Magic the Gathering
Magic the Gathering30984 medlemmar 870 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Kortpärmen Sök | Magic Quiz | Slumpvis kort | Butiken | Illustratörer | Identifiera kort  
Immolation Shaman Mirror March

Light Up the Stage
Ravnica Allegiance, Uncommon

manakostnad: CMC: 3
Korttyp: Sorcery
Nuvarande oracletext:
Spectacle R (You may cast this spell for its spectacle cost rather than its mana cost if an opponent lost life this turn.)
Exile the top two cards of your library. Until the end of your next turn, you may play those cards.
Flavourtext:
"Places, everyone!"--Judith
Illustration: Dmitry Burmak
Kortspecifika regler
1/25/2019
Light Up the Stage doesn't change when you can play the exiled cards. For example, if you exile a sorcery card, you can cast it only during your main phase when the stack is empty. If you exile a land card, you can play it only during your main phase and only if you have an available land play remaining.

1/25/2019
Casting an exiled card causes it to leave exile. You can't cast it multiple times.

1/25/2019
If you don't play a card exiled this way, it remains in exile.

1/25/2019
Damage dealt to a player causes that player to lose that much life.

1/25/2019
Spectacle doesn't change when you can cast the card. For example, you can't cast a sorcery with spectacle during an opponent's turn unless another effect allows you to do so, even if that player has lost life this turn.

1/25/2019
To determine the total cost of a spell, start with the mana cost or alternative cost you're paying (such as a spectacle cost), add any cost increases, then apply any cost reductions. The converted mana cost of the spell remains unchanged, no matter what the total cost to cast it was.

1/25/2019
A card's spectacle cost is the same no matter how much life your opponents lost or how many opponents lost life.

1/25/2019
In a multiplayer game, if an opponent loses life and later that turn leaves the game, you can cast a spell for its spectacle cost. (If a player leaves the game during their turn, that turn continues without an active player.)



Legalitet:
Standard: Legal
Modern: Legal
Legacy: Legal
Vintage: Legal
EDH / Commander: Restricted
Pauper: Ej legal
Brawl: Restricted
Premodern: Ej legal
93/94: Ej legal

Light Up the Stage är inte legal i något block.


Regelfrågor om Light Up the Stage
Lekar med Light Up the Stage

VÄRDE PÅ TORGET Logga in för att se värdet
VÄRDE PÅ MAGIC ONLINE ~0.56 tix (11 Feb '19)
 

Ravnica Allegiance!

Vill du slippa reklamen? Bli Guldmedlem!
 
tillbaka till Anslagstavlan

Anslagstavlan: Ibland undrar man.

JonasHob skrev 15:02, 20/1 -19
Typ 50% av allt man möter i BO1 på Arena är röd aggro burn, så varför inte trycka ännu mer dra kort i monoröd? Känns oerhört pushat och onödigt.
latsblaster svarade 18:09, 20/1 -19
Riktigt bra kort. Att man får behålla korten i en hel tur till gör att chansen att få spela dem är ganska stor. Frågan är vad som händer med Experimental Frenzy med den här i standard, det är väl galet om de trots anti-synnergin spelas tillsammans, fast å andra sidan är det kanske inte alls särskilt dålig synnergi eftersom korten man 'drar' hamnar på 'rätt' plats!
JonasHob svarade 20:43, 20/1 -19
Nu kan man ju hålla 1 lands händerna mycket oftare om man har en sånhär och en typ Fanatical Firebrand eftersom man till och med får spela exilade länder. Sjukt bra. Hade blått fått en Divination för 1 mana hade den bannats omedelbums.
latsblaster svarade 23:55, 20/1 -19
Jo, men att kunna dra vanligt är ju nästan alltid bättre än impulse-draw.

Låter som en shaky starthand!?
JonasHob svarade 12:48, 21/1 -19
Grejen är ju att den handen hade man ju fått mulla innan, nu kan du spela firebrand, nästa runda om du inte drar land, sacca den eller attackera, spela stage, dra 2 och ha hyfsad chans att få dra land.
latsblaster svarade 23:59, 21/1 -19
Ja visst, men har man inte tur blir det en kass öppning!
redmaster svarade 21:15, 22/1 -19
kan pusha allt icke blått kort drag mer än det blåa :D
redmaster svarade 21:37, 22/1 -19
RB burn har redan gjort en 5-0 i modern med detta kortet.
latsblaster svarade 00:02, 23/1 -19
Redmaster: blir väl legalt i modern först i övermorgon?
redmaster svarade 23:49, 23/1 -19
Legalt direkt på mtgo
Om du hade varit inloggad hade du kunnat svara här
 

I BUTIKEN

Singlar
25:-/styck
Ej i lager

Foil
68:-/styck
Ej i lager!

LÄGG TILL MIN H/W

Lägg till st Light Up the Stage (Ravnica Allegiance) till min
 

PÅ HAVE

Izk (2), Bellmyr89 (4), Erschke (1), Viggi (1), mattulf (1), redmaster (4), salomonssonjohn (3), Konchjaz (1)

PÅ WANT

MosaicDryhop (1st), ross (4st), jarger (1st), valice (4st), Cricke (4st), Royal_Assassin (1st), sebas3n (1st), Loka (4st), maleus (1st), Fritteman (4st), PartyFarmer (1st), EvilEmil (4st), IJK (4st), diji (2st), Dannebragen (1st), petrusvestberg (4st), yorii (1st), Argelius (2st), Arkitekten (4st)

Till salu

Felix 10 SEK (1st)
mattulf 10 SEK (eng, NM) (1st)
Viggi 15 SEK (eng, NM) (1st)
JonasN 22 SEK (eng, NM) Öppnad av butik. (23st)
JonasN 83 SEK (eng, NM) Foil! Öppnad av butik. (1st)

VILL KÖPA

- Ingen -
Info om listorna
 

PÅ AUKTION (2)

- Dragons Nest Gamings... (av JonasN) 82 SEK (BO: 83 SEK) (eng, NM) Foil! (1st, 0 bud), 20 dagar kvar
- Dragons Nest Gamings... (av JonasN) 21 SEK (BO: 22 SEK) (eng, NM) (23st, 0 bud), 20 dagar kvar
 
  Ravnica Allegiance!