i lager!

LÄGG TILL MIN H/W

Lägg till st Pithing Needle (Saviors of Kamigawa) till min
 

PÅ HAVE

ThaiOne (1st), Pytagoras (3st), Seasinger (2st), Olly (1st), Khaz_Modan (2st), peter86 (3st), 666killer666 (3st), 666killer666 (8st), MrShovelface (1st), the_royal_blood (1st), Belatan (1st), pettdan (1st), Ärke (2st), Masen (2st), raazelit (1st)

PÅ WANT

Delthar2 (3st), Timmythekid87 (1st), Phendrana (1st), DanielNeumann (1st), Knasxfanstygemooorg (1st), Bodhi (1st), Rubbit (1st), bcvanwijk (1st), Shagrat (1st), Blastoderm (1st), KarakDrazh (1st), oxx1 (4st), Ozzy (4st), Masen (2st), Denim8 (2st)

Till salu

pettdan 38 SEK (f.kin, EX) (1st)
prinsallan 40 SEK (ita, NM) (2st)
prinsallan 40 SEK (ita, EX) Texas Have (1st)
antudd 55 SEK (EX) (1st)

VILL KÖPA

Bodhi 55 SEK (1st)
Blastoderm 25 SEK (eng, NM) (1st)
Info om listorna
 

PÅ AUKTION (1)

- Gott och blandat! 20... (av antudd) 47 SEK (BO: 55 SEK) (EX) (1st, 0 bud), 3 dagar kvar