Magic the Gathering
Magic the Gathering34871 medlemmar 631 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
ALLMäNT Mtg Mysterium Box Prenumeratio... Post Malone har köpt The One R ...
Kutym angående att lista kort för försäljning men inte sälja
Senast läst: 13:36:39, 14/4 -24. Läst 2158 gånger.
Zulnaar
MEDLEM
Malmö
@svm s. 27/1 -13

4 rubriker
18 svar

Kutym angående att lista kort för försäljning men inte sälja 16:02:21, 7/8 -23  
Hallå allihop!

Jag undrar om det har alltid varit så här på Svenska Magic att det är ganska svårt att köpa kort som är listade till försäljning av folk av den enkla anledningen att säljaren inte vill sälja kortet?
Eller är det en nyare grej med tanke på hur lätt det är och hur många det är som jämför med Cardmarket och andra sidor?

En gång är ingen gång men det har hänt säkert 6/10 gånger det här året när jag försökt köpa kort som folk listat till försäljning och de har sedan bara vägrat.
Anledningarna har varierat men min gissning är att de har lagt in kortet för ett tag sedan i ett annat prisläge och nu är de bland de billigaste priserna vilket man inte vill.
Och så kan det ju vara. Men det konstigaste tycker jag är när man säger att det är så men sen inte ändrar priset på kortet?
Jag kan personligen tycka det är lite konstigt när det är ett kort i mängden av kort som jag försökt köpa av folk.

Långrandig beskrivning men det finns inget man kan göra i de här lägena?
Tänker inte på någon anmälan eller så utan mest att om de vägrar sälja kortet för det priset och sen inte ändrar priset, så märka det på något sätt? Blir ju väldigt missvisande för andra om någon sätter ett pris på ett kort som de inte tänker förhålla sig till själva.

Gix
REDAX
@svm s. 28/10 -07

6 rubriker
30 svar

1. Generellt har jag märkt på båd... 16:33:44, 7/8 -23  
Generellt har jag märkt på både denna sida och med folk jag försökt köpa kort av lokalt på lgs är att folk har ibland en helt galen prissättning. Ungefär som på blocket :D

Sen har folk nog inte koll på vilka kort dom listar.
 
"...I did put the fires out!"
"You made them worse!"
"...Worse?!... Or better?"
Uppdaterad: 16:35:15, 7/8 -23
Zulnaar
MEDLEM
Malmö
@svm s. 27/1 -13

4 rubriker
18 svar

2. Jo ibland är priserna helt upp... 16:57:02, 7/8 -23  
Gix skrev 16:33, 7/8 -23 Generellt har jag märkt på både denna sida och med folk jag försökt köpa kort av lokalt på lgs är att folk har ibland en helt galen prissättning. Ungefär som på blocket :D

Sen har folk nog inte koll på vilka kort dom listar.

Jo ibland är priserna helt uppåt väggarna. Åt båda hållen, men de höga priserna försöker jag inte köpa för såklart. Så det märks först vid de låga.

Och jag köper att man ångrar sig, att man inte sett att prisläget sprungit ifrån kortet ifråga. Men om man inte sen ändrar priset så blir det ganska konstigt.

Och ibland är det ju en del av totalaffären. Lite billigare på något kort, lite dyrare på andra kort. Totalt sett kan det jämna ut sig.
duperhasse
MEDLEM
Örebro
@svm s. 23/2 -17

20 rubriker
54 svar

3. Vill man vara säker på att kun... 17:28:37, 7/8 -23  
Vill man vara säker på att kunna genomföra köp kan man alltid köpa på cardmarket. Men förstår om alla inte vill göra det. Men det finns ju svenska butiker som säljer löskort. Satt pris gäller hos dem, man köpa på SVM egna butik, den är super nice! rekommenderas varmt. Har själv handlat där.

Uppdaterad: 13:15:34, 8/8 -23
Megaloman
MEDLEM
Ystad
@svm s. 13/11 -06

18 rubriker
289 svar

4. Det har hänt mig några gånger ... 17:50:23, 7/8 -23  
Det har hänt mig några gånger i år att kort inte försvinner från have av olika anledningar. Det har varit uppe i bugtrådar och kanske kan förklara en liten del, men i så fall kan man skriva en anledning tycker jag.

Om man har en omfattande have kan det vara ett stort jobb att ständigt ändra priser. En funktion som lät ett kortpris följa en trend från t.ex. cardmarket hade varit trevligt.
 
"Om du lyckas dö på två sätt på samma gång så dör du."

-Partysmurphen
winona2k
MEDLEM
@svm s. 11/8 -22

14 rubriker
138 svar

5. Själv skulle jag uppskatta en ... 18:16:35, 7/8 -23  
Själv skulle jag uppskatta en funktion som låter en sätta alla kort som dolda och vise versa. Så man kan få bort kort från marknaden enkelt när man går på semester eller inte har lust att skicka massa kort. Tar man bort dem från sälj så raderas alltid priset, så att dölja alla kort vore bättre. Men det kanske blir orimligt antal skrivningar mot databasen?
Discus

Simic
HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
KICKBACKER
Norrköping
@svm s. 5/3 -04

781 rubriker
9516 svar

6. Problemet är väl egentligen at... 19:09:00, 7/8 -23  
Problemet är väl egentligen att många har korten upplagda för att ha koll på dem och vill normalt sett inte sälja dem. Men så har vi ju det där med att om man får en "fin deal" så är man kanske ändå sugen på att sälja.

Om någon enstaka gör så är det givetvis inget problem men nu gissar jag att långt mer än hälften av alla som har kort till försäljning tänker så och det stör marknaden och de som är sugna på att köpa.
 
Stay away from negative people, they have a problem for every solution!
ross
MEDLEM
Klagshamn
@svm s. 27/11 -10

47 rubriker
320 svar

7. Många av oss som säljer kort h... 19:31:55, 7/8 -23  
Många av oss som säljer kort här gör det som fritidssysselsättning brevid jobb, familj etc. Det är svårt att hålla priserna uppdaterade men vi gör vårt bästa. Lägg därtill att man har med sig bytespärmen på FMN och dyl.

Jag är för att det finns en möjlighet att tacka nej till en försäljning. Alternativet är att man behöver lägga ut kort till överpris eller inte alls.
Tprytz
MEDLEM
Nödinge
@svm s. 6/2 -22

8 rubriker
20 svar

8. Hade varit trevligt om prisern... 19:44:11, 7/8 -23  
Hade varit trevligt om priserna hade varit färgkodade. Priset satta inom senaste tre månaderna i grönt. Mer än tre månader gult. Äldre än ett år rött. Då får man som köpare en lite bättre bild av om priserna är aktuella. Sen behövs någon enkel refresh-funktion för säljarna att puffa sina kort för att indikera att priserna gäller
 
People assume that time is a strict progression of cause to effect. But actually from a non-linear, non-subjective viewpoint it’s more like a big ball of wibbly-wobbly timey-wimey… stuff.
Jimmey

Boros
MEDLEM
Bunkeflostrand
@svm s. 5/6 -15

8 rubriker
187 svar

9. Har absolut inget emot att fol... 23:21:28, 7/8 -23  
Har absolut inget emot att folk tackar nej till bizzar för att de inte har uppdaterat priset, inte har kvar kortet eller liknande anledning.

Men jag blir också fruktansvärt trött på folk som tackar nej och sen låter koretet ligga kvar till samma pris eller bara struntar i att svara på bizzen i veckor/månader trots att de är aktiva.

Vill inte att man ska vara tvugen att tacka ja till biz, för det hade som redan nämnts antagligen resulterat i höga priser. Men något som gör att en person inte kan tacka nej till försäljning av samma kort till ett egensatt pris hur många gånger som helst eller "denna användaren svarar i genomsnitt på bizzar på >2veckor".
Hotan
MEDLEM
@svm s. 28/11 -10

48 rubriker
267 svar

10. Ett alternativ är kanske att o... 07:03:37, 8/8 -23  
Ett alternativ är kanske att om man nekar en biz så avmarkeras "sälj-rutan" för kortet i säljarens have. Jag tror priset försvinner då, vilket kan vara ett problem om man egentligen vill sälja kortet men det kanske går att fixa så priset dyker upp igen om man klickar i "sälj-rutan" igen. Kanske försvinner en del kort med priser från dom som egentligen inte vill sälja kortet.

Uppdaterad: 07:07:03, 8/8 -23
Zulnaar
MEDLEM
Malmö
@svm s. 27/1 -13

4 rubriker
18 svar

11. Det som Tprytz, Jimmey och Hot... 09:34:11, 8/8 -23  
Det som Tprytz, Jimmey och Hotan är inne på är det jag menade.
Den här sidan har valt vägen att du behöver inte sälja korten du lagt upp för försäljning, vilket jag kan köpa. Hade kanske varit enklare på ett annat sätt men men.
Men då behöver det nog visas på något sätt när man vägrar sälja, åtminstone ta bort kortet/märka upp kortet från Till Salu. Är priset fel så får ju säljaren chansen att lägga upp det igen med säljarens nya pris.
Megaloman
MEDLEM
Ystad
@svm s. 13/11 -06

18 rubriker
289 svar

12. Poängen med biz är väl ändå at... 15:46:47, 8/8 -23  
Poängen med biz är väl ändå att göra en överenskommelse?

Även om jag förstår din frustration finns det alltid två sidor i en affär här, och användarnas have är inte en webbutik.
 
"Om du lyckas dö på två sätt på samma gång så dör du."

-Partysmurphen
Tprytz
MEDLEM
Nödinge
@svm s. 6/2 -22

8 rubriker
20 svar

13. Men som köpare ägnar man ändå ... 19:37:55, 8/8 -23  
Megaloman skrev 15:46, 8/8 -23 Poängen med biz är väl ändå att göra en överenskommelse?

Även om jag förstår din frustration finns det alltid två sidor i en affär här, och användarnas have är inte en webbutik.

Men som köpare ägnar man ändå tid att leta bland olika Have och jämföra priser. Om priserna inte stämmer är det bättre att de står till salu utan pris.
 
People assume that time is a strict progression of cause to effect. But actually from a non-linear, non-subjective viewpoint it’s more like a big ball of wibbly-wobbly timey-wimey… stuff.
Jimmey

Boros
MEDLEM
Bunkeflostrand
@svm s. 5/6 -15

8 rubriker
187 svar

14. Jag tror du missar lite vad de... 22:45:39, 8/8 -23  
Megaloman skrev 15:46, 8/8 -23 Poängen med biz är väl ändå att göra en överenskommelse?

Även om jag förstår din frustration finns det alltid två sidor i en affär här, och användarnas have är inte en webbutik.

Jag tror du missar lite vad det är vi pratar om.

Användare X har en Steam Vents till salu för 100kr vilket är det billigaste av den versionen.

Användare Y bizzar i tron om att hen ska få ett kort, två dagar senare blir den avslagen.
Användare Z bizzar samma kort i tron om att hen ska få ett kort, två dagar senare blir den avslagen.
Användare W bizzar samma kort i tron om att hen ska få ett kort, två dagar senare blir den avslagen.

Denna dansen upprepar sig sen 50 gånger till med exakta samma "kort". Spelare Y, Z, W får sen samma upplevelse på 20 andra kort med 20 andra användare och bestämmer sig för att SvM inte är värt att spendera tid på.

Problemet är alltså inte att det händer EN gång för EN användare, för det är vi alla överens om att det är ok. Problemet är när det händer om och om igen på var och varannan biz för att användare av någon oklar anledning inte är hyggliga nog att ta bort kort från till salu när de uppenbarligen inte är det. Detta leder sen till att folk helt enkelt slutar använda sidan för det är så oförutsägbart.
Megaloman
MEDLEM
Ystad
@svm s. 13/11 -06

18 rubriker
289 svar

15. Givetvis, jag menar bara att m... 11:16:59, 9/8 -23  
Tprytz skrev 19:37, 8/8 -23
Megaloman skrev 15:46, 8/8 -23 Poängen med biz är väl ändå att göra en överenskommelse?

Även om jag förstår din frustration finns det alltid två sidor i en affär här, och användarnas have är inte en webbutik.

Men som köpare ägnar man ändå tid att leta bland olika Have och jämföra priser. Om priserna inte stämmer är det bättre att de står till salu utan pris.

Givetvis, jag menar bara att man som köpare får ha viss förståelse för hur SvM fungerar.

Om man vill vara säker på att köpa ett kort finns det gott om butiker och "officiella" säljare här som brukar vara bättre på att uppdatera sina haves än gemene privatperson.

Jimmey: Tack för ditt förtydligande.
 
"Om du lyckas dö på två sätt på samma gång så dör du."

-Partysmurphen
Uppdaterad: 11:19:31, 9/8 -23
Vindicate

Simic
MEDLEM
Eskilstuna
@svm s. 18/11 -01

193 rubriker
679 svar

16. jag vill lägga till en detalj:... 15:02:12, 10/8 -23  
Jimmey skrev 22:45, 8/8 -23
Megaloman skrev 15:46, 8/8 -23 Poängen med biz är väl ändå att göra en överenskommelse?

Även om jag förstår din frustration finns det alltid två sidor i en affär här, och användarnas have är inte en webbutik.

Jag tror du missar lite vad det är vi pratar om.

Användare X har en Steam Vents till salu för 100kr vilket är det billigaste av den versionen.

Användare Y bizzar i tron om att hen ska få ett kort, två dagar senare blir den avslagen.
Användare Z bizzar samma kort i tron om att hen ska få ett kort, två dagar senare blir den avslagen.
Användare W bizzar samma kort i tron om att hen ska få ett kort, två dagar senare blir den avslagen.

Denna dansen upprepar sig sen 50 gånger till med exakta samma "kort". Spelare Y, Z, W får sen samma upplevelse på 20 andra kort med 20 andra användare och bestämmer sig för att SvM inte är värt att spendera tid på.

Problemet är alltså inte att det händer EN gång för EN användare, för det är vi alla överens om att det är ok. Problemet är när det händer om och om igen på var och varannan biz för att användare av någon oklar anledning inte är hyggliga nog att ta bort kort från till salu när de uppenbarligen inte är det. Detta leder sen till att folk helt enkelt slutar använda sidan för det är så oförutsägbart.

jag vill lägga till en detalj:

Användare Y (lägger ner ytterligare tid på att leta upp flera kort från samma person för att samfrakta. Efter att ha lagt in ett tiotal andra kort i önskat skick/expansion) bizzar denne i tron om att hen ska få korten, två dagar senare blir den avslagen.
caitlin
MEDLEM
@svm s. 18/6 -03

24 rubriker
697 svar

17. Personligen tycker jag faktisk... 16:38:49, 17/8 -23  
Personligen tycker jag faktiskt att "säljare" har ett ansvar här också, även om jag absolut inte vill tvinga någon att sälja till ett utsatt pris.

Är du inte intresserad av att sälja kort som du prissatt på din Have, ta då bort kortets prislapp eller kortets sälj-tagg helt och hållet.

Varken säljare eller köpare vill få sin tid slösad.

Det är inte jätteofta jag får frågor om ett eller flera kort är till salu, men jag svarar alltid relativt snabbt (mer eller mindre utförligt.) Nu är det också så att inget av mina kort är listade som "till salu" och jag har med röd text skrivit ovanför min Have att man skall räkna med att jag inte spontansäljer kort.

Om det varit så att jag hade kort med prislapp liggandes och fick en förfrågan, valde att inte sälja och sedan inte tog bort varken prislapp eller kortet i sig så förtjänar jag fanimig ett straff.

Att säljare inte har några andra krav på sig än att faktiskt leverera korten efter mottagen betalning känns väldigt slappt.

ADMINS: Lägg till en tredje checkbox som heter "MCM" där kortet får prislappen "MCM-trend" i helt vanlig text.
 
Life is like a box of chocolates, you never know when you'll find a nut.
Gix
REDAX
@svm s. 28/10 -07

6 rubriker
30 svar

18. Vad är MCM?... 09:34:18, 18/8 -23  
caitlin skrev 16:38, 17/8 -23 Personligen tycker jag faktiskt att "säljare" har ett ansvar här också, även om jag absolut inte vill tvinga någon att sälja till ett utsatt pris.

Är du inte intresserad av att sälja kort som du prissatt på din Have, ta då bort kortets prislapp eller kortets sälj-tagg helt och hållet.

Varken säljare eller köpare vill få sin tid slösad.

Det är inte jätteofta jag får frågor om ett eller flera kort är till salu, men jag svarar alltid relativt snabbt (mer eller mindre utförligt.) Nu är det också så att inget av mina kort är listade som "till salu" och jag har med röd text skrivit ovanför min Have att man skall räkna med att jag inte spontansäljer kort.

Om det varit så att jag hade kort med prislapp liggandes och fick en förfrågan, valde att inte sälja och sedan inte tog bort varken prislapp eller kortet i sig så förtjänar jag fanimig ett straff.

Att säljare inte har några andra krav på sig än att faktiskt leverera korten efter mottagen betalning känns väldigt slappt.

ADMINS: Lägg till en tredje checkbox som heter "MCM" där kortet får prislappen "MCM-trend" i helt vanlig text.

Vad är MCM?
 
"...I did put the fires out!"
"You made them worse!"
"...Worse?!... Or better?"
Discus

Simic
HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
KICKBACKER
Norrköping
@svm s. 5/3 -04

781 rubriker
9516 svar

19. MCM är MagicCardMarket vilket ... 09:41:22, 18/8 -23  
Gix skrev 09:34, 18/8 -23
caitlin skrev 16:38, 17/8 -23 Personligen tycker jag faktiskt att "säljare" har ett ansvar här också, även om jag absolut inte vill tvinga någon att sälja till ett utsatt pris.

Är du inte intresserad av att sälja kort som du prissatt på din Have, ta då bort kortets prislapp eller kortets sälj-tagg helt och hållet.

Varken säljare eller köpare vill få sin tid slösad.

Det är inte jätteofta jag får frågor om ett eller flera kort är till salu, men jag svarar alltid relativt snabbt (mer eller mindre utförligt.) Nu är det också så att inget av mina kort är listade som "till salu" och jag har med röd text skrivit ovanför min Have att man skall räkna med att jag inte spontansäljer kort.

Om det varit så att jag hade kort med prislapp liggandes och fick en förfrågan, valde att inte sälja och sedan inte tog bort varken prislapp eller kortet i sig så förtjänar jag fanimig ett straff.

Att säljare inte har några andra krav på sig än att faktiskt leverera korten efter mottagen betalning känns väldigt slappt.

ADMINS: Lägg till en tredje checkbox som heter "MCM" där kortet får prislappen "MCM-trend" i helt vanlig text.

Vad är MCM?

MCM är MagicCardMarket vilket är det gamla namnet på det som numera heter Cardmarket och Cardmarket är den största plattformen för alla säljare av magic-kort i Europa. Det är väldigt vanligt att man i köp/sälj-grupper använder det medelpris som visas på den plattformen som riktmärke vid affärer.
 
Stay away from negative people, they have a problem for every solution!
Gix
REDAX
@svm s. 28/10 -07

6 rubriker
30 svar

20. Okej =)... 10:16:42, 18/8 -23  
Okej =)
 
"...I did put the fires out!"
"You made them worse!"
"...Worse?!... Or better?"
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!