Magic the Gathering
Magic the Gathering34871 medlemmar 632 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Regeneration... Serra redeemer och Valiant Vet ...
Två olika Jace på bordet
Senast läst: 00:21:59, 15/4 -24. Läst 647 gånger.
texas
MEDLEM
Jönköping
@svm s. 27/2 -13

1 rubriker
7 svar

Två olika Jace på bordet 07:29:42, 3/4 -24  
Hejsan.

Jag har precis börjat spela och regeln om Legendary är lite luddig...
Får jag ha olika Jace ute på bordet samtidigt, t.ex dessa två:
Jace, Wielder of Mysteries
Jace, the Mind Sculptor

MVH
-Simon

Knaz
MEDLEM
Sollentuna
@svm s. 1/7 -07

147 rubriker
1764 svar

1. Ja... 07:33:08, 3/4 -24  
Ja
 
Julkalendern 2015

Julkalendern 2016

Julkalendern 2018

Julkalendern 2019

Julkalendern 2020

Julkalendern 2021
texas
MEDLEM
Jönköping
@svm s. 27/2 -13

1 rubriker
7 svar

2. Tack knaz. Vet du om det finns... 07:37:26, 3/4 -24  
Tack knaz. Vet du om det finns någon som byggt en lek som millar sig själv med flera olika Jace och sedan vinner med Jace, Wielder of Mysteries?

Uppdaterad: 07:37:52, 3/4 -24
texas
MEDLEM
Jönköping
@svm s. 27/2 -13

1 rubriker
7 svar

3. Följdfråga: Finns det något sä... 07:44:34, 3/4 -24  
Följdfråga: Finns det något sätt jag kan använda Jace, Wielder of Mysteries i respons till att jag millar hela mitt library med Painter's Servant och Grindstone?
Knaz
MEDLEM
Sollentuna
@svm s. 1/7 -07

147 rubriker
1764 svar

4. Tror inte det finns en sådan m... 07:58:53, 3/4 -24  
Tror inte det finns en sådan mill lek.
När det gäller Grindstone, så kan du ju bara milla din motståndare och det brukar räcka, men självklart finns det fall när man har lite smarta lösningar på det.

Vad gäller att milla sig själv och respons så förlorar du ju inte om du har millat dig själv. Du förlorar när du försöker dra ett kort, så om du nu vill milla hela din lek med Grindstone och sedan aktivera jace, så kan du ju göra det och vinna då Jace säger att om du försöker dra ett kort och inte kan, så vinner du istället
 
Julkalendern 2015

Julkalendern 2016

Julkalendern 2018

Julkalendern 2019

Julkalendern 2020

Julkalendern 2021
texas
MEDLEM
Jönköping
@svm s. 27/2 -13

1 rubriker
7 svar

5. ^^ Såklart.... 08:00:48, 3/4 -24  
^^ Såklart.
Hotan
MEDLEM
@svm s. 28/11 -10

48 rubriker
267 svar

6. Du behöver ha Jace, Wielder of... 08:03:58, 3/4 -24  
Du behöver ha Jace, Wielder of Mysteries i spel innan Grindstone resolvar. En effekt måste resolva klart innan någon får prioritet igen, med Painter's Servant ute sker detta när du inte har några kort kvar i ditt library.

Edit: men som knaz säger ovan kan du ju spela ut Jace efter Grindstone resolvat klart :)

Uppdaterad: 08:04:53, 3/4 -24
texas
MEDLEM
Jönköping
@svm s. 27/2 -13

1 rubriker
7 svar

7. Tusen tack!... 08:05:34, 3/4 -24  
Tusen tack!
Knaz
MEDLEM
Sollentuna
@svm s. 1/7 -07

147 rubriker
1764 svar

8. och välkommen till forumet och... 08:05:59, 3/4 -24  
och välkommen till forumet och till magic
 
Julkalendern 2015

Julkalendern 2016

Julkalendern 2018

Julkalendern 2019

Julkalendern 2020

Julkalendern 2021
texas
MEDLEM
Jönköping
@svm s. 27/2 -13

1 rubriker
7 svar

9. :D... 09:13:04, 3/4 -24  
Knaz skrev 08:05, 3/4 -24 och välkommen till forumet och till magic :)

:D
Olly

Azorius
KICKBACKER
REDAX
Norrköping
@svm s. 16/11 -01

35 rubriker
230 svar

10. Det fanns en tid när man bara ... 15:45:59, 3/4 -24  
Det fanns en tid när man bara fick ha en planeswalker type i spel, tex "Planeswalker - Jace" eftersom ja, det är fullt rimligt att samma karaktär inte är på två ställen samtidigt.

Sen kom de på att planeswalkers inte finns på riktigt och att det är ett kortspel och de ändrade det till vanliga "Legendary rule" som går på kortets namn och inte kortets typ.

Lite nostalgi: Ännu längre sedan sa "legendary rule" att bara en spelare fick ha en legend med ett visst namn! Först att slamma Tolarian Academy, alltså! (Den andra skulle sacrificas när den kom in...)

Den regeln ändrades sedan för tjugo år sedan när det var bättre att BÅDA sacrificades oavsett vilken som kom in först.

Phantasmal Image, som kan komma in som en exakt kopia av vilken creature som helst i spel, blev en bra removal.

Ännu mer nostalgi!

Mellan expansionerna Legends och Ice Age fick du bara ha en Legend med ett visst namn i hela din lek, alla legender var alltså restrictade. Det blev ingen hit och togs sedermera bort...

Uppdaterad: 14:40:32, 4/4 -24
texas
MEDLEM
Jönköping
@svm s. 27/2 -13

1 rubriker
7 svar

11. Om jag har en Jace, Wielder of... 16:11:15, 3/4 -24  
Om jag har en Jace, Wielder of Mysteries i spel och motståndaren spelar samma Exakt Planeswalker (Jace, Wielder of Mysteries), vilken dör och vilken stannar på bordet?
Olly

Azorius
KICKBACKER
REDAX
Norrköping
@svm s. 16/11 -01

35 rubriker
230 svar

12. Om du har en tidsmaskin och be... 16:18:02, 3/4 -24  
texas skrev 16:11, 3/4 -24 Om jag har en Jace, Wielder of Mysteries i spel och motståndaren spelar samma Exakt Planeswalker (Jace, Wielder of Mysteries), vilken dör och vilken stannar på bordet?

Om du har en tidsmaskin och befinner dig innan 2004 så dör den som kom in senast. Skulle du råka befinna dig efter 2004 men innan 2013 så dör båda.

Men.. befinner du dig i nutid så dör ingen. Man påverkas idag inte av motståndarens legender.

Uppdaterad: 16:18:20, 3/4 -24
texas
MEDLEM
Jönköping
@svm s. 27/2 -13

1 rubriker
7 svar

13. Tack Olly- läste nånstans att ... 08:56:33, 4/4 -24  
Tack Olly- läste nånstans att det bara fick finnas en Legendary i spel, me det var på ett jättegammalt forum.
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!