Magic the Gathering
Magic the Gathering32476 medlemmar 799 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
ALLMäNT Att köpa Magickort från land u... LÄS DETTA INNAN NI SKRIVER INL ...
Att göra affärer på SvenskaMagic (med portotabell)
Senast läst: 14:35:31, 24/9 -20. Läst 42687 gånger.
Hoogard
FSVM - LEDAMOT
REDAX
MODERATOR
Mölndal
@svm s. 9/9 -02

682 rubriker
15444 svar

Att göra affärer på SvenskaMagic (med portotabell) 20:30:12, 16/1 -04  
Detta är en guide för alla nya på SVM

-----eller för de som undrar över något-----Index:

1 - Introduktion

2 - Hur man byter kort

3 - Att sluta Avtal
___3a - Vid försäljning
___3b - Vid byten
___3c - Skapa bizar
___3d - Skick på kort
___3e - Vem som skickar först
___3f - Referenser
___3g - Slutföra bizar

4 - Betalning och leverans
___4a - Paketering av kort och pengar
___4b - Andra betalningssätt
___4c - Portokostnader
___4d - Rekommenderat brev
___4e - Brevpostförskott

5 - Problem, väktarna och watchlist

6 - Vad händer om folk luras/inte betalar?

7 - Avslutning1 - Introduktion

SVM är en underbar idé och Björn och Fabbe som skapade sidan ska ha all världens creds för detta. Sidan har mycket att erbjuda och ett av bästa användningsområdena är att byta/sälja/köpa främst magickort.

Det negativa med detta är ju dock att det är sällan de andra personerna som man möter på forumet bor på samma plats. För att lösa detta måste vi riskera våra kort i posten. Detta innebär flera faror. Dels att posten kan slarva bort eller ha sönder försändelserna, detta är väldig ovanligt, men det stora problemet är att det händer att folk dessvärre i mer eller mindre grad ofta försöker luras.

Vad gör då SVM för att komma undan detta problem? Först och främst finns bizsystemet. Det är ett system för dig att visa att du har en överenskommelse med en annan person (hur ni utformar detta är upp till er). Sedan finns även referenssystemet som ska ge dig en inblick i hur din bytespartner verkar innan ni byter.

SVM har en speciell medlemsgrupp för personer som i mer eller mindre skala har misskött sina affärer här på forumet som kallas för Watchlist. Vi avråder alla att starta eller slutföra affärer med dessa medan de ligger på listan. Dock när en person försvinner därifrån ska han anses som rentvådd.

Det finns ett fåtal personer som av blandade anledningar fått en permanent banning från Torget och dessa bör du inte under några som helst omständigheter göra affärer med oberoende av vad han/hon säger om detta. Ingen blir permanent bannad utan en väldigt bra anledning.

Är detta då idiotsäkert? Nej, inte på långa vägar. Alla som byter, köper och säljer på SVM ska vara medvetna om att ni tar en risk när ni byter med andra och det finns en chans att ni kan bli av med era försändelser för alltid. Lyckligtvis så är det inte ofta stora summor kommer bort eller blir snodda av personer, och gör de det så finns vi Väktare. Mer om det nedan.2 - Hur går jag till väga för att köpa/sälja/byta kort?

Det finns fyra ställen på SvM som vi använder för att göra affärer.

Torget: Köp & Sälj
Detta är ett bord som enbart behandlar kort för pengar. Här säljer man kort med FASTA priser eller framför önskemål om att köpa kort.
Sidan är till för försäljning av Magickort och tillbehör som plastfickor etc. Försäljning av andra saker får tills vidare ske på "Reklam"-bordet på forumet. Observera att problem vid affärer med icke-Magicobjekt inte behandlas av väktarna.

Torget: Byten
Detta bord är till för byten av kort mot kort, men pengar givetvis får läggas emellan om det behövs.

Auktionssytemet:
Ni hittar det under "Torget" i meny uppe till vänster. Bud på auktioner är bindande och du kan inte avslå en biz från en auktion om du kommit upp i summan för "minsta bud".

Have/Want:
Have/Want-systemet fungerar så att du lägger in de kort du äger och de du söker. Du kan titta runt på andras have efter kort du söker och föreslå byten, eller direkt skicka biz om kort som finns för försäljning där priset står på personens have. Andra kan göra detsamma på din havelista.

För dessa bytessätt rekommenderas varmt att ni använder det bizsystem som finns tillgängligt och inte sköter allt enbart i internposten. Har ni inte en biz behandlas inte eventuella problem av Väktare.

På de tre första av dessa finns givna regler som ska följas för att använda sidan. Läs noga igenom dessa första gången du besöker sidan och gärna efteråt då och då för att fräscha upp minnet och ifall något nytt skulle stå där.


3 - Att sluta avtal:

3a
I de fall som gäller ren försäljning (Torget: Köp och Sälj och Auktion) är det så gott som alltid den som köper något som skickar först. Dvs, säljaren skickar inga korte till köparen för än pengrna har kommit fram. Det är givetvis fritt fram att komma överens om något annat med säljaren, men räkna inte med alltför stor framgång. Enda gången då säljare brukar skicka först är om de har väldigt få referenser (tex. de är nya på forumet).
Om du är ny på forumet och vill sälja många kort och känner dig tvingad att skicka först, så rekommenderar jag dig att vänta ett tag och göra en del småbyten under tiden och skaffa fler referenser.

3b
Vid byten (och detta innefattar Torget: Byten) så gäller i första hand överenskommelser direkt mellan köpare och säljare. Diskutera och pruta hur mycket ni vill men kom ihåg att till syvende och sist så är det säljaren som har sista ordet.

3c
När ni har fastställt hur ni ska byta, se till att ha en biz. Många gillar att föra diskussionen enbart med hjälp av bizsystemet, och det är utformat för att klara det, medan andra gillar att ta diskussionen i internposten och sedan enbart skriva ned den relevanta informationen i bizen. Det viktiga är att det tydligt framgår vem som ska ha vad och för hur mycket och ifall någon betalar den andres porto.

3d
Tänk på att ange rätt skick på korten!!!! Behöver ni hjälp så kolla in SvMs guide till kvalitet på kort för bedömning av kortskick.

3e

Vem ska då skicka först?
Återigen så är det upp till er men det finns en tumregel; Sämst referenser skickar först. Detta är ingen absolut lag och många gånger är det svårt att säga vem som har bäst. Du ska dock inte vara rädd för att be den andre skicka först om du tycker du har bättre referenser, inte heller ska du vara rädd att skicka först om någon med bra referenser ber dig om det.

3f
Referenserna finns i tre olika versioner, "Toppen", "Nåt strul" och "Aldrig igen". Har en person några dåliga referenser, läs igenom kommentaren (klicka på betyget så kommer referenserna fram). Ofta har det bara varit ett dumt misstag och personen kan i övrigt ha fina referenser. Är du osäker på hur detta funkar så kontakta en väktare eller admin. De flesta moderatorer är också väldigt insatta och det finns även folk som ni kan fråga direkt på forumet.

3g
När du mottagit pengar eller kort enligt er överenskommelse, kontrollera att allt verkligen stämmer direkt! Om allt är i sin ordning ska du gå in på er biz (under "Mina bizzar") och ge en referens, dvs beskriva hur ert byte gick samt ge ett betyg. Sedan behöver du bara vänta på att din partner gör likadant så kan ni läsa de referenser ni gett varandra.
Om allt inte är ok är det väldigt viktigt att du säger det så fort som möjligt till din bytespartner innan du ger honom en dålig referens! Låt honom få en chans att förklara sig och rätta till sitt misstag.4 - Att skicka kort och att betala::

4a
När du ska skicka korten så är det främsta du ska tänka på att skydda korten. Den gyllene regeln fungerar väldigt bra här. Paketera breven åt andra så som du själv vill ha dem skickade till dig (och om du nu av någon anledning vill ha dem dåligt packade så skicka som andra vill, ok?).

Stoppa korten i plastficka/or och tänk på att inte knö ned för mycket i en och samma plastficka. Använd sunt förnuft! Går det inte, så går det inte. Så snåla inte på plastfickor utan ta en till och var försiktig med 'egna lösningar' som kan skada korten (tejp, klister etc.). Lägg dem sedan i kuvertet men paketera dem åtminstone tillsammans med ett A5 eller A4-ark så att korten klarar mer påfrestning under hanteringen hos PostNord. Det finns även hårda plastfickor för de som vill skicka lite dyrare kort. Kom ihåg att skriva din egen adress på baksidan av brevet, detta utifall mottagarens adress inte skulle stämma.

Om du måste skicka pengar i ett kuvert, bör du tänka på att så gott som möjligt försöka dölja att det är pengar i brevet. Även här är det bra att stoppa i ett vikt A4-ark för att dölja hur vad innehållet består av. Skickar du mynt så tänk på att noga tejpa fast mynten på en kartongbit eller det pappersark som skickas med. Stoppa aldrig ned lösa mynt i ett kuvert!

Det finns två anledningar till detta: Lösa mynt kan skava på kuvertet och fastna i sorteringsmaskiner under hantering. Sen händer det tyvärr att brevbärare tar pengar ur brev, nuförtiden blir detta allt ovanligare som tur är. Undvik så långt som möjligt att skicka mynt, utan ersätt dem med frimärken, kolla dock med säljaren innan så undviker du bråk om pengar. Skickar du frimärken som del av betalning så stoppa gärna även dessa i plastfickan också. Mottagaren har ofta svårt att se var frimärket ligger och de kan lätt ramla ut när man öppnar brevet.

4b
Det säger sig självt att det är väldigt riskfyllt att skicka stora summor pengar med posten och därför rekommenderar jag de som kan att använda internetbank, telefonbank, Swish, postgiro eller rent av gå ned till banken i staden och be dem fixa det.

4c
Vad kostar det att skicka och hur fungerar det?:
Skickar du vanliga kort så använder du vanliga frimärken. Använd inte Ekonomibrev utan att meddela din partner om det. Det kan vara väldigt drygt att vänta på kort och prisskillnaden är marginell.

Vikter och frimärken (Rätt packeterad ungefärlig mängd motsvarande kort):
<50g – 1 frimärke - (ca 25 kort) (Just nu kostar ett frimärke 9 kronor)
<100g – 2 frimärke - (ca 45 kort)
<250g – 4 frimärke - (strax över 100 kort)
<500g – 6 frimärke - (väg själv)
<1000g – 8 frimärke - (väg själv)
<1500g – 10 frimärke - (väg själv)
<2000g – 12 frimärke - (väg själv)

Vi tar inget som ansvar för någon som överskrider vikten. Om ett brev överskrider vikten på portot, skickas det ibland, ett inbetalningskort till avsändaren på det porto som saknas plus en administrationsavgift eller, om avsändare saknas, en avi till mottagaren som får hämta ut brevet på posten och betala resterande porto.

4d
Rekommenderat brev:
För att skicka ett sådant går du till ditt lokala ombud för PostNord och ber om att skicka ett rekommenderat brev. Detta brev skickas till mottagarens lokala utlämnningsställe, där hen får kvittera ut det med hjälp av legitimation. Denna metod rekommenderas om stora summor pengar eller dyra kort ska byta händer.

Pris:
Vanligt porto plus 70kr.

Du kan även betala 10 kr för ett mottagningsbevis.

4e
Brevpostförskott:
Detta är en tilläggstjänst som posten har till de flesta av sin tjänster. För att nyttja den krävs det att man har post- eller bankgirokonto. Den kostar 50 kr och är exklusive det vanliga portopriset. Portot levereras till adressatens ort där mottagaren kan hämta ut det. För att göra det måste han betala en summa pengar som bestämdes av avsändaren innan han skickade det. Dess pengar sätts in på avsändarens post- eller bankgirokonto.5 - Om det blir strul:

Om en affär inte fungerar som den ska så ska du som ovan nämnt ta kontakt med din bytespartner. Försök lösa eventuella konflikter på egen hand först men om det inte funkar så ska du vända dig till väktarna. Detta gör du i första hand genom att klicka på länken "Anmäl denna biz till väktare" i bizzen som finns under den gröna textrutan. Alternativt kan du använda formuläret längst ned på Watchlistsidan.
Har du frågor om hur du ska bete dig vid ett problem, skicka ett internmail till någon av väktarna, de hjälper dig gärna.

6 - Vad händer om folk luras/inte betalar?

Det första du ska göra är att kontakta personen själv, kanske har han bara glömt bort affären? Får du inget svar brukar det funka bra att leta fram telefonnummer (på tex Eniro) och ringa personen/hans föräldrar vilket sätter fart på de flesta.

6a
Personen fullföljer inte en biz vi skapat
Om ni inte kommit överens om detta så kan du ge personen en dålig reff för att folk i framtiden kan se att han är en person som inte håller vad han lovat.
Detta behandlas inte av väktare sålänge ingen skickat kort/pengar (se nedan). Kontakta dock en väktare (via internpost eller genom att anmäla bizzen till WL) så vi kan göra din reff synlig, den syns annars först när din bytespartner reffat tillbaka och detta händer ju sällan vid såna här tillfällen...

6b
Personen betalar inte sin auktionsvinst
Personen ska anmälas till watchlist enl ovan. Han får en sk botreff vilket är en negativ referens som syns även om han inte reffat tillbaka. Den som får en botreff kan inte bjuda på auktioner på 4 mån för att motverka att beteendet sätts i system. Får man mer än en botreff utökas banningen med en månad per botreff.

6c
Jag har skickat kort/pengar och får inget tillbaka!
Har du försökt att själv lösa problemet utan framgång ska du skicka in en anmälan till Watchlist (enl ovan). En väktare försöker då få kontakt med personen, om korten ändå inte skickas blir personen uppskriven på Watchlist tills han gjort rätt för sig. Watchlistningen hindrar personen från att göra vidare affärer innan de gamla är uppklarade.


7 - Ett forum, ett ansvar
Slutligen så tänk på att det här forumet är till för oss alla, inte enbart för dig. Du har inga rättigheter här utan bara skyldigheter. Behandla folk vänligt och du blir behandlad vänligt. Gör alltid ditt bästa för att lösa alla situationer och var lite uppoffrande emellanåt så ska du se att det lönar sig. Beter man sig hederligt så blir man snart känd för att vara en schysst bytare och en hyvens person. Detta bör liggas i allas intresse och om du har rykte om dig att vara en schysst person kan du ofta sluta fördelaktigare affärer med andra så du tjänar på det i längden (om du nu behöver ha en anledning till att vara snäll)Lycka till!

-SVM-crew-


Uppdaterad 2019-08-28 av Discus

Uppdaterad: 08:59:52, 19/10 -19

Hoogard
FSVM - LEDAMOT
REDAX
MODERATOR
Mölndal
@svm s. 9/9 -02

682 rubriker
15444 svar

1. Kom gärne med kommentarer och ... 20:31:44, 16/1 -04  
Kom gärne med kommentarer och om ni tycker att något mer ska vara med. Någon snäll moderator får gärna sätta sticky.
 
Har ni tänkt på att kranvatten?
FreeSpace
MEDLEM
@svm s. 20/10 -02

149 rubriker
5058 svar

2. Detta var bra, MYCKET BRA! Den... 20:40:51, 16/1 -04  
Detta var bra, MYCKET BRA! Den borde ligga på bättre ställe än bara 'Allmänt', man borde kunna lätt komma åt den från första sidan och alla nya bör rekommenderas att läsa igenom den så skulle ni väktare nog få mindre jobb.

Starkt jobbat som vanligt Hoogard! Skönt att ha dig tillbaka =)
 
No one spoke -> Nej ett spöke
The war broke out -> Det var bråk ute
Swamp -> Svamp

SÄLJES: Duals, Fetch, Chalice, Keg, Rector, Survival, Wish, Negator, Will
InZane
MEDLEM
Sundsvall
@svm s. 29/9 -02

22 rubriker
183 svar

3. bra intiativ...... 20:44:08, 16/1 -04  
bra intiativ...
 
Revelation 20:10
And the devil that deceived them was cast into the lake of fire and brimstone, where the beast and the false prophet are, and shall be tormented day and night for ever and ever.
Harvester_Of_Sorrow
HEDERSMEDLEM
BETATESTARE
Bagarmossen
@svm s. 30/3 -03

253 rubriker
6505 svar

4. En utmärkt guide! Tycker att d... 20:44:26, 16/1 -04  
En utmärkt guide! Tycker att du har fått med allt..
 
Söker Spirit Link (7th) i foil.. Interna!
Hypnox
MEDLEM
Sävar
@svm s. 9/2 -02

28 rubriker
333 svar

5. MYCKET BRA HOOGARD!!! Det h... 20:47:15, 16/1 -04  
MYCKET BRA HOOGARD!!!

Det här har vi nog alla längtat på välfigt länge, men ingen (förrän nu) har orkat ta tag i det.

Den här bör läggas upp som 'första.gången-login-pop-up-ruta'.

Och även överst på alla forum.
 
//Erik

Söker
2 Blistering Firecat
3 Propaganda

Ungluedkort!

Det heter kort, inte bilder.

Sluta spamma rubriker, uppa de gamla istället!
BjoZeZ
MEDLEM
Lindesberg
@svm s. 29/8 -03

7 rubriker
205 svar

6. himla bra... 20:55:23, 16/1 -04  
himla bra
Hoogard
FSVM - LEDAMOT
REDAX
MODERATOR
Mölndal
@svm s. 9/9 -02

682 rubriker
15444 svar

7. Den här rubriken har lagts upp... 20:57:20, 16/1 -04  
Den här rubriken har lagts upp på även på bägge Torget och på Skamvrån. Diskussion ska docks tas här fram tills dakka har låst de andra. Han håller på i skrivande stund.

Hoffa: skriv gärna en kompleteringsartikel om posten och länka till den så kan den tas med om den är bra.

EDIT:
En del stavfel har slunkit med. Kommer att ta hand om dess a efterhand men de andra trådarna får se fula ut. Åtminstone tills alla fel är korrigerade
 
Har ni tänkt på att kranvatten?
Uppdaterad: 21:06:55, 16/1 -04
Viper
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 4/11 -02

0 rubriker
43 svar

8. Riktigt bra guide! En liten de... 21:07:55, 16/1 -04  
Riktigt bra guide! En liten detalj som kan fixas till skulle kunna vara en länk till Watchlist och en hänvisning så att folk kan hitta dit för att anmäla folk på ännu ett sätt.
DaKKa
MEDLEM
@svm s. 16/11 -01

53 rubriker
1218 svar

9. inte för att vara en glädjedöd... 21:28:46, 16/1 -04  
inte för att vara en glädjedödare, men hoogard vet att det är en bra guide och era 'himla bra guide!!!!222'-inlägg tillför ingenting. vi vill ha konstruktiv kritik.
 
du är min hjälte för du är precis så svag som jag
Hypnox
MEDLEM
Sävar
@svm s. 9/2 -02

28 rubriker
333 svar

10. DaKKa skrev 21:28, 16/1 inte ... 21:58:39, 16/1 -04  
DaKKa skrev 21:28, 16/1
inte för att vara en glädjedödare, men hoogard vet att det är en bra guide och era 'himla bra guide!!!!222'-inlägg tillför ingenting. vi vill ha konstruktiv kritik.


Säg inte att jag inte kom med konstruktiv kritik (jag tar inte åt mig...)
 
//Erik

Söker
2 Blistering Firecat
3 Propaganda
Ungluedkort!

Det heter kort, inte bilder.

Sluta spamma rubriker, uppa de gamla istället!
Hoogard
FSVM - LEDAMOT
REDAX
MODERATOR
Mölndal
@svm s. 9/9 -02

682 rubriker
15444 svar

11. Viper skrev 21:07, 16/1 Rikti... 22:06:00, 16/1 -04  
Viper skrev 21:07, 16/1
Riktigt bra guide! En liten detalj som kan fixas till skulle kunna vara en länk till Watchlist och en hänvisning så att folk kan hitta dit för att anmäla folk på ännu ett sätt.


Nu när jag tittar efter så ser jag att jag faktiskt missat att skriva om watchlist överhuvudtaget. Ska lägga in det så snart jag orkar.


EDIT: Fixat
 
Har ni tänkt på att kranvatten?
Uppdaterad: 22:29:32, 16/1 -04
DaKKa
MEDLEM
@svm s. 16/11 -01

53 rubriker
1218 svar

12. Hypnox skrev 21:58, 16/1 DaKK... 22:06:09, 16/1 -04  
Hypnox skrev 21:58, 16/1
DaKKa skrev 21:28, 16/1
inte för att vara en glädjedödare, men hoogard vet att det är en bra guide och era 'himla bra guide!!!!222'-inlägg tillför ingenting. vi vill ha konstruktiv kritik.


Säg inte att jag inte kom med konstruktiv kritik (jag tar inte åt mig...)


om du inte tar åt dig behöver du ju heller inte tjafsa om det. du är inte den enda som har svarat på tråden, så varför skulle jag tvunget mena just dig?

edit: det där var en retorisk fråga. undvik att svara på den (och skriva ännu ett överflödigt inlägg)
 
du är min hjälte för du är precis så svag som jag
Uppdaterad: 22:07:31, 16/1 -04
Thedrunkeddwarf
MEDLEM
@svm s. 17/1 -03

11 rubriker
31 svar

13. Saknar bara en sak. Du skrev h... 23:09:37, 16/1 -04  
Saknar bara en sak. Du skrev hur mycket det kostar att skicka olika vikter, men hur mycket blir det i kort, om man räklnar med ett A4-papper och en(1) plastficka pert fem(5) kort?

Och jag håller med den tidigare personen som föreslog att nya medlemmar skulle rekomenderas läsa denna guide när de blir medlem samt att denna rubrik sätts under ett eget 'forum' i listan här till höger <-. Där blir den lättilljänglig och fler kommer troligen gå in ock kolla på den, oftare dessutom.

I övrigt tycker jag nog att det var en finfin artickel.
 
Har uppdaterat mitt skickomdömme.

Så här borde alla bedöma sina kort, jag har själv nyss börjat

"Att kalla sig något gör en till en Wanabe. Att tycka och göra något och låta andra dömma är att vara något"

Dyrka SKEDEN ty denna äro allsmäktig!
Hoogard
FSVM - LEDAMOT
REDAX
MODERATOR
Mölndal
@svm s. 9/9 -02

682 rubriker
15444 svar

14. Hur många kort det blir exakt ... 23:58:42, 16/1 -04  
Hur många kort det blir exakt vet jag inte för det beror som sagt lite på hur man packar men der räcker ju ungeför på ett hum. Men om det är någon som har bra värden på hur många kort det blir med bra packninga kan ju skriva det här.

Sedan när Feedbacken har sinat kanske någan av ^de styrande^ lägger upp den här någon annanstans. Det kan jag inte uttala mig om men jag antar att de kommer vänta tills den är helt klar.


Fortsätt med idéer. Har lagt till en hel del hittils.
 
Har ni tänkt på att kranvatten?
Hoogard
FSVM - LEDAMOT
REDAX
MODERATOR
Mölndal
@svm s. 9/9 -02

682 rubriker
15444 svar

15. Tynian skrev 00:00, 17/1 MAX ... 00:05:00, 17/1 -04  
Tynian skrev 00:00, 17/1
MAX 5 kort per plastficka annars borde man nöja sig med 4


det där känns ändå som onödig detaljnivå. Jag tror de flesta är rätt kapabla till att komma på när man inte bör trycka ned ett extra kort i plastfickan. Men tack ändå.
 
Har ni tänkt på att kranvatten?
Hoogard
FSVM - LEDAMOT
REDAX
MODERATOR
Mölndal
@svm s. 9/9 -02

682 rubriker
15444 svar

16. Det kanske är möjligt men det ... 00:11:21, 17/1 -04  
Det kanske är möjligt men det är bortom min förmåga, såvida jag inte skulle gå in och göra det för hand om sedan uppdatera manuellt varje gång (vilket jag inte har för avsikt att göra).

Det är möjligt att någon av admin kan fixa det men det känns som onödigt jobb när listan finns där klart tydligt under wathclist.


Btw, behöver du inte be om ursäkt för något du tyckte skulle vara bra att ha. Bara för att en idé avslås behöver inte det betyda att du kan komme med andra bra idéer i framtiden.
 
Har ni tänkt på att kranvatten?
Harvester_Of_Sorrow
HEDERSMEDLEM
BETATESTARE
Bagarmossen
@svm s. 30/3 -03

253 rubriker
6505 svar

17. Hoogard skrev 23:58, 16/1 Hur... 00:31:01, 17/1 -04  
Hoogard skrev 23:58, 16/1
Hur många kort det blir exakt vet jag inte för det beror som sagt lite på hur man packar men der räcker ju ungeför på ett hum. Men om det är någon som har bra värden på hur många kort det blir med bra packninga kan ju skriva det här.

Sedan när Feedbacken har sinat kanske någan av ^de styrande^ lägger upp den här någon annanstans. Det kan jag inte uttala mig om men jag antar att de kommer vänta tills den är helt klar.


Fortsätt med idéer. Har lagt till en hel del hittils.


Upp till 20g (ett frimärke)= ca 8 kort
Upp till 100g (två frimärken)= 60kort väger 100g så kanske typ 50 kort med plastfickor, kuvert etc
Upp till 250g (fyra frimärken)= har inte testat men jag skulle tro typ 120 kort då man oftast behöver ett vadderat kuvert för dessa försändelser.. Nån som har erfarenhet?

För att behöva mer än sex frimärken lär man ju behöva skicka typ en hel disply eller nåt och då kan man ju kanske besvära sig att väga försändelsen? Ta med kuvert plus kort til närmsta mataffär, de har ju våg i kassan om inte annat..

Edit: Om det bara väger lite över gränsen så lär det komma fram ändå. Om ngn petig persom på posten väger din försändelse och konstaterar övervikt så kommer mottagaren att få en lapp hem i brevlådan att han får komma till närmaste paketutlämning och lösa ut paketet för den extra portokostnaden och mottagaren ska ju ändå betala portot.. Det är inte så att de kastar alla brev som är för tunga direkt...
 
Söker Spirit Link (7th) i foil.. Interna!
Uppdaterad: 00:34:05, 17/1 -04
Viper
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 4/11 -02

0 rubriker
43 svar

18. En till sak som skulle vara br... 00:54:05, 17/1 -04  
En till sak som skulle vara bra att ta upp är kortens skick och hur man bedömer skick. Man skulle kunna tänka sig en länk till guiden på AnyCraze eller liknande.
Hoogard
FSVM - LEDAMOT
REDAX
MODERATOR
Mölndal
@svm s. 9/9 -02

682 rubriker
15444 svar

19. Harvester_Of_Sorrow skrev 00:3... 01:13:41, 17/1 -04  
Harvester_Of_Sorrow skrev 00:31, 17/1
Upp till 20g (ett frimärke)= ca 8 kort
Upp till 100g (två frimärken)= 60kort väger 100g så kanske typ 50 kort med plastfickor, kuvert etc
Upp till 250g (fyra frimärken)= har inte testat men jag skulle tro typ 120 kort då man oftast behöver ett vadderat kuvert för dessa försändelser.. Nån som har erfarenhet?


Tack för den informationen. Är dock fortfarande osäker på att denna detaljnivå behövs. Oftast är det ju lättast att bara väga brevet på kökgsvågen innan man skickar om man är osäker.
 
Har ni tänkt på att kranvatten?
Uppdaterad: 01:14:31, 17/1 -04
Hoogard
FSVM - LEDAMOT
REDAX
MODERATOR
Mölndal
@svm s. 9/9 -02

682 rubriker
15444 svar

20. Viper skrev 00:54, 17/1 En ti... 01:15:34, 17/1 -04  
Viper skrev 00:54, 17/1
En till sak som skulle vara bra att ta upp är kortens skick och hur man bedömer skick. Man skulle kunna tänka sig en länk till guiden på AnyCraze eller liknande.


har lag till 2 länkar till kortskickssidor under rubriken 'Att komma överens och att skicka:'

 
Har ni tänkt på att kranvatten?
Uppdaterad: 01:16:17, 17/1 -04
BYT BORD TILL


 
  Zendikar Rising! Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!