Magic the Gathering
Magic the Gathering34585 medlemmar 779 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
ALLMäNT Ersättare för mtgcubeforge.com... Prismanipulering på MCM? ...
Samlarkortspelsspelare för Välgörenhet med giveaway!
Senast läst: 05:43:16, 5/12 -23. Läst 3866 gånger.
Dante82
MEDLEM
Umeå
@svm s. 20/2 -06

22 rubriker
159 svar

Samlarkortspelsspelare för Välgörenhet med giveaway! 11:34:24, 7/10 -23  


Hej alla SvM:are.
Det börjar närma sig vinter vilket även innebär att julen är mindre än tre månader bort och jag känner behovet att använda delar av min magicsamling till att engagera SvM-communityn för välgörande ändamål igen. Denna gång blir det ett utlottningsevent istället för en auktion så vi får se hur detta går.
Revidering 18 oktober: Vi har följande objekt som ska/kan bli utlottade beroende på insamlingens slutsumma hamnar på.

0kr eller mer: Adventskalender för välgörenhet. En adventskalender tillverkad av mig och fylld med diverse trevliga magickort. Innehållet har, sett till både MCM:s trendpris och SvM:s Medianpris, ett värde på ca 1200-1400kr. Jag har gått mer på att så många kort som möjligt i kalendern har något värde eller ser spel i någon form istället för 1-2 jackpots och resten dussinrares. Den gör förhoppningsvis någons december bättre.

4000kr eller mer: 2st utlänska Renaissance boosters. Donerat pris av agzz

5000kr-9999kr: 6 OOP Boosters. Del av Draft packet om vi inte kommer dit

10000kr-14999kr: 12 OOP Boosters. Del av Draft packet om vi inte kommer dit

15000kr eller mer: OOP Draft pack. En mysig samling på 24 stycken olika out of print boosters från olika set släppta mellan 2009 och 2017 (ok, två av boostrarna är nyare än 2017, men de är från specialset som jag tror man inte hittar hos svenska återförsäljare längre i alla fall). Så om vi når utsatt mål så blir en lycklig magicspelare ägare till dessa boosters. Vilka boosters det handlar om kommer att visas upp eftersom i bilden i slutet av denna post.

Min initiala tanke var att jag skulle lotta ut detta/dessa objekt till någon som donerat minst en viss summa till min insamling, men jag är osäker på hur mycket åsikter lotteriinspektionen skulle ha om detta. Så för att vara säker på att detta inte ska vara ett problem och för att göra det lite enklare för mig så blir det istället en...

Giveaway med välgörenhetstema!

Jag har valt att starta en insamling för Hjärnfonden Barn som jag kallar "Samlarkortspelsspelare för Välgörenhet" som kommer löpa oktober ut. Jag har valt hjärnfonden denna gång i hopp om att forskarna ska kunna hitta lösningar som bromsar, stoppar eller allra helst botar sjukdomar som Alzheimers, ALS och liknande som långsamt bryter ner människor och måste vara bland de jobbigaste sätten att förlora närstående. Jag valde specifikt forskning på barnhjärnan då det alltid är värre när neurologiska sjukdomar drabbar barn, även om det är ovanligare (samt att det låter alltid bra att samla in pengar för barns skull :D )
Länk till insamlingen

Att delta i utlottningen.
Det enda man behöver göra för att delta i denna utlottning är att lämna en kommentar och i första raden i inlägget skriva "SVM för Välgörenhet: Ert kontonamn på SVM" i denna forumtråd under oktober månad. (Max en lott per person, så ni behöver bara lägga in detta i första posten ni gör). Om jag skulle anmäla mig skulle första raden i min första kommentar se ut så här:

SVM för Välgörenhet: Dante82

Man kan bara anmäla sig själv och inte någon annan användare, så det går inte göra en anmälan på någon annans vägnar.

Vilka får delta i utlottningen?
Jag har bestämt mig för att begränsa deltagandet till de som har ett konto på SvM som är skapat före 1 oktober i år. Detta är inte för att jag vill utesluta någon, och jag vill tro att det egentligen inte skulle behövas. Men jag vill försöka säkerställa att själva lotteriet är så rättvist som möjligt, och att det är max en lott per aktiv SvM:are, och man skulle ju lätt kunna skeva det genom att be syskon och vänner skapa ett konto bara för att vara med i utlottningen. Jag hoppas folk förstår begränsningen, jag vill inte tro att någon skulle göra på det sättet som jag skrev ovan, men jag vill som sagt göra det jag kan för att det ska bli rättvist och jag vill också vara säker på att det inte skapas nya konton på SvM bara på grund av den här forumtråden.

Mina önskemål gällande denna giveaway
Min önskan är att om man är med i utlottningen är att man också gör en donation till min insamling som man känner att man kan avvara. Jag vill inte att någon donerar om det känns som att det anstänger ens ekonomi, och det är som sagt absolut inget krav för att få delta i utlottningen. Om vi når målet så att draft packet lottas ut, så hoppas jag att boostrarna används till kaos-draftande, vilket är vad jag anser är det enda rätta användningsområdet för gamla boosters (men vinnaren får naturligtvis använda dem som hen vill)

Hur Görs utlottningen?
För min egen skull vill jag vara så transparant som möjligt med själva lottdragningen, dels rent allmänt och allra helst ifall folk jag känner är med i dragningen. Så tanken är att jag i början av november kommer utannonsera en dag och en tid när dragningen kommer ske och köra dragningen live online någonstans så att man kan se den om man vill. Jag återkommer med detaljer om vad jag tänkt med och kollar om någon har några eventuella förbättringar som kan göras.

Det tror jag var allt jag ville skriva om detta. Om ni tycker någon information saknas så kan ni lämna en kommentar eller skicka ett PM så kompletterar jag.

Boosters i Draftpacket


/Daniel
 
"Never argue with an idiot, they will only drag you down to their level and beat you with experience"
Uppdaterad: 17:02:48, 23/10 -23

winona2k
MEDLEM
Spånga
@svm s. 11/8 -22

11 rubriker
111 svar

1. Bra initiativ är lätt på! S... 11:38:43, 7/10 -23  
Bra initiativ är lätt på!

SVM för Välgörenhet: Winona2k


EDIT: länk till insamlingen går till bild på kalendern :)

Uppdaterad: 11:40:16, 7/10 -23
Dante82
MEDLEM
Umeå
@svm s. 20/2 -06

22 rubriker
159 svar

2. Ooops. Tack för upplysningen. ... 11:41:32, 7/10 -23  
Ooops. Tack för upplysningen. nu är det fixat.
 
"Never argue with an idiot, they will only drag you down to their level and beat you with experience"
Megaloman
MEDLEM
Ystad
@svm s. 13/11 -06

18 rubriker
284 svar

3. Mycket bra initiativ! SVM f... 11:46:07, 7/10 -23  
Mycket bra initiativ!

SVM för Välgörenhet: Megaloman
 
"Om du lyckas dö på två sätt på samma gång så dör du."

-Partysmurphen
takakusagi
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 11/6 -16

0 rubriker
1 svar

4. SVM för Välgörenhet: takakusag... 12:06:21, 7/10 -23  
SVM för Välgörenhet: takakusagi

Mycket bra initiativ! Är kalendern ett årligt evenemang på SvM? Om inte skulle vi väl kunna göra det till ett? Tack för att du styr upp det, Daniel.
Larsadoc
MEDLEM
Östersund
@svm s. 15/10 -18

4 rubriker
22 svar

5. SVM för Välgörenhet: larsadoc ... 12:49:07, 7/10 -23  
SVM för Välgörenhet: larsadoc

Trevligt initiativ, donerat :^)
IHAVESPOK3N
MEDLEM
Uppsala
@svm s. 14/11 -20

9 rubriker
58 svar

6. SVM för Välgörenhet: IHAVESPOK... 13:16:25, 7/10 -23  
SVM för Välgörenhet: IHAVESPOK3N

Mycket bra initiativ! Donerat!
Dante82
MEDLEM
Umeå
@svm s. 20/2 -06

22 rubriker
159 svar

7. Tack. Jag har vid tre eller fy... 14:17:36, 7/10 -23  
takakusagi skrev 12:06, 7/10 -23 SVM för Välgörenhet: takakusagi

Mycket bra initiativ! Är kalendern ett årligt evenemang på SvM? Om inte skulle vi väl kunna göra det till ett? Tack för att du styr upp det, Daniel.

Tack. Jag har vid tre eller fyra tidigare tillfällen gjort kalendrar och gett bort eller sålt för välgörenhet här på SvM. Jag har funderat flera gånger på att kolla med communityn om man skulle vara intresserad av att donera kort till mig så gör jag kalendrar till ett arrangemang för välgörenhet för jag tycker det är väldigt kul att göra dessa kalendrar. Det har dock blivit så att jag aldrig tagit tag i att göra en community-grej av det då det handlar om att folk ska kunna lita på att jag faktiskt använder alla kort jag får och inte "tunnar ut" innehållet, samt att jag inte vill att eventet blir så stort att det skulle konkurrera med SVM:s egna julkalendrar. Men jag kanske får pejla läget under nästa år!

Det är ju dock inget som hindrar oss för att göra denna giveaway större om någon/några därute vill donera något. Kanske vi kan lägga till en kalender till som stretchgoal vid 20000 eller något. Jag skulle inte ha något emot att göra ett par kalendrar till bara för att jag tycker det är kul. Om man skulle vara intresserad av att donera något pris till denna välgörenhetsdrive så kan vi diskutera om/hur det skulle passa.

EDIT: Jag insåg att jag kanske inte svarade särskilt rakt på frågan utan drog det till sin spets hur långt mina tankebanor hade gått gällande ämnet. Men nej det är inte ett årligt event då jag vill att det ska vara minst ett par riktigt fina priser för att det ska kännas roligt att göra ett välgörenhetsevent av det, och det belastar min samling lite för mycket för att jag ska känna att jag kan göra det själv varje år. Men med lite sponsring på något sätt skulle det gå, jag har som sagt inget emot att ordna eventet.

/Daniel
 
"Never argue with an idiot, they will only drag you down to their level and beat you with experience"
Uppdaterad: 10:30:33, 8/10 -23
mizgjill
MEDLEM
Hofors
@svm s. 18/9 -14

7 rubriker
28 svar

8. SVM för Välgörenhet: Mizgjill ... 14:51:48, 7/10 -23  
SVM för Välgörenhet: Mizgjill

Väldigt bra initiativ!
CrowZoneMan
MEDLEM
@svm s. 27/9 -03

128 rubriker
5979 svar

9. SVM för Välgörenhet: CrowZoneM... 16:15:57, 7/10 -23  
SVM för Välgörenhet: CrowZoneMan

Bra initiativ!
TharaThas

Selesnya
MEDLEM
Norrköping
@svm s. 15/7 -10

109 rubriker
976 svar

10. SVM för Välgörenhet: TharaThas... 16:28:11, 7/10 -23  
SVM för Välgörenhet: TharaThas

Kul initiativ och till en väldigt bra grej!
Pinkros

Golgari
MEDLEM
Angered
@svm s. 23/2 -12

32 rubriker
219 svar

11. SVM för Välgörenhet: Pinkros ... 10:05:14, 8/10 -23  
SVM för Välgörenhet: Pinkros

Roligt! Bra initiativ!
 
"Det ska inte behövas en sticky som säger att ni inte är på flashback."
-zlazher
MaxLof
MEDLEM
Uppsala
@svm s. 24/10 -21

4 rubriker
20 svar

12. Fan vad fint! :) SVM för Vä... 17:14:02, 8/10 -23  
Fan vad fint! :)

SVM för Välgörenhet: MaxLof
Drakmester
MEDLEM
Skellefteå
@svm s. 29/3 -10

33 rubriker
147 svar

13. Bra initiativ. Donerar självkl... 17:35:48, 8/10 -23  
Bra initiativ. Donerar självklart

SVM för Välgörenhet: Drakmester
 
"I don't do tactics. I don't do guard duty. I do damage. Take it or leave it"
cold
MEDLEM
@svm s. 6/7 -12

0 rubriker
3 svar

14. SvM för välgörenhet: cold... 21:09:00, 8/10 -23  
SvM för välgörenhet: cold
deadf1
MEDLEM
Lindome
@svm s. 15/7 -12

0 rubriker
4 svar

15. SVM för Välgörenhet: deadf1 ... 11:51:09, 9/10 -23  
SVM för Välgörenhet: deadf1

Kanonbra!!
Zasse

Golgari
MEDLEM
@svm s. 2/5 -15

19 rubriker
164 svar

16. SVM för Välgörenhet: Zasse ... 12:55:55, 9/10 -23  
SVM för Välgörenhet: Zasse

Riktigt fint initiativ av dig <3
Kazuzka
HEDERSMEDLEM
Oskarshamn
@svm s. 9/4 -18

0 rubriker
23 svar

17. SVM för Välgörenhet: Kazuzka... 13:32:12, 9/10 -23  
SVM för Välgörenhet: Kazuzka
Skallen
MEDLEM
Luleå
@svm s. 19/4 -02

11 rubriker
228 svar

18. SVM för Välgörenhet: Skallen ... 18:14:08, 9/10 -23  
SVM för Välgörenhet: Skallen

Trevligt att "traditionen" fortsätter :)
 
"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be."

www.skallen.net
Bagerilukt

Azorius
MEDLEM
Habo
@svm s. 29/5 -15

2 rubriker
9 svar

19. SVM för Välgörenhet: Bageriluk... 19:22:26, 9/10 -23  
SVM för Välgörenhet: Bagerilukt
Tprytz
MEDLEM
Nödinge
@svm s. 6/2 -22

8 rubriker
19 svar

20. SVM för Välgörenhet: tprytz... 20:24:26, 10/10 -23  
SVM för Välgörenhet: tprytz
 
People assume that time is a strict progression of cause to effect. But actually from a non-linear, non-subjective viewpoint it’s more like a big ball of wibbly-wobbly timey-wimey… stuff.
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!