Magic the Gathering
Magic the Gathering34895 medlemmar 655 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
TIME SPIRAL Dyra commons?... Någon som kan komma på ett anv ...
Turneringslegalt eller inte
Senast läst: 10:40:06, 24/4 -24. Läst 30873 gånger.
willypold

Boros
MEDLEM
Saltsjöbaden
@svm s. 12/4 -06

31 rubriker
104 svar

61. Inte riktigt... Alla säger ... 10:32:02, 22/9 -06  
Inte riktigt...

Alla säger att jag har fel, men kan inte argumentera på ett övertygande sätt för varför jag skulle ha fel... Eftersom jag inte är övertygad av försöken till argument, så är de uppenbarligen inte övertygande, eller hur?

Jag säger att det kan vara på ett annat sätt än det alla förväntar sig och talar om varför jag tror att det kan vara så, och radar upp case efter case för att det skulle kunna vara så och pekar på en detalj som är tillräckligt vag för att kunna bana vägen för den alternativa tolkningen...

Visst är Ice Age-korten från Coldsnap legala att spela med - det som skiljer dem från andra kort med den nya ramen är att de fortfarande bara är tillåtna i de format där de var tillåtna innan de trycktes om. Bara för att de finns med i Coldsnap precons är de inte automatiskt tillåtna i Standard, vilket är vad en och annan trodde att de skulle vara, en utbredd villfarelse i synnerhet strax innan Coldsnap släpptes (och även efteråt, har jag förstått).

Coldsnap är ju ännu ett exempel i sig på att Wizards är beredda att stöka runt i vad vi alltid har uppfattat som De Eviga Sanningarna™.

"Vadå? Är inte Homelands en del av Ice Age-blocket längre? Eh...?"

"Så ni menar att Standard nu innehåller grundsetet, två reguljära block, samt ett nytillskott till ett ärkegammalt block som ni kände för att uppdatera? Vaff...?"

Så där kan man hålla på, och det gör jag uppenbarligen... Kom igen nu! Tänk inte så fyrkantigt alla!

Finns det inte ett gammalt ordspråk som säger: "Regler är till för att brytas."

Första budet i alla rollspel: "Gillar du inte en regel, så hitta på en egen!"

I min värld är det väl bara de tio budorden som har någon slags beständighet - har de hållit i tretusen år ska de väl hålla ett litet tag till, menar jag - men reglerna för ett sällskapsspel - eller en företagspolicy - har inte riktigt den digniteten av för evigt given sanning, vilket man skulle kunna tro av en del av argumenten i den här och i andra frågor som debatterats på nätet!

En sista liten grej... När EB Games tog över Traditionkedjan i Sverige var argumentet att namnet Tradition och butikssortimentet skulle behållas, men vad har hänt? På EB Games är man inte särskilt sentimentala, så namnet Tradition och det vidhängande sortimentet med små gubbar och annat platskrävande jox har dumpats och det skedde så snart alla gamla Traditionalister lärt sig hitta till de nya fina EB Games-butikerna...

Wizards of the Coast ägs av Hasbro. Det är en av USA:s största spel- och leksakstillverkare. Hasbros styrelse är inte heller särskilt sentimentala. De människorna har ett uppdrag från aktieägarna om att öka vinsten och hålla företaget friskt och sunt. Om man där tycker att till exempel dotterföretaget Wizards inte säljer tillräckligt bra, så kanske man pekar menande och säger: "Sälj för tusan!"

Genom att bara göra bonuskorten tillåtna i Standard, men inte originalkorten, så skulle det kunna resultera i en större försäljning. Men nu spekulerar jag, förstås. Det finns dock en skillnad mellan löst och informerat spekulerande.

Om man inte funderar över en sak som till exempel säljaspekten, så är det kanske fullständigt givet att även originalkorten blir tillåtna i Standard, etcetera. (Nu tafsar vi på elefantens ben.)

Men om man tar med den aspekten också - vidgar perspektivet till om det är förenligt med god säljstrategi att locka kunderna att handla så att korten sprutar ur öronen på dem, så känns det som om diskussionen kan ta en helt annan vändning. (Nu rycker vi elefanten i örat.)

Tyvärr är ingen av oss inbjuden att sitta med i varken Wizards eller Hasbros styrelserum eller få vara med på marknadsavdelningens möten, men det gör inget, för vi kommer att få veta tids nog (när man säger simsalabim - här är elefanten!, courtesy of DCI..).

Nå. Nu tror inte jag att jag har så mycket mer att säga om det här just nu.
Skuggvarg
MEDLEM
Västerås
@svm s. 15/11 -03

1085 rubriker
13710 svar

62. Många och långa inlägg, willyp... 13:39:43, 22/9 -06  
Många och långa inlägg, willypold...men jag vet redan vad som står där, utan att läsa dem.

Om vi säger så här, vi håller det på en enkel nivå: Vad skulle Wizards vinna på att plötsligt banna alla gamla Disenchant från Standard när den nya, timeshiftade Disenchanten släpps?

Du tror ju att de kommer att ändra reglerna men vad är ditt argument till att de skulle ändra dem?
 
AUKTION:
Som Synes Säljer Skuggvarg Sanslöst Stor Samling Standard, Spelset, Skräp! Supermånga Spelkort, Schyssta Säljpriser. Spendera Surt Sparade Slantar Så Smilar Skuggvarg. Säljstopp Sista September!

Tema-lek om überskurken Volrath! Ta en titt, rösta gärna!

Kort jag köper. Kort jag säljer.
Maeths

Dimir
MEDLEM
Örebro
@svm s. 14/11 -02

120 rubriker
6688 svar

63. Det är så sorgligt när någon t... 13:49:04, 22/9 -06  
Det är så sorgligt när någon tror att han/hon är listig och har upptäckt en liten sak som ingen annan upptäckt... det är sorgligt för att den personen nästan alltid har fel och så är även fallet här. Jag förstår bara inte hur man kan vara så envis och inte ge med sig när ALLA säger att man har fel. Korten kommer vara legala om så expansionssymbolen är en stjärt, end of discussion. Precis som med vanliga reprints. Men kul för Pg och Kelvandil som får lite extrakort genom vadet.
 
Min retrospelkanal har valt dig som följare.
Priceguy
MEDLEM
@svm s. 29/7 -02

177 rubriker
6781 svar

64. willypold, fyra saker: 1. A... 13:57:24, 22/9 -06  
willypold, fyra saker:

1. Att vara kortfattad, eller åtminstone inte mer långrandig än nödvändigt, är en dygd.
2. Det jag sa var inte att den regeln var helig utan att jag inte orkar förklara varför du har fel. Jag betvivlar att jag skulle kunna förklara det i alla fall, eftersom du kom på den här idén till att börja med.
3. Du har fortfarande inte visat, som du sa att du skulle, att den regel vi i dag talar om (samtliga vit- eller svartkantade kort med korrekta hörn är legala i varje format där varje annat kort med det namnet är legalt) någonsin ändrats.
4. Way to destroy my childhood illusions. Här var jag fan av ditt arbete på åttiotalet och så visar det sig att du är Potatochip II.
 
<Fabbe> svårt att inte älska pg
<Beakid> faktiskt
Sajkobeer

Gruul
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
@svm s. 16/11 -01

248 rubriker
3641 svar

65. Hehe Priceguy du är suverän. J... 14:23:27, 22/9 -06  
Hehe Priceguy du är suverän. Jag tror definitivt inte att regeln som du pekar på i punkt 3 kommer ändras.
 
Vill du handla p9, duals, foils, EDH, 93/94, Modernstaples och Legacystaples? Här är auktionen för dig!
Sajkobeer

Gruul
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
@svm s. 16/11 -01

248 rubriker
3641 svar

66. De vill bara ha lite andrum fö... 14:40:32, 22/9 -06  
De vill bara ha lite andrum för att få mer tid till nästa "riktiga" set. Snart kommer ytterligare ett graveyardblock ett tribalblock eller ett artifactblock :)
 
Vill du handla p9, duals, foils, EDH, 93/94, Modernstaples och Legacystaples? Här är auktionen för dig!
Priceguy
MEDLEM
@svm s. 29/7 -02

177 rubriker
6781 svar

67. Längd != substans, Potatochip.... 14:41:01, 22/9 -06  
Längd != substans, Potatochip. En läxa du ännu ej lärt dig.
 
<Fabbe> svårt att inte älska pg
<Beakid> faktiskt
Libeck
MEDLEM
Örebro
@svm s. 16/3 -05

55 rubriker
2187 svar

68. jag tror inte att dom har bris... 14:42:15, 22/9 -06  
jag tror inte att dom har brist på idéer, jag tror mer att dom ger oss spelare precis vad vi vill ha
 
Cone
3U
Creature - Shapeshifter
0/1
As Cone comes into play, you may choose a creature in play. If you do, that creature is a copy of Cone.

=)
Berzell

Izzet
MEDLEM
Malmö
@svm s. 20/11 -01

15 rubriker
220 svar

69. Det är ganska underhållande at... 14:47:36, 22/9 -06  
Det är ganska underhållande att läsa hur den här diskussionen fortlöper, förutom när det övergår till personangrepp... de klarar jag mig utan.

F.ö. tror jag att Priceguy, Kevlandil et al har rätt.
 
Non est ponenda pluralitas sine necessitate.
willypold

Boros
MEDLEM
Saltsjöbaden
@svm s. 12/4 -06

31 rubriker
104 svar

70. Skuggvarg: Argumentet är inte ... 14:49:06, 22/9 -06  
Skuggvarg: Argumentet är inte för att "banna Disenchant" från Standard, utan att "tillåta en timeshiftad Disenchant" i Standard. Det är inte riktigt samma sak. Jag skulle vilja kalla det för ett marknadsföringstrick mer än något annat.

Jag tycker att det är ett intressant koncept som bryter mot gamla invanda regler och skakar om litet grand och det skulle ha varit kul att kunna fundera över vilken effekt det skulle kunna ha på spelet i Standard.

Det andra skälet är krasst ekonomiskt - genom att tillåta bonuskorten, men inte originalen, kanske man skulle kunna locka folk att handla fler boosters. Det är det perspektivet jag spekulerar runt. Koppla sedan ihop det med nyheten om att alla foils, oavsett rarity, tar en commonplats, att bonuskorten också tar en commonplats, att priset på boosters kommer att höjas...

Alltihop ser ut som nästan desperata försök att lyfta försäljningen. Har försäljningen sjunkit på sistone eller vad? Eller vill man bara erövra ännu mer mark?

Tja... Har man suttit med i olika liknande diskussioner, så är det inget som förvånar, oavsett vad det är man försöker sälja. Amerikanska lastbilstillverkare brukade ta sina lastbilar och köra upp för trappan till det lokala biblioteket eller närmaste high-school för att visa hur coola lastbilar de hade (ja, det är sant, knäppt, men sant).

Meaths: Jag vet inte om det har framgått eller inte, men faktum är att jag struntar fullständigt i om både bonuskort och original blir tillåtna i Standard eller inte, eller om det bara är bonuskorten. Jag spelar knappt Standard och väldigt sällan annat än casual med vänner, så frågan har inte riktigt någon större tyngd för mig...

Dessutom - jag säger inte någonstans att alla andra har fel och att jag har rätt. Var har du fått den villfarelsen ifrån?

Det jag säger är att INGEN hittills har kunnat komma med några argument som är övertygande för ståndpunkten att originalkorten blir tillåtna, annat än svepande uttalanden som går ut på följande:

a) Willypold har fel, och hör sen!

b Originalkorten kommer att bli tillåtna, så det så!

Det är liksom samma sak som bara upprepas, men det behöver inte nödvändigtvis bli mycket sannare för att 100 personer upprepar exakt samma sak, eller 1000 till.

Det är fortfarande lika kass som argumentering.

Det jag har gjort är att dra fram ett antal olika tänkbara - visserligen helt spekulativa - argument för att Wizards kanske tycker att tiden är mogen för att skoja litet med oss...

Det är väldigt mycket som antyder att Wizards är på riktigt skojfriskt lekhumör - ta bara ett kort som Norin the Wary! - så jag skulle faktiskt inte bli förvånad om det bara är timeshiftkorten som blir tillåtna, bara av det skälet!

Så frågan är fortfarande - vad skulle kunna hända med ett turneringsformat som plötsligt tillåter en massa gamla välkända kort, men som inledningsvis bara finns i relativt liten upplaga (alltså de kort som bärgats ur Time Spiralboostrarna)? Hur lång tid skulle det ta innan de återtryckta powerkorten (kanske inte Squire, då...) skulle börja göra intryck?

Om de gamla versionerna blir tillåtna - hur länge kommer det då att dröja innan vissa kort kommer att börja dominera och kommer de att dominera över huvudtaget?

Jag är nyfiken på skillnaden mellan de här båda scenarierna, men eftersom jag inte spelar så mycket Standard, är jag inte rätt person att ens försöka börja svara på frågan.


Priceguy
MEDLEM
@svm s. 29/7 -02

177 rubriker
6781 svar

71. "Så frågan är fortfarande - va... 14:56:31, 22/9 -06  
"Så frågan är fortfarande - vad skulle kunna hända med ett turneringsformat som plötsligt tillåter en massa gamla välkända kort, men som inledningsvis bara finns i relativt liten upplaga (alltså de kort som bärgats ur Time Spiralboostrarna)? Hur lång tid skulle det ta innan de återtryckta powerkorten (kanske inte Squire, då...) skulle börja göra intryck?"

Rent hypotetiskt - ganska kort tid. Det finns (om jag minns rätt) 121 timeshiftkort, och det fanns 88 rarekort i Ravnica. Timeshiftkort erhålles ett per booster, liksom vanliga rares. Och det gick ganska fort för Ravnica-dubbelländer att finnas precis överallt. Precis i början - vi pratar om veckor - skrek en massa människor efter dem just innan turneringar skulle börja etc, men det jämnade strax ut sig.

Timeshiftkorten är sällsyntare än Ravnica-rares, så det skulle väl ta lite längre tid, men det skulle nog ändå gå rätt fort.
 
<Fabbe> svårt att inte älska pg
<Beakid> faktiskt
willypold

Boros
MEDLEM
Saltsjöbaden
@svm s. 12/4 -06

31 rubriker
104 svar

72. Priceguy - Där gav du precis e... 15:27:43, 22/9 -06  
Priceguy - Där gav du precis ett mycket spekulativt, men fullt rimligt argument för att bara tillåta timeshiftkorten och inte originalen, om man ska göra någon slags värdering av det...

Coolt!

Alltså, om det inte är svårare att få tag på bonuskorten finns det ingen anledning i världen till varför Wizards ska tillåta originalversionerna, eftersom det i så fall kan innebära en stabilare boosterförsäljning!

PS. Jag säger fortfarande varken bu eller bä om vad som faktiskt kommer att hända, bara så du vet...

PPS: Är det inte bara 80 reguljära rarekort i Time Spiral? Tyckte jag läste att de hade sänkt antalet.

Priceguy
MEDLEM
@svm s. 29/7 -02

177 rubriker
6781 svar

73. "Priceguy - Där gav du precis ... 15:35:26, 22/9 -06  
"Priceguy - Där gav du precis ett mycket spekulativt, men fullt rimligt argument för att bara tillåta timeshiftkorten och inte originalen, om man ska göra någon slags värdering av det..."

Det kan jag inte inse. Vari består det argumentet?

Angående vadet: Vi är överens om att bevisbördan ligger hos dig? Du måste kunna visa att originalkorten inte är legala i typ 2 för att vinna, då det troligen inte kommer att stå någonstans specifikt att de är legala, då det är grundläget.
 
<Fabbe> svårt att inte älska pg
<Beakid> faktiskt
willypold

Boros
MEDLEM
Saltsjöbaden
@svm s. 12/4 -06

31 rubriker
104 svar

74. Jag är fullt medveten om vad s... 15:51:15, 22/9 -06  
Jag är fullt medveten om vad som gäller för vadet. Jag vinner det om det bara är timeshiftkorten som blir legala i alla sammanhang där Time Spiral är legalt, men att originalkortens status inte ändras - alltså inga Disenchant från Revised, Ice Age eller vad man kan tänkas ha i Standard.

Jodå, argumentet är som följer: Eftersom det uppenbarligen, som du säger, inte är särskilt svårt att få tag på spelset av bonuskorten, det är ju bara att KÖPA FLER BOOSTERS, så har du liksom poängen i just det. Varför ska jag köpa ett par lådor extra för att få tag på kort som jag redan har i drivor? Jag vill inte ha fler Squires, Cockatrice, Eron än jag redan har. Jag kanske skulle vilja ha ett par Bad Moon till, eller åtminstone en Akroma, men det är inget tillräckligt incitament för att köpa korten lådvis.

Men om det bara är timeshiftkorten man kan använda i Standard blir situationen en annan. Det kan mycket väl innebära en ökad försäljning för att folk vill ha de här korten. Men det är som sagt bara rena spekulationer, men om man ska värdera ett argument i ett sådant läge, så behöver man väga för- och nackdelarna. Jag tror att just detta väger över till förmån för "min" sida...

När det gäller vadet och korten tänkte jag att jag hugger korten ide båda boostrarna som insats och låter dig ta den första jag öppnar och Kelvandil den andra. Låter det bra? Det är ju förutsatt att jag förlorar vadet, alltså. (Och om vi får byta kort med varandra efter att ha registrerat dem, så får det bli de första två korten som är uppskrivna bland de kort jag tar över.)
Priceguy
MEDLEM
@svm s. 29/7 -02

177 rubriker
6781 svar

75. Det var inte villkoren för vad... 15:57:51, 22/9 -06  
Det var inte villkoren för vadet utan bevisbördan jag talade om.
 
<Fabbe> svårt att inte älska pg
<Beakid> faktiskt
willypold

Boros
MEDLEM
Saltsjöbaden
@svm s. 12/4 -06

31 rubriker
104 svar

76. När korten släpps och det komm... 16:26:59, 22/9 -06  
När korten släpps och det kommer ett officiellt uttalande från Wizards och/eller DCI, så kommer det att innehålla uppgifter som talar om ifall originalkorten blir likvärdiga med timeshiftkorten eller inte. Det är inte jag som ska bevisa något, det är Wizards/DCI som ska tala om hur de har tänkt sig. Vad är problemet?
Priceguy
MEDLEM
@svm s. 29/7 -02

177 rubriker
6781 svar

77. Problemet är att det är fullt ... 16:35:48, 22/9 -06  
Problemet är att det är fullt möjligt, till och med troligt, att det inte kommer något sådant uttalande om jag vinner, eftersom inget då har ändrats utan allt fortsätter som förr. Om du vinner kommer det absolut ett sådant uttalande, eftersom det innebär en regeländring.
 
<Fabbe> svårt att inte älska pg
<Beakid> faktiskt
junior7
MEDLEM
Västerås
@svm s. 27/12 -01

207 rubriker
3951 svar

78. PG tycker att Wizards inte ska... 16:36:35, 22/9 -06  
PG tycker att Wizards inte ska behöva säga "Timeshifted-korten är legala i Standard och deras gamla versioner också" för att han ska rätt, utan att dom behöver säga "Timeshifted-kortens gamla versioner är inte legala i Standard" för att du ska ha rätt.
 
<Sajkobeer> Jaya är jävligt nära ett perfekt kort. Synd på pilotglasögonen :(

Kommentera och rösta gärna på min oseriösa Shrine-lek!
Skuggvarg
MEDLEM
Västerås
@svm s. 15/11 -03

1085 rubriker
13710 svar

79. "Det jag säger är att INGEN hi... 17:56:00, 22/9 -06  
"Det jag säger är att INGEN hittills har kunnat komma med några argument som är övertygande för ståndpunkten att originalkorten blir tillåtna..."

Jo, willypold, jag lade fram ett argument men jag tror inte du lyssnade just då:

OM Wizards mot alla odds skulle göra som du säger så skulle det skapa oerhört stor förvirring och irritation i Magic-världen. Det vill inte Wizards ha. DET är det absolut främsta argumentet till att de inte kommer att göra så här.
 
AUKTION:
Som Synes Säljer Skuggvarg Sanslöst Stor Samling Standard, Spelset, Skräp! Supermånga Spelkort, Schyssta Säljpriser. Spendera Surt Sparade Slantar Så Smilar Skuggvarg. Säljstopp Sista September!

Tema-lek om überskurken Volrath! Ta en titt, rösta gärna!

Kort jag köper. Kort jag säljer.
willypold

Boros
MEDLEM
Saltsjöbaden
@svm s. 12/4 -06

31 rubriker
104 svar

80. Måste ha missat det när det ra... 18:02:54, 22/9 -06  
Måste ha missat det när det rasade in en hel rad med inlägg, men det är ett bra argument emot, det kan jag hålla med om.

Men det är väl i så fall det enda, eller?


BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!