Magic the Gathering
Magic the Gathering34871 medlemmar 617 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Kortpärmen Sök | Magic Quiz | Slumpvis kort | Butiken | Illustratörer | Identifiera kort  
Etali's Favor Goblin Tomb Raider

Alla utgåvor:

Geological Appraiser
Lost Caverns of Ixalan, Uncommon

manakostnad: MV: 4
Korttyp: Creature — Human Artificer
Nuvarande oracletext:
When Geological Appraiser enters the battlefield, if you cast it, discover 3. (Exile cards from the top of your library until you exile a nonland card with mana value 3 or less. Cast it without paying its mana cost or put it into your hand. Put the rest on the bottom in a random order.)
P/T: 3/2
Illustration: Alix Branwyn
Kortspecifika regler
2023-11-10
Geological Appraiser's triggered ability triggers if you cast it from any zone. It doesn't trigger if you put Geological Appraiser onto the battlefield without casting it.

2023-11-10
"Discover N" means "Exile cards from the top of your library until you exile a nonland card with mana value N or less. That card is the "discovered" card. You may cast that card without paying its mana cost if the resulting spell's mana value is less than or equal to N. If you don't cast it, put that card into your hand. Put the remaining exiled cards on the bottom of your library in a random order."

2023-11-10
A spell's mana value is determined only by its mana cost. Ignore any alternative costs, additional costs, cost increases, or cost reductions.

2023-11-10
When you discover, you must exile cards. The only optional part of the ability is whether you cast the exiled card or put it into your hand.

2023-11-10
You exile the cards face up. All players will be able to see them.

2023-11-10
If you cast a spell "without paying its mana cost", you can't choose to cast it for any alternative costs. You can, however, pay additional costs. If the spell has any mandatory additional costs, you must pay those to cast it.

2023-11-10
If the discovered card has {X} in its mana cost, you must choose 0 as the value of X when casting it without paying its mana cost.

2023-11-10
If you can't cast the discovered card (perhaps because there are no legal targets for the spell), you'll put it into your hand.

2023-11-10
Some spells and abilities that cause you to discover may require targets. If each target chosen is an illegal target as that spell or ability tries to resolve, it won't resolve and you won't discover.

2023-11-10
The mana value of a split card is determined by the combined mana cost of its two halves. If discover allows you to cast a split card, you may cast either half (as long as its mana value is less than or equal to the effect's discover value) but not both halves.

2023-11-10
If you discover an adventurer card, split card, or modal double-faced card, you might be able to cast that card with either set of characteristics depending on the effect's discover value. For example, if you discover 4 and reveal Galvanic Giant (an adventurer card from Wilds of Eldraine with a mana value of 4), you could cast Galvanic Giant, but not Storm Reading (its Adventure, which has a mana value of 7). If you discover 7 and reveal Galvanic Giant, you could cast either Galvanic Giant or Storm Reading.


Legalitet:

Standard: Legal
Pioneer: Bannad
Modern: Legal
Legacy: Legal
Vintage: Legal
EDH / Commander: Legal
Pauper: Ej legal
Explorer: Bannad
Historic: Legal
Brawl: Legal
Premodern: Ej legal
93/94: Ej legal

Geological Appraiser är inte legal i något block.


Regelfrågor om Geological Appraiser
Lekar med Geological Appraiser

VÄRDE PÅ TORGET Logga in för att se värdet
VÄRDE PÅ MAGIC ONLINE ~0.01 tix tix (14 Apr '24)
 

Gobbels presenterar ett smakprov från sin guldvippade auktion Cradle, Saga, lite foils och random bös

Skaffa VIP Guld till din auktion för att få chansen att visa upp din auktion här

Red Elemental Blast (EX) 20:- Buyout: 40:-

Red Elemental Blast (EX) 20:- Buyout: 40:-

Misty Rainforest (EX) 180:- Buyout: 220:-

Chain Lightning (EX) 100:- Buyout: 150:-

Sylvan Safekeeper (EX) 125:- Buyout: 170:-

Eiganjo, Seat of the Empire 80:- Buyout: 100:-

Walking Ballista 120:- Buyout: 160:-

Walking Ballista 120:- Buyout: 160:-

Heroic Intervention 70:- Buyout: 90:-

Winter Orb (EX) 100:- Buyout: 140:-

Winter Orb 100:- Buyout: 140:-

Archon of Cruelty 160:- Buyout: 200:-

Lightning Helix (EX, Foil) 15:- Buyout: 25:-

Prismatic Ending 5:- Buyout: 10:-

Prismatic Ending 5:- Buyout: 10:-

Prismatic Ending 5:- Buyout: 10:-

Prismatic Ending 5:- Buyout: 10:-

Sterling Grove (EX) 10:- Buyout: 20:-

Sterling Grove (EX) 10:- Buyout: 20:-

Sterling Grove (EX) 10:- Buyout: 20:-

Vill du slippa reklamen? Bli Guldmedlem!
 
tillbaka till Anslagstavlan

Anslagstavlan: "Balanserad Cascade"

latsblaster skrev 15:54, 25/3 -24
Varför skulle discover vara en mer balanserad och lagom variant på cascade?
Hotan svarade 19:01, 25/3 -24
Mindre feel-bad om man cascade i en Counterspell eller något annat som man inte behöver just då. Alla kort med discover är inte heller avhängt på mana kostnad för kortet utan kan ha olika discover, tex Hit the Motherload och Primordial Gnawer. Detta ger en större möjlighet att balansera kort jämfört med cascade
latsblaster svarade 09:00, 26/3 -24
Hit the Mother Lode
latsblaster svarade 09:05, 26/3 -24
Den första aspekten gör ju discover bättre! :) Det där med manakostnaden och siffran är ju relevant. Att discover inträffar vid dies är ju också intressant.

I fallet Geological Appraiser så är det ibland bättre timing att få casta kortet efter att filuren hamnat på slagfältet.
lorden92 svarade 07:58, 27/3 -24
De verkar också ha olika sätt de triggar på. Den här måste ju resolva och ETBa för att få igenom sin "Cascade". Och Primordial Gnawer måste dö.

Cascade är alltid på cast, vilket är lite brutnare generellt? Man kan ju inte kontra ett kort med Cascade och det den cascadear in i med en vanlig Counterspell. Det kan man mot den här.
latsblaster svarade 14:15, 31/3 -24
De flesta färgerna kan ändå inte kontra! Makabert om en färg ska avgöra power-level!
lorden92 svarade 09:07, 1/4 -24
Går nog att komma på många corner-case scenarion där det visar sig bättre med trigger på cast.

Säg att du spelar en creature med cascade, och cascadear in i Wrath of God. Då överlever din creature då WoG resolvar först.

Kanske inte så troligt scenario just det... Men jag tror nog att det ändå är en rätt viktig grej att cascade just är på cast och inte ETB.
latsblaster svarade 22:30, 1/4 -24
Jo, Bloodbraid Elf och okontringsbar Pyroclasm spelades lite mot spellstutter-fjärilarna ett tag.
Hotan svarade 08:57, 2/4 -24
Jag tycker dock om templatet på kortet:

"When Geological Appraiser enters the battlefield, if you cast it, discover 3."

Hade gått att balansera riktigt bra etb-effekter som bara händer på cast. Tänk om Atraxa, Grand Unifier hade stått såhär istället:

"When Atraxa, Grand Unifier enters the battlefield, if it was cast, reveal the top ten ..."
Hotan svarade 09:06, 2/4 -24
Man hade kunnat göra kort med bra etb effekter som bara sker på cast, dvs som inte går att blinka eller reanimera tex. Men med fördelen att etb effekten kan dubbleras med tex Roaming Throne samt att moståndare kan kontra hela kortets effekt (vilket inte riktigt går om det enbart sker på cast...). Jag gillar det iaf
latsblaster svarade 21:26, 2/4 -24
Blinka är väl mindre omoget än att reanimera, då det är ganska rimliga kostnader för att få ut från graven in på slagfältet numera i MtG.
Om du hade varit inloggad hade du kunnat svara här
 

I BUTIKEN

Singlar
7:-/styck
4 st inne
Foil
14:-/styck
Ej i lager!

LÄGG TILL MIN H/W

Lägg till st Geological Appraiser (Lost Caverns of Ixalan) till min
 

PÅ HAVE

regul8or (1st), Discus (4st), donhaggis (1st), DryBonesGG (4st), 666killer666 (5st), Schwoosh (1st), acros (2st), Vanturk (1st), Shagrat (2st)

PÅ WANT

Shagrat (1st)

Till salu

acros 1 SEK (eng, NM) (1st)
Goathic 1 SEK (eng, NM) (2st)
Schwoosh 2 SEK (eng, NM) (1st)
Royal_Assassin 2 SEK (NM) (1st)
Vanturk 2 SEK (eng, NM) (1st)
acros 3 SEK (eng, NM) (1st)
lauriv_ 3 SEK (eng) (1st)
donhaggis 3 SEK (eng, NM) (1st)
demi 3 SEK (eng, NM) Mint (1st)
DryBonesGG 5 SEK (eng, NM) (4st)
regul8or 5 SEK (eng, NM) (1st)
IHAVESPOK3N 5 SEK (eng, NM) (1st)
Discus 7 SEK (eng, NM) (4st)
KoDo 7 SEK (eng, EX) (3st)
Discus 10 SEK (eng, NM) Foil! (1st)
KoDo 10 SEK (eng, EX) Foil! (1st)

VILL KÖPA

Shagrat (1st)
Info om listorna
 

PÅ AUKTION (1)

- Justerade priser än... (av IHAVESPOK3N) 3 SEK (BO: 5 SEK) (eng, NM) (1st, 0 bud), 14 dagar kvar
 
  Outlaws of Thunder Junction