Magic the Gathering
Magic the Gathering34879 medlemmar 658 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Sacrifice som additional cost... Deathreap Ritual med manlands? ...
Zevlor, Elturel Exile + Silumgar's Command
Senast läst: 14:06:19, 13/4 -24. Läst 575 gånger.
yohaan81
MEDLEM
Örebro
@svm s. 10/4 -09

235 rubriker
488 svar

Zevlor, Elturel Exile + Silumgar's Command 10:26:02, 14/7 -22  
Zevlor, Elturel Exile + Silumgar's Command.
hur funkar detta?
1).
kan jag spela Zevlor, Elturel Exile, tappa honom för 2, sen spela Silumgar's Command och exempelvis använda Target creature gets -3/-3 until end of turn. och Destroy target planeswalker.
eller kommer det inte funka för det targetar flera permanenter?

och isåfall kan den funka ihop med counter valet, att man drar counter noncreature spell och sen exempelvis tar Destroy target planeswalker. och då kan få förstöra en planeswalker för alla opponents?

2).
och om det inte funkar, finns det något liknande kort som faktiskt funkar med Zevlor?
där man får göra lite olika saker, jag ANTAR att return target permanent, then draw a card. triggar så jag får returna ett permanent för alla opponents, exempelvis Fire // Ice på Ice versionen, får jag dra ett kort eller fler kort?

EDIT ser nu att de står copy that spell, så då borde jag iaf få dra fler kort etc. genom Ice.

och då gäller samma sak för Grip of Phyresis att ja får ta equipments och skapa fler token genom den spellen.

3).
och spells som har choose, hur funkar dessa? exempelvis Rakdos Charm, den har ju target player exile bla bla. men då säger ju också Zevlor, Elturel Exile att jag får kopiera, men den spellen har ju flera val, är jag tvungen att göra samma val dvs target player exiles, eller skulle jag kunna välja each creature deals damage to its controller etc.
i ett 4manna commander, kör jag exile graveyard på en spelare, då triggar Zevlor, Elturel Exile och gör 2kopior på den spellen, men är den spellen låst till exile graveyard, eller tittar den då att jag får göra 2 nya val för dem 2 spells?

Uppdaterad: 12:45:10, 14/7 -22

nattmossa
MEDLEM
Jönköping
@svm s. 23/5 -13

27 rubriker
102 svar

1. Kan inte svara på allt då jag ... 15:03:14, 14/7 -22  
Kan inte svara på allt då jag nyss börjat spela igen och minnet är rostigt, men om man kopierar en spell med flera val måste man välja samma val om jag minns rätt. Se ruling på
Hive mind; "If the spell that's copied is modal (that is, it says “Choose one —” or the like), the copy will have the same mode. A player can't choose a different one." Detta kan undvikas genom att spela t.ex. Gleeful Sabotage som inte är modal.
yohaan81
MEDLEM
Örebro
@svm s. 10/4 -09

235 rubriker
488 svar

2. ah ok, makes sense :) hade kan... 15:58:47, 14/7 -22  
ah ok, makes sense :) hade kanske varit liiiite overpowered om den gick o ändra, men då är ja med. då är singel target valet det som kan kopieras med Zevlor :)
yohaan81
MEDLEM
Örebro
@svm s. 10/4 -09

235 rubriker
488 svar

3. men då är frågan hur de funkar... 16:02:07, 14/7 -22  
men då är frågan hur de funkar med Silumgar's Command, om man kör counter spellen, och sedan targets permanent. om det räknas som ett "singel target" eller om Zevlar ser att man dels targeta en spell, och sedan en permanent/player. och isåfall är det 2 targets.

eller om Zevlar bara räknar den typen av targets som han listar, dvs singel opponent, single permanent. eftersom counterspellen är ju inte target på varken opponent eller permanent utan en spell i luften.
Choper

Izzet
JUDGE L2
REDAX
FSVM - LEDAMOT
Axvall
@svm s. 26/5 -04

93 rubriker
2197 svar

4. Only targets X or Y beträder e... 17:04:52, 14/7 -22  
Only targets X or Y beträder endast X eller Y. Targetar du Z (spels i ditt exempel) är det inte X/Y. Säger den 1 target så är det även 1 som gäller, annars hade den inte krävt det.
Edit: Förtydling, det är alltså en sak som targetas som det gäller. Det kan vara olika instanser av target från samma effekt så länge allting targetar samma sak.

Rakdos Charm kan du bara använda ett mode som targetar, sedan måste du välja ping i allt om du ska kopiera.
 
Ingen regel utan undantag.
Även det är en regel.

Hitta Skövde Magicförening på facebook, där hittar ni allt vi gör :)
Uppdaterad: 12:55:18, 18/7 -22
yohaan81
MEDLEM
Örebro
@svm s. 10/4 -09

235 rubriker
488 svar

5. så jag inte misstolkar. jag k... 07:08:46, 18/7 -22  
så jag inte misstolkar.
jag kan alltså tappa och betala 2 för Zevlor, spela Silumgar för att först counterspella ett noncreature spell, sedan för varje motståndare ta -3/-3.

däremot får jag inte välja ett annat option om exempelvis den 3e opponent inte har creature, så får jag inte förstöra hans planeswalker?

ok och Ping betyder att samma sak händer igen antar jag? inte införstådd med Ping :)
Choper

Izzet
JUDGE L2
REDAX
FSVM - LEDAMOT
Axvall
@svm s. 26/5 -04

93 rubriker
2197 svar

6. jag ser väldigt tydligt ordet ... 12:46:09, 18/7 -22  
jag ser väldigt tydligt ordet "target" på både counterspell-delen & -3/-3 delen. Det betdyer att det är mer än 1 target & att ett av dem dessutom targetar något som gör triggern ogiltig.

Eftersom Silumgar's Command har "target" i alla sina modes så måste du välja modes så att alla effekter targettar samma sak om den skall kopieras (dvs tex studs & -3/-3 i samma creature). Lite awkward eftersom du gör effekterna i den ordnign som det står, och studs går före tex destroy.


Rakdos Charm: "deals 1 damage to..." 1 damage refereras ofta som ping :)
Där står det "each" inte target.
 
Ingen regel utan undantag.
Även det är en regel.

Hitta Skövde Magicförening på facebook, där hittar ni allt vi gör :)
Uppdaterad: 12:52:51, 18/7 -22
KimpaK
MEDLEM
Bromma
@svm s. 2/11 -03

13 rubriker
34 svar

7. Med andra ord kan man spela en... 16:57:01, 18/7 -22  
Med andra ord kan man spela en Cryptic Command och dra ett kort & studsa en permanent, för att sedan kopiera med Zevlor?
 
-Jag är inte dum i huvet. Har bara lite otur när jag tänker.
Choper

Izzet
JUDGE L2
REDAX
FSVM - LEDAMOT
Axvall
@svm s. 26/5 -04

93 rubriker
2197 svar

8. Stryk vad jag sagt innan. Jag ... 23:21:53, 18/7 -22  
Stryk vad jag sagt innan. Jag har läst in ord som inte finns i texten... tillbaka till ritbordet så skall jag titta på rätt regler :/

Men ja, så länge du targetar en permanent/spelare så kan du kopiera. Måste tänka till vad gäller targets på stacken... sova på saken och sedan kolla upp. Ber om ursäkt
 
Ingen regel utan undantag.
Även det är en regel.

Hitta Skövde Magicförening på facebook, där hittar ni allt vi gör :)
yohaan81
MEDLEM
Örebro
@svm s. 10/4 -09

235 rubriker
488 svar

9. Hur lungt som helst :) den här... 07:39:47, 19/7 -22  
Hur lungt som helst :) den här blev lite klurig med vissa kort, därav behövdes hjälpen och är helt införstådd med att vissa av dessa "choose" kan ställa till det.

exempelvis finns de ju "destroy target land" med effekten efteråt "draw a card", och de finns ju även fler liknande som står "if you do - then do this" som kan vara både dra kort och ge skada.

finns väl en bränn som har deal 4damage to target, then it deal 2 damage to another..

dessa har ju "Egentligen" ett singel target som sedan har en follow up när skadan skett... så spellen i sig kan man argumentera har ett target när den castas, men som får en bonus target om den går igenom. jag antar att vissa av dem är på det sättet för att man ska välja 4 i ansiktet o opponent måste välja att counterspell redan där, för när skadan är gjord så kommer den göra ytterligare skada för den redan gått igenom, och då är de försent att dra en counterspell för att skydda sitt djur.

Jag tänker mig att Zevlor tittar efter effekter som har "single opponent och single target opponent controls" för att inte kunna dubbla "each opponent" eller "each player".

frågan blir ju dock om Zevlor även tittar så att effekten enbart har "single target opponent"

Peel from Reality är ju en sådan som också bygger på hur zevlor tittar på saken. för här så har du ju egentligen 2 targets, men ett av targets är din egen, tittar zevlor på det, eller är Zevlor bara ute efter att du inte ska targeta fler targets från opponents för att hans copy ska gå igenom?

för om du spelar exempelvis Teferi's Time Twist då tänker jag mig att Zevlor ser inte ens den här, eftersom den har varken single target opponent, eller single target permanent opponent controls. eftersom denna nu targetar "dig/dina". därav kan den inte kopieras, men allt handlar om HUR Zevlor tittar på dessa.

om Zevlor kollar och ser "target opponent" och efter tittar o ser om något mer har target opponent eller perm opponent controls, då ser han ju inte att det finns ett till target som targetar mina egna saker. och låter då spellen bli kopierad.

mitt "issue" med Zevlor är ju just Target.
Jag vill se Zevlor på det sättet att han tittar enbart efter om spellen har flera targets som siktar på opponents eller permanents opponents controlls, och eftersom en counterspell i Silumgar's Command varken är en opponent, eller en permanent ännu, så ignorerar Zevlor den "target" på samma sätt som han borde ignorera "target permanent you control" och bara kollar att target permanent an opponent controls.

däremot såklart om man väljer 2 targets från Silumgar exempelvis -3/-3 och destroy target planeswalker och båda dessa är opponents permanenter, då ser ju Zevlor det och säger "nej nej, fler än 1target" (finns fall då man kan vilja -3/-3 på sitt eget creature eller spränga sin egen planeswalker för att motståndare inte ska kunna få lifelink etc dock, o då är vi där igen).
för return target permanent om man väljer sin egen blir ju som effekten av Peel from reality, och en möjlighet att rädda ett blockerande djur, samtidigt som man kan förstöra eller förminska motståndares djur/planeswalkers.

på så sätt så kan man iaf i en 4manna commander, bounca 3 av sina egna och 1 av varje opponent med Peel from Reality.
men även där så funderar jag kring stacken, kan jag välja samma creature då och på så sätt bara returna 1 av mina, och 1 av varje för opponents (samma fråga om jag stackar 3st Peel from Reality utan copy).

sorry om de blev rörigt, de är mina tankar kring hur denna grabb funkar, men man vet ju inte, Magic är inte alltid "logiskt" eller "hur man tror" - refererar tillbaka till att kunna offra creatures påväg ner i graven en gång i tiden... xD

EDIT
Cruel Ultimatum
denna gör ju väldigt mycket, men den borde ju funka med Zevlor, eftersom den faktiskt bara har ett target.

Uppdaterad: 10:07:04, 19/7 -22
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!