Magic the Gathering
Magic the Gathering34592 medlemmar 726 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
ALLMäNT Magic på svenska - översätt ko... Ingen Ring i bundle, uppföljni ...
Status magic 2023 standard?
Senast läst: 17:26:37, 4/12 -23. Läst 772 gånger.
Teddie
MEDLEM
@svm s. 31/12 -13

16 rubriker
91 svar

Status magic 2023 standard? 14:58:52, 30/9 -23  
Jag är nyfiken på hur statusen för standard formatet ser ut i vårt avlånga land. :) Spelas det standard runt om på spelbutikerna eller har det blivit ett Arena format kanske? Hur ser det ut i just din lokala spelbutik? :)

Vad tycker ni ev. standard-spelare och alla andra för den delen, om två höst set? Önskas kanske 3 t.o.m? Eller var det bättre med ett?
Är det nice eller bajs att vid varje set så kommer varje kort i femtio elva olika alt arts?
Vad tycker folk här allmänt om power creepen på creatures? Är det roligt eller tråkigt att lekar med 24 länder, 36 creatures spelas?

Och sist, inte standard för den delen men vad tycker folk om alla samarbeten som t.ex. Dr.Who, Jurassic Park osv? Vart kommer det sluta? Att vi kommer se set med Woody, Buzz Lightyear eller rentutav Teletubbies?

Är genuint intresserad utav allas åsikter, högt eller lågt. Så vädra gärna era åsikter här så kan vi samtala. :)

Allt gott,
Teddie

partysmurphen
JUDGE L1
REDAX
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
Linköping
@svm s. 19/2 -03

175 rubriker
7344 svar

1. Standard dog av Corona.... 18:44:45, 30/9 -23  
Standard dog av Corona.
 
Om man tejpar över plastfickemynningar så har man inte riktigt förstått vad det är man försöker åstadkomma.
Discus

Simic
HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
Norrköping
@svm s. 5/3 -04

780 rubriker
9484 svar

2. Det är bra att Wizards försöke... 18:50:43, 30/9 -23  
Det är bra att Wizards försöker få igång formatet Standard igen. Butikerna kommer "tvingas" ha formatet under första kvartalet 2024, det anser jag vara bra!

Det är dåligt att de förlängt formatet till att bli ett nytt Extended (för oss som är gamla). Det är givetvis trevligt med en större kortpool men det gör att formatet roterar bort tokbrutna kort som exempelvis Sheoldred på tok för långsamt.

Det är bra att Wizards uppdaterat sin banningsfilosofi till att "bara" ske en gång per år men det gör att brutna kort kan förstöra formaten. Här har de dock ett problem, de kan inte banna kort som de gjort tidigare heller, för det var det som dödade Standard till att börja med. Vi behöver få ner tröskeln för vad det kostar att spela Standard. Det är enligt mig inte rimligt att en spelare ska behöva spendera tusentals kronor för att få ihop en fungerande standardlek. Jag säger inte att man alltid ska ha en optad lek för sin lokala FNM men du ska åtminstone ha en chans att vinna mot de bästa lekarna i formatet...

Det är dåligt att det släpps nya set "hela" tiden, så att man inte kan utforska ett set innan det är dags att finna ett nytt set. Jag hade gärna sett att Wizards valde att släppa 3 fulla set om året till Standard/Pioneer och sedan ytterligare ett set som fokuserade på Modern och Eternal formaten.

Det är extremt dåligt med alla varianter av kort. Om vi tar nämnda Sheoldred ovan så finns det 7 olika varianter av kortet. Det gör att intresse för pimpning bara försvinner och rent krasst måste de snart inse att det blir onödigt dyrt att trycka upp alla varianterna.

Det är fantastiskt roligt när de hittar på samarbeten som kan fungera. Lord of the Rings var det bästa samarbetet de hittat på och där fanns det också motiverat att trycka upp ett unikt kort även om jag gärna sett att de tryckt upp det exakta antalet av även de andra ringarna som specialvariant. I det fallet handlade det om att göra något som en PR-grej och det blev en fantastisk succe enligt mig. Främst då för att magic sågs utanför våran egna insnöade värld.

Det är alla med reserved list men där har Wizards själva grävt sin egen grav. De kan inte ta bort den nu för då skulle stämningarna i USA hagla in och det har de inte råd med. Samtidigt skulle de behöva ta bort den om framförallt formatet LEgacy ska kunna ha en framtid alls. Gissar att de så småningom kommer trycka ett dubbelland som ligger väldigt nära gränslandet till att vara en omtryckning för att rädda Legacy för om de inte lyckas med det så kommer Legacy bli som Vintage är idag och Modern bli det nya Legacy.

När det gäller Arena har Wizards inte förstått att deras konkurrensfördel gentemot eventuella konkurrenter är att de finns både digitalt och på papper. Det är något de borde nyttja och därmed skrota alla idéer om att ha Arenaspecifika format. Om Standard, Pioneer och Modern är formaten de satsar på på papper, så ska det också vara formaten de satsar på när det gäller Arena. Nu förstår jag att det kostar tid och pengar att integrera, men då löser man det över tid....

Det var vad jag hade att vamla om just nu... hoppas att någon får någon nytta av mitt svammlande.
 
Stay away from negative people, they have a problem for every solution!
Uppdaterad: 15:27:40, 4/10 -23
daddy_boostin

Dimir
MEDLEM
Eskilstuna
@svm s. 18/11 -04

127 rubriker
706 svar

3. Standard dog nog pga corona oc... 20:07:20, 30/9 -23  
Standard dog nog pga corona och arena i kombo.

Att butiker inte håller events är för att generellt vill folk inte spela Standard om det inte är tävlingssäsong i det.

SKa bli intressant och se hur det blir nu från Januari när det är 3 månader standard i alla RCQ:er

Själv älskar jag standard, för att man kan ta sitt draftbös och bygga en lek av.
Dock tycker jag det kommer för många set per år, Men glad att wizards flytta rotationen trots att de kanske borde bannat Sheoldred, the Apocalypse också :P
fluffy
MEDLEM
Göteborg
@svm s. 22/3 -02

116 rubriker
1571 svar

#19 PWP Yearly

4. Standard är kanske vettigare s... 21:51:20, 30/9 -23  
Standard är kanske vettigare som format när lekar bygger på commons och uncommons istället för nästan enbart rares och mythics.
 
i/0=NaN + Infi
Underground1
MEDLEM
Fritsla
@svm s. 4/11 -17

3 rubriker
38 svar

5. Att det byttes till 3 års rota... 08:54:16, 1/10 -23  
Att det byttes till 3 års rotation istället för 2 var jättebra för formatet. Detta då när det börjar närma sig 8 set det är då standard börjar bli bra vilket Worlds visade, samtidigt som det fortfarande är "Standard" så att säga. Sen gällande att det skulle bli billigare är jag tveksam till då det ändå kommer att rotera varje år och man måste ändå ha en minst 60 (75) korts lek oavsett. Blev ju billigare tillfälligt bara så att säga.

Att dom gjorde att det enbart är ett format per RCQ säsong var ett misstag, speciellt för Standard. Varför skulle jag skaffa en standardlek om jag bara kan försöka kvala under en säsong per år?. Det hade varit bättre att varje RCQ säsong har låt oss säga 4 RCQ:er som var olika format varje av dom, dvs: Limited-Standard-Pioneer och Modern.

Jag vet att Huey Jensen fick mycket feedback att spelare ville fokusera på ett format i taget. Men en bätte lösning då hade varit att ha RCQ:erna med kanske 2-3 veckors mellanrum då och att man tajmar in att den sista av dom blir samma format som regionals som kommer efter.

Sen att Gp:erna försvann gjorde det ju inte bättre för paper magic heller.

Uppdaterad: 11:58:35, 3/10 -23
BYT BORD TILL


 
  Lost Caverns of Ixalan Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!