Magic the Gathering
Magic the Gathering34966 medlemmar 638 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Regelfråga Guided Passage... Creature type ...
Att kopiera Narset's Reversal
Senast läst: 11:32:57, 27/5 -24. Läst 555 gånger.
Jesper97
MEDLEM
@svm s. 4/4 -24

7 rubriker
9 svar

Att kopiera Narset's Reversal 10:37:03, 19/4 -24  
Hejsan.

Jag har en fråga om kopior av Narset's Reversal (NR). Teorin i min huvud går så här:

Jag spelar en spell (spelar ingen roll vad, så länge den är ett legalt target för NR) och följer sedan upp med min första NR som targetar spellen jag just spelade. Med NR fortfarande på stacken spelar jag sedan en Reverberate som targettar NR och ger mig en kopia av NR när den resolvar. Kopian använder jag sedan på min första NR, vilket ger mig en ny kopia av NR och skickar upp originalet på min hand. Denna nya kopia använder jag sedan för att targetta den ursprunglage spellen jag spelade först, så att jag även får tillbaka det kortet på min hand.

Har jag förstått hur Narset's Reversal fungerar korrekt här, eller är det något jag missar? Det står ju bara på kortet att du får en kopia och sedan tar tillbaka kortet du targettade till ägarens hand, inte att targetten blir kontrad. Men eftersom den försvinner från stacken så borde den väl inte kunna resolva? Hur fungerar det här mot kort som är imuna mot counters, till exempel? Det borde ju fungera på dom också enligt mig, eftersom det inte står att du kontrar något, men vissa regler i detta spel är väldigt luddiga så lite hjälp skulle uppskattas.

-Jesper

SidPao
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 5/2 -07

91 rubriker
618 svar

1. Du har förstått allt korrekt. ... 16:31:19, 24/4 -24  
Du har förstått allt korrekt. I slutändan användes Reverberate, mycket mana och lite stack-kunskap för att få behålla Narset's Reversal och din onämnda sorcery/instant på handen.

Jag kan även tipsa om "kortspecifika regler" (när man är inne på ett specifikt kort så står den "drop-down" informationen på höger sida av kortbilden, direkt ovanför "Legalitet"). Där kan man hitta mycket matnyttig information, som t.ex;

2019-05-03
If a spell is returned to its owner’s hand, it’s removed from the stack and thus will not resolve. The spell isn’t countered; it just no longer exists. This works against a spell that can’t be countered.
latsblaster

Rakdos
HEDERSMEDLEM
@svm s. 17/7 -09

551 rubriker
9166 svar

2. Som sagt var det där ett väldi... 21:41:44, 25/4 -24  
Som sagt var det där ett väldigt rörigt sätt att använda kortet på.

Du kan enklare rädda dina spells som riskerar att brännas upp eller targeta och skjuta upp motståndarens spells.
 
Jag köper, byter och säljer kort samt erbjuder kompletta duel decks, commander devour for power, spelmattor, pärmar, 9-korts fickor och uppdaterar min have!
Phoenix of Endless Fury, Desperate Looting, Tanelorn
Jesper97
MEDLEM
@svm s. 4/4 -24

7 rubriker
9 svar

3. Min tanke var att få ett sätt ... 18:10:26, 27/4 -24  
Min tanke var att få ett sätt att få tillbaka spells jag använder upp på handen med så få kort som möjligt. I fallet jag beskrev ovan behöver jag väl bara tre kort? NR, nått som kopierar NR, och spellen jag vill ha tillbaka. Finns det något smidigare sätt att göra detta på så är jag idel öra för ideer och förslag.

På tal om, detta är inte direkt en regelfråga, men om jag vill prata om kortlekar och lekbygge och dylikt, vart kan jag skriva sånt här på forumet?
latsblaster

Rakdos
HEDERSMEDLEM
@svm s. 17/7 -09

551 rubriker
9166 svar

4. https://www.svenskamagic.com/f... 10:26:51, 28/4 -24  
https://www.svenskamagic.com/forumet/ - Se under "lekis"

Du missförstår nog lite vad Narset's Reversal gör.
Kortet gör dels liknande saker som Remand (return to owner's hand), fast den kan påverka spells som inte går att kontra, dels liknande saker som nämnda Reverberate (copy spell).

Att få tillbaka ett kort så att man kan använda igen är tänkt att vara ganska krångligt, så när man gör det kostar det mer än vad det smakar. Det är helt emot wizards moderna design-filosofi så inte har det blivit mindre krångligt heller.
 
Jag köper, byter och säljer kort samt erbjuder kompletta duel decks, commander devour for power, spelmattor, pärmar, 9-korts fickor och uppdaterar min have!
Phoenix of Endless Fury, Desperate Looting, TanelornBYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!