Magic the Gathering
Magic the Gathering34082 medlemmar 697 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
ALLMäNT Kortmekanik som stänger ner en... Gaea's Cradle foil ? ...
Ännu mer mekanik och lore-spekulation ( möjligtvis spoiler )
Senast läst: 01:39:32, 23/3 -23. Läst 426 gånger.
Iniovan

Azorius
MEDLEM
Skövde
@svm s. 19/6 -13

168 rubriker
475 svar

Ännu mer mekanik och lore-spekulation ( möjligtvis spoiler ) 10:15:43, 20/1 -23  
Hej igen och välkomna tillbaka till mitt aldrigt upphörande huvud.
Här kommer jag föreslå hur handlingen i MtG kommer röra sig ett litet tag framöver.

Jag kan förstås ha *helt fel* här (:

Spoiler:Jag tror att Magic kommer att ta bort, eller massivt begränsa planeswalkers.
Detta kommer genomföras under rådande plotline med Phyrexia, under March of the Machine och Aftermath.

WotC har redan gått ut med att dessa set ska förändra Magic i grunden. Jag tror att de medvetet skött lore och handling iallafall sedan Battle for Zendikar eller tillochmed Tarkir-block, i riktning mot att ta bort massiva multiversala hot ( Eldrazis, Bolas och nu Phyrexia ).
Nu när dessa hot snart helt hanterats, finns tacksamt inga skäl kvar att ha långa komplicerade handlingar som kräver Avengers-liknande epik för att besvara. Då kan handling, lore, karaktärer och mekanik designas på en mer behaglig skala.

Det är inte helt uppenbart än exakt hur Phyrexia hanteras, men jag kommer presentera mina föraningar. Det bör ha o göra med den lore som presenterades i Kaldheim. Ett nytt Phyrexianskt världsträd, Realmbreaker, är skapat. Genom egna Omenpaths kan Phyrexia nu röra sig genom Multiversum.

Detta i ett nötskal är en plot device som författare behöver när de ska röra handlingen framåt. Om inte de goda kan uppnå något, får helt enkelt de onda göra det. Efteråt kommer de goda tillbaka, tvättar bort stanken o fläckarna av vad de onda gjort, men det önskade resultatet är uppnått.
Att nu alla karaktärer igen kan röra sig ( om än kanske inte lika effektivt ) igenom Multiversum.

De goda behöver bara besegra Phyrexia, antagligen genom att uppoffra sina planeswalker sparks för att göra någon otroligt stark Mending-liknande spell, och sedan har vi i eftermälet ( helt perfekt i setets namn Aftermath ) ett nytt Yggdrasil helt rentvättat från korruption.

Jag anar att detta kan få nya komplikationer i spelets lore & design, så är det ju alltid. Antingen förklarar RnD att sparks är borta för alltid, eller så har sparks omfördelats i styrka o mängd.
Designmässigt kan kanske nya mekaniker komma in och fylla tomrummet efter planeswalkers, då de faktiskt är ganska spännande. Men jag tror walkers behövde begränsas, jag älskar dem men fattar att de är relativt OP.

I termer av lore tror jag detta kommer hjälpa storyn.
Det är enklare i denna setting att skapa mindre, men mer gemytliga handlingar. Enklare att bygga meningsfulla band mellan de små sidokaraktärerna, istället för att konstant flippa mellan stora poster boys som får spotlight en gång om året eller två.
Jag hade tacksamt haft storys om små häxor som odlade svamp i källaren på Strixhavens universitet och sen sålde den på svarta marknaden, eller en charmig skattjakt med pirater på Ixalan. Det kunde vara skönt med lite enklare plot.

Sedan kommer nog lusten tillbaka för lite större plot efter ett tag, och sannolikt kommer då någon maktgalen krigare försöka invadera tvärs över omenpaths igen. Men i mindre skala än nu. Alltsomallt mer balanserat, men öppet för flexibilitet.

Så! (:


allek
MEDLEM
Lomma
@svm s. 24/1 -07

274 rubriker
2801 svar

1. Avengers/Marvel är den värsta ... 14:11:20, 20/1 -23  
Avengers/Marvel är den värsta kulturyttringen i min livstid, populärkultur har aldrig varit så urvattnad och kommersialiserad som nu. Ska bli skönt att alla Planeswalkers dör... så vi slipper följa Captain Jace på fler äventyr....

Uppdaterad: 14:11:37, 20/1 -23
Iniovan

Azorius
MEDLEM
Skövde
@svm s. 19/6 -13

168 rubriker
475 svar

2. Hehe, jag tror jag förstår vad... 16:50:17, 20/1 -23  
Hehe, jag tror jag förstår vad du menar :)
Green

Golgari
MEDLEM
Göteborg
@svm s. 2/3 -10

22 rubriker
209 svar

3. Jag är lite tveksam, mest för ... 11:16:18, 21/1 -23  
Jag är lite tveksam, mest för att jag tycker att dom kastat in "Eldrazis är snart på ingång"-bollen i arenan. Iom att Tamyio är den första planeswalkern som phyrexianiserades så har dom ju tillgång till scrollen som potentiellt kan frammana ett tentakelmonster at will. Tycker det tyder mer på att vi kanske får någon slags phyrexians vs eldrazi, där Emrakul är the good girl she was always ment to be. Hon VILLE ju bli inspärrad i månen. Tamyio blev tvingad att spärra in Emrakul, av Emrakul. Dom lyckades inte stoppa henne, hon har planer som kräver att Tamyio har henne i en liten låda(måne).

Sen har dom dess utom sagt att Melira rakt av kan "bota" phyresis, så det är fritt fram att rädda valfria planeswalkers om dom vill. Det enda som kanske talar mot är att vissa supersinnen inte känner av att phyrexians har "andar", vilket kanske kan betyda att något viktigt förstörs i processen.

Men det märker vi väl.

Uppdaterad: 11:17:57, 21/1 -23
Iniovan

Azorius
MEDLEM
Skövde
@svm s. 19/6 -13

168 rubriker
475 svar

4. Jag förstår din vinkel, och ja... 11:56:05, 21/1 -23  
Jag förstår din vinkel, och ja, Tamiyo's scroll är väldigt intressant.

Det blir ofta så i större berättelser, att författare är försiktiga att skriva ut stora karaktärer fullständigt. Bolas är inte *död* han är bara permanent nedstängd i Prison Realm och har förlorat sin spark, Ugin har suddat ut båda deras namn ur existens så ingen kan summona dem igen *och* ingen kan nå The Meditation Plane längre.
Man har helt enkelt kvar Bolas utifall att Gud Förbjude, han skulle behövas igen för nån plot men att han då var helt totaldöd.

Jag tänker att det är ungefär likadant med Emrakul.
Green

Golgari
MEDLEM
Göteborg
@svm s. 2/3 -10

22 rubriker
209 svar

5. Finns en teori om att Eldrazi ... 13:21:02, 21/1 -23  
Finns en teori om att Eldrazi fyller funktionen av nedbrytare i multiversum. Alltså att dom är där för att konsumera döende/döda planes och i viss mån stoppa saker som zombieapokalypser och phyrexians för att ta över allt. Så att en anledning till att WAR och nuvarande shitstorm kan hända, är att Nissa och CO, och tidigare då Zorin/Nahiri/Ugin stört den naturliga balansen när dom spärrat in Eldrazis. Annars hade Bolas blivit stoppad och Amonket hade slukats och varit en död sten utan zombies och mana idag.

Den teorin passar in rätt bra i ett narrativ där Tamyio är "styrd" av Emrakul. Styrd till att spärra in henne, styrd till att bli fånga av phyrexia och senare blir styrd till att släppa lös henne i värsta möjliga läge för Norn och co.


Sen finns ju den, tycker jag, tråkiga teorin om att Phyrexians "blir" Eldrazis i en möjlig framtid. Timey wimey mumbu jumbo Teferi och bam, Eldrazis i nutid/forntid. Dom slog ut Phyrexians på New Cappenna, för att se till att det blir "rätt" framtid för att dom ska bli Eldrazi. Dom skapar sig själva genom tidsmanupilation.

Uppdaterad: 13:24:10, 21/1 -23
Iniovan

Azorius
MEDLEM
Skövde
@svm s. 19/6 -13

168 rubriker
475 svar

6. Jag köper definitivt tolkninge... 15:39:27, 21/1 -23  
Jag köper definitivt tolkningen att Eldrazis fyller en funktion, yep.
Vi får se hur det löser sig med den aspekten (:

Det är vanligt att över en hel period av berättelse, börjar författare med idéer som de sedan släpper, mitt i processen. Nissa hade en viss touch av Emrakul fortfarande under storyn i Amonkhet, Elspeth var förföljd av Calix och Liliana hade både Chain Veil och Raven Man att krydda sin story med.
Alla dessa aspekter har nu på olika vis släppts.

Jag vet inte exakt hur Emrakul kommer hanteras i framtiden, och du kan vara något på spåren i att hon behöver släppas ut igen. Det är alltid kul att ha nåt att fortsätta undra om!

Uppdaterad: 15:42:29, 21/1 -23
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!