Magic the Gathering
Magic the Gathering34881 medlemmar 653 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
ALLMäNT Lore i form av böcker... kort med redirect typ ^^ ...
OBLIGATORISK * Berätta hur du blev introducerad av Magic The Gathering
Senast läst: 19:43:13, 18/4 -24. Läst 2271 gånger.
mage
MEDLEM
@svm s. 22/3 -10

9 rubriker
15 svar

OBLIGATORISK * Berätta hur du blev introducerad av Magic The Gathering 23:39:03, 4/5 -22  
Hej,

Jag börjar:

Min mor träffade en ny man och vi flyttade till ett nytt område och huset mittemot bodde en kille i min ålder som introducerade mig för detta fantastiska kortspel, Magic the gathering (han introducerade mig även för Warhammer och vi spenderade mycket tid med tv-spel och dataspel.

Det hade spridits inom hans krets (hur får väl han berätta...)

Året var typ 1998.
Jag är född 1986.

Det visade sig att flera andra spelade samma kortspel i min skola, även andra vänner spelade och jag tycker att det var super populärt ett bra tag trots knappt marknadsföring i Sverige.

Jag upptäckte TV-spelsbörsen vid centralen. Sen ett ställe lite längre in i stan.
Jag spelade som mest under Invasion blocket.
Jag lärde mig mycket engelska tack vare detta vackra spel.

Berätta något positivt! Skriv en rad. Spelet är fantastiskt!

Den största fantasivärlden som finns och dessutom ett utvecklat kortspel som har funnits ett BRA tag och historia kan man inte återskapa.

Så era kort är ovärderliga!

Skriv gärna en rad. Må väl <3

Uppdaterad: 18:11:18, 7/5 -22

prinsallan
HEDERSMEDLEM
Jönköping
@svm s. 16/2 -06

451 rubriker
6628 svar

1. 1996 var jag på spelkonvent i ... 07:53:35, 5/5 -22  
1996 var jag på spelkonvent i Borlänge för att försöka sälja några av mina 200 exemplar av egen-producerade rollspelet "Pets". Då det var ett rollspel som fokuserade på problemlösning och inte våld, sålde jag alla exemplaren som fanns till Svenska Kyrkan inom loppet av 15 minuter från det att jag anlänt. Meningen var att det skulle ta hela helgen och jag trodde att jag skulle sälja kanske hälften av dem.

Nu blev det plötsligt massa tid över till annat och vid ett bord där, satt två killar som spelade Magic the Gathering. De lärde mig grunderna och efter det var jag fast. När jag kom hem till Jönköping hittade jag en affär i Habo som hade 2 boxar med boosters, som jag köpte- de hade inga land, så jag fick märka vanliga magickort med små lappar för att visa att det var basics... Settet hette Fallen Empires, och det skulle, många år senare, visa sig vara ett av Magics sämsta set ever- men det var ändå kul att lära upp några kompisar och brorsan hur man spelade.

Vi hade flera regler som feltolkades, värst var nog Banding och Bands with others, som spelades på allehanda tokbrutna och mindre brutna vis.

Skriv några rader!
-Jonas
 
Om det saknas något common på min have som du vill köpa, interna. Det ligger ca 100.000 commons här som jag inte lagt upp på min have :P
Preacher
MEDLEM
Harlösa
@svm s. 16/2 -11

96 rubriker
1835 svar

2. Min 4 år äldre bror kom hem fr... 08:05:08, 5/5 -22  
Min 4 år äldre bror kom hem från lumpen med ett kortspel som hette Guardians. Jag och en kompis åkte in till Norrköping men hittade inte Guardians, utan istället köpte varsit 4th starter. Vi läste reglerna på bussen hem. Missförstod toughness helt och trodde att det var power när man blockade. Min polares Wall of Stone var alltså en 8/8 vägg för 1RR. spelbar. Jag öppnade en Balance och en sengir som i princip var det enda sättet att vinna för mig. För att göra det lite svårare tog vi ut ett land ur varje färg eftersom det var för lätt att spela sina kort. Detta var hösten 95. sålde korten någon månad senare och köpte guardians men då hade redan "pesten" spridit sig och alla spelade magic (och ingen spelade Guardians) köpte in mig igen med en ICe Age starter runt årskiftet 95-96... Sen blev det att köpa homelands för hela veckopengen tills Alliances kom. good times
prinsallan
HEDERSMEDLEM
Jönköping
@svm s. 16/2 -06

451 rubriker
6628 svar

3. Kul att många började spela un... 08:18:15, 5/5 -22  
Kul att många började spela under antingen Fallen Empires eller Homelands-- sugigare expansioner lär vi aldrig få se ;D
 
Om det saknas något common på min have som du vill köpa, interna. Det ligger ca 100.000 commons här som jag inte lagt upp på min have :P
latsblaster

Rakdos
HEDERSMEDLEM
@svm s. 17/7 -09

551 rubriker
9162 svar

4. Min i särklass bästa barndomsk... 08:34:13, 5/5 -22  
Min i särklass bästa barndomskompis (ursäkta alla andra) Danne introducerade mig till ett nytt spel bestående av snygga kort som han köpt, en (revised) starter och han lyckades få mig att köpa en likadan under senhhösten 1994. Bytte till mig en Demonic Hordes och en Demonic Tutor för nästan allt jag ägde, lärde mig att Dark Ritual och Pestilence var bra kort. Frozen Shade fick mig att fastna för svart som håller i sig. En annan kompis fick mig långt senare tillbaka till spelet, det var ungefär 9-10 år efter att jag gett bort mina kort.
 
Jag köper, byter och säljer kort samt erbjuder kompletta duel decks, commander devour for power, spelmattor, pärmar, 9-korts fickor och uppdaterar min have!
Phoenix of Endless Fury, Desperate Looting, Tanelorn
CH
HUVUDMODERATOR
REDAX
Sundsvall
@svm s. 17/11 -01

164 rubriker
6331 svar

5. Jag var på bilsemester med min... 08:45:52, 5/5 -22  
Jag var på bilsemester med min mamma en sommar, och vi stannade till utanför Nässjö hos en familj mina föräldrar känt sedan 10-15 år tillbaka vid den här tiden. Familjen hade en son (kan ha funnits flera syskon) som var ett år äldre än mig, han och en av hans kompisar satt och spelade kort när vi kom in till sonens rum.

På korten fanns det inga kungar, ruter eller ens några tvåor, utan drakar, zombies, alver och riddare. På korten fanns även symboler för eld, vatten, fält, skog och träsk och en massa engelska ord som var helt obegripliga. De båda killarna spelade dock lite annorluna mot vad man gör idag, de hade nämligen ett gemensamt library så båda drog kort ur. Det visade sig senare att det var varje kort i deras samling, men man fick bara spela ett kort två gånger, dvs. hade jag dragit Shivan Dragon och spelat den, fick jag inte spela fler exemplar, så om jag drog en till Shivan Dragon fick jag ge den till min motståndare och dra ett nytt kort istället, allt för att göra det mera rättvist för båda.

Oturligt nog för mig så hade familjen även en dator med internet, och den unge sonen hade teckningar med erotisk inriktning, vilket ju förståss var ännu svårare att slita sig ifrån, särskilt för en ung kille från Norrland med en dator som saknade tillgång till internet. Som de flesta redan listat ut så blev inte mycket mera Magic under det besöket.

Men när hösten nalkades och man började träffa på sina klasskamrater så hade Nisse (Fredrik Nilsson hette han egentligen, men när man är tolv år gammal så är smeknamn alltid bättre än riktiga namn) med sig spelkort som liknande de jag lekt med i Nässjö, fast dessa hade svarta kanter istället för vita. Men symbolerna, språket och monstren på korten var oftast likadana. Från den studen var vi fyra klasskamrater fast i Magic en lång tid framåt.

Nisse var en sladdis vars syster var vikarie på vår skola, och hon var var den vackraste tjej jag någonsin sett. Han hade fått tag på korten på en butik med namnet Orion spel [och böcker]. Eftersom jag vid den här tiden inte hade någon veckopeng hade jag knappt gått ut själv på stan, så jag fick givetvis ljuga och säga att jag varit in på Orion massor av gånger, men aldrig sett Magickorten. Efter att skolklockan ringt på denna soliga augustidag gick fyra glada gossar ner till Orion och stirrade storögt på alla häftiga och märkliga kort som satt i stora pärmar.

Att de äldre kilarna som rökte cigg och snusade, och som hade spelat Magic men slutat, sade att spelet var för "enkelt" och att Vampire: The Eternal Struggle var bättre eftersom man inte behövde länder och att bättre designat för multiplayer, det struntade vi blankt i. Drakar, alver, merfolk, wizards och soldater var nu en del av vår vardag. Varje fredag samlades jag, Tomas, Bosse och Nisse hos den senare, spelade Magic, fikade tekakor med ost och drack allt för söt fruktdryck. Det var nog den bästa tiden i mitt liv.
 
Har du Facebook och bor i Medelpad / Västernorrland? Bli vän med mig där så bjuder jag in dig till vår Magicgrupp.
HeroBean

Simic
MEDLEM
Arvika
@svm s. 24/10 -15

42 rubriker
314 svar

6. Började skolan i Arvika för dr... 09:42:05, 5/5 -22  
Började skolan i Arvika för drygt 7 år sen, träffade där mina nya polare som introducerade mig till spelet. :)
 
Tja...
Uppdaterad: 09:42:43, 5/5 -22
r1kka
MEDLEM
Malmö
@svm s. 7/8 -14

26 rubriker
135 svar

7. Var på en retro spelhelg i mal... 09:55:36, 5/5 -22  
Var på en retro spelhelg i malmö och så satt 3 pers och spelade kort, frågade va det var för ett spel så va det magic och fick låna en geön/vit ängel lek.
Gick dagen efter och köpte en toolkit tro jag det hete då så jah fick länder och lite sånt.
Tro det här var i början av zendika för jag mötte emrakul i min första standard tävling i min lokala affär
Plague_Spitter

Dimir
MEDLEM
@svm s. 30/6 -10

15 rubriker
470 svar

8. Hade ett intresse för samlarko... 11:12:42, 5/5 -22  
Hade ett intresse för samlarkortsspel eller samlarkort som Hockeykort eller Pokemon TCG som barn.

Jag minns att jag fick hem en katalog ifrån Nordic Games (tror den hette så) som främst var inriktad mot tv-spel. I den katalogen fanns ett uppslag om MTG som jag fastnade för. De visade några kort i artikeln, beskrev spelet i korta drag och hade lite artwork ifrån senaste expansionen som det året var Urza's Destiny.

Köpte något startset från 6th edition samma år och senare boosters osv. Var fascinerad av spelet även om jag inte spelade så mycket förrens några år senare då vänkretsen i övrigt började spela.

Har varit lite från och till genom åren, men fascinationen för spelet finns ännu kvar skulle jag säga.
 
Aspiring Golgari rot-farmer.
Zorgyn

Orzhov
FANTASY KING
Västerås
@svm s. 24/3 -03

161 rubriker
1867 svar

9. I Västerås fanns det för länge... 11:39:24, 5/5 -22  
I Västerås fanns det för länge sedan en affär som hette Sägen där det såldes Warhammer, rollspel och Lajv-prylar. De hade även MTG där gralen var en inglasad Black Lotus (vet inte vad den kan ha kostat 98) och för oss kids en stor kista med löskort för 1kr styck.

På den tiden så var det många olika intressen som kom och gick men jag tror att vi började spela mer "på riktigt" runt 2002 när Rollspelsgruppen på fritidsgården började hosta spelkvällar. Emperor och "slå vänster" var populära multiplayerformat.

Många roliga minnen från den tiden, särskilt de första konventen (skulle inte klara av sovsal idag).

Allt gott
Mårten
Vindicate

Simic
MEDLEM
Eskilstuna
@svm s. 18/11 -01

193 rubriker
679 svar

10. Jag såg en affisch på Tv-spels... 12:09:37, 5/5 -22  
Jag såg en affisch på Tv-spelsbörsen om "Magic the Gathering" och minns att jag tyckte att det var lite fånigt/konstigt att "Alladin" fanns som kort så jag fortsatte med att samla DoomTrooper. Snart därefter gick jag till den lokala dedikerade kortspelsbutiken the Pond i Eskilstuna och märkte att Magic var det som gällde. Jag fick låna en grön lek och min kompis fick en röd av butiksägaren som guidade oss i spelet. Jag försökte spela Fog X antal gånger mot kompisens boltar men det fick man inte tydligen. Köpte en 4th edition starter, drog en Ball Lightning som jag bytte mot en hel grön aggrolek!!! och en Force of Nature som var värd 80kr enligt tidningen Centurion! Hype!
moon8
MEDLEM
Nödinge
@svm s. 1/2 -05

7 rubriker
71 svar

11. Min son(moongoat) blev bekant ... 13:33:43, 5/5 -22  
Min son(moongoat) blev bekant med korten vid 11-12års åldern(1999-2000) i skolan. Hans kamrater samlade mera korten än att kunna spela med dem. Christian blev sjuk och blev hemma från skolan och hade långtråkigt. Han bad mig att spela sitt nya spel med honom, men jag sa nej flera gånger till detta. När min fru säger till mig, - snälla spela med honom han har ju så tråkigt.
-jag vill inte spela det jävla spelet, det är ju på engelska också. Ok, jag spelar lite då. Spelade som vi trodde Magic skulle spelas och sen ville jag veta mer. Spelade senare någorlunda hur spelet funkar och sen var jag fast. Spelar inte så ofta, men kul är det.
Caps_lock
LEGACY-SM MäSTARE 2022
Västerås
@svm s. 9/3 -06

194 rubriker
2855 svar

12. Jag vart indragen i skiten som... 15:59:03, 5/5 -22  
Jag vart indragen i skiten som 12 åring i skolan. Torsk ever since.
 
[03:56:14] Christoffer Niemi: Sunforger är typ en kombinerad demonic tutor och mind's desire på ben. För 3 mana.

"Patrick Chapin thinks the deck is bad, wich means that the deck is bad or it doesn't play mulldrifter"
mindtrix

Orzhov
MEDLEM
@svm s. 13/2 -11

76 rubriker
2108 svar

13. En kompis pappa envisades med ... 16:27:18, 5/5 -22  
En kompis pappa envisades med att hans son skulle spela Magic men vi var bara intresserade av Warhammer/figurspel. Pappan som alltid hade ett ekonomiskt intresse i allt hade lite koll på att några av de svåråtkomliga äldre seten var eftertraktade. Han köpte lite boosters men det blev oftast revised och Homelands för det var det som fanns att få tag på. Min kompis körde en lek med bomben Ishan's Shade medan jag spelade någon röd historia med överprisade röda jättar (på den tiden var de flesta jättar 3/3 eller typ 3/4:or..). Vi tröttnade men en tid senare hittade jag butiken Flamman (Gbg) och de hade enbart Fallen Empires, köpte löjliga mängder boosters till reapris tills jag hade min kompletta Thrull-lek (idiot, jag borde ju fattat att Homarids var den coolaste triben).
Sedan blev det en paus innan jag gick till Tradition och köpte Urzas Saga och senare Masque-block. I samma veva hittade jag till Backstab och blev såklart övertalad att byta bort min nyöppnade Cradle mot en Thran Quarry som tydligen passade min monogröna alvlek bättre….
Men riktigt förälskad blev jag inte förens jag upptäckte Mirage, Exodus och alla varelser mer Shadow-mekaniken. Slängde in lite ritualer och Hatred och kände mig ostoppbar :p
 
Forumsignaturer är bara störande, rajt?
Lazarus

Azorius
MEDLEM
@svm s. 25/11 -09

58 rubriker
549 svar

14. Jag såg spelet på den lokala s... 18:56:48, 5/5 -22  
Jag såg spelet på den lokala spelbutiken i Umeå runt -96, men valde att börja spela Middle Earth istället runt millennieskiftet. Vart övertalad av en gammal kompis att prova att lira när OG zendikar kom (vi körde köksbordssealed och jag öppnade två fetch och sorin markov minns jag), men han slutade några år senare medan jag är kvar i beroendet.
Berzell

Izzet
MEDLEM
Malmö
@svm s. 20/11 -01

15 rubriker
220 svar

15. Jag såg spelet för första gång... 19:12:23, 5/5 -22  
Jag såg spelet för första gången på LinCon (-94?), då jag undrade var det var för något som det stod "Legends" på... köpte inte spelet då. Men senare samma höst kom en kompis och berättade att han och hans bror hade köpt varsin starter (det var revised). Jag köpte också lite kort, och vi försökte lära oss spelet. Vi spelade egentligen en slags sealed deck i början. Jag fastnade för bilderna, och har i stort sett spelat hela tiden sedan dess, med några kortare uppehåll. Som mest spelade jag under åren runt millenieskiftet (när Magic var som bäst, om du frågar mig), med Invasion- och Odyssey-blocken. Numera är det i stort sett bara Arena som gäller, tyvärr. Men som heltidsarbetande pappa är det ganska svårt att få tid till ens en draft i den lokala butiken...
 
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Riggedlands
MEDLEM
@svm s. 12/9 -19

1 rubriker
114 svar

16. Blev introducerad till spelet ... 19:21:17, 5/5 -22  
Blev introducerad till spelet 2004 av en klasskamrat i skolan vilket sedan min far fick ett intresse för och spelade med mig hela tiden.

Nästan 20 år senare sitter jag, spelar magic med vänner samt min farsa och hans galna artefakt lek... Door to Nothingness gud vilket kort.

Mirrodin blocket var väldigt kul att spela och drafta, lovely stuff.
 
Älskar gamla foils med wizardsstjärnan.

Kontakta mig om du har dessa foils!
daddy_boostin

Dimir
MEDLEM
Eskilstuna
@svm s. 18/11 -04

127 rubriker
706 svar

17. Några kompisar som jag spelade... 20:39:36, 5/5 -22  
Några kompisar som jag spelade Drakar och demoner med hade köpt på den lokala tv-spelsbutiken som hade revised starters 1993 i guess kan vart tidigt 94.. Jag köpte mig 1 starterdeck och har varit fast sen dess. Ingen av de andra spelar idag, men jäklar vad många vänner jag fått tack vare spelet..
Eneas
MEDLEM
Lund
@svm s. 17/9 -09

55 rubriker
1377 svar

18. Sommaren -95 önskade min rolls... 21:28:31, 5/5 -22  
Sommaren -95 önskade min rollspelskompis ett 4th-editionstarter i födelsedagspresent. Åkte in till Malmö och köpte ett starter på Tradition. På tåget på väg hem öppnade jag startern och blev väldigt fascinerad av bilderna. Åkte tillbaka och köpte ett nytt starter som jag gav min kompis i present och frågade om han ville lära mig reglerna.

Byggde min första lek av korten från första startern, en svart-grön sörja med Hyppe och Terror som bästa kort. Sen dess har lekarna bara blivit sämre. :-)
altermann
MEDLEM
Mora
@svm s. 24/10 -10

6 rubriker
140 svar

19. Vet att en vän till familjen h... 21:59:35, 5/5 -22  
Vet att en vän till familjen hade kort från classic tror jag. Minns destinkt vissa kort. Började själv i MM tror jag men blev förälskad i invasion-block. Så vackra bilder, otroligt roligt att spela. Samlade på kavus. En tyvärr nästan bortglömd creature type.
vampiric_ninja

Izzet
REDAX
Kalmar
@svm s. 23/10 -02

225 rubriker
3066 svar

20. Morsan kom hem från ett besök ... 06:33:44, 6/5 -22  
Morsan kom hem från ett besök i Göteborg och hade köpt ett Revised starter och två boosters på Tradition. Jag var 11 år och hade ingen aning om hur spelet fungerade, men varje kväll bläddrade jag bland korten och beundrade de fantastiska illustrationerna. Snart kom min 4 år äldre kusin på besök. Han spelade spelet, förklarade reglerna för mig och bytte glatt till sig min Tundra mot en Lord of Atlantis.
Jag kände ingen som spelade Magic i Kalmar, så jag lärde mina klasskamrater. Vi spelade ofta efter skolan och körde med en färg var. Svart var överlägset bäst, då vår uppfattning var att Dark Ritual gav varje tur och Frozen Shade fick +1/+1 permanent för (det sistnämnda är en helt rimlig tolkning med tanke på hur kortet var wordat).

Jag började spela Magic på allvar med min barndomsvän Sajkobeer. Han spelade rödgrönt med boltar och Kird Apes, jag spelade monosvart med Sengir Vampire, Animate Dead och Terror.
 
Grave Defiler - Famine

desil presenterar ett smakprov från sin guldvippade auktion Stor samling fina kort!

Skaffa VIP Guld till din auktion för att få chansen att visa upp din auktion här

Chalice of the Void 551:- Buyout: 580:-

City of Brass 117:- Buyout: 130:-

Copy Enchantment (GD) 12:- Buyout: 15:-

Lightning Bolt (Japanska) 162:- Buyout: 180:-

Lightning Bolt (Japanska) 162:- Buyout: 180:-

Lightning Bolt (Japanska) 162:- Buyout: 180:-

Lightning Bolt (Japanska) 162:- Buyout: 180:-

Adarkar Wastes (EX) 55:- Buyout: 65:-

Ankh of Mishra (EX) 55:- Buyout: 65:-

Ankh of Mishra (GD) 28:- Buyout: 35:-

Blood Crypt (EX) 144:- Buyout: 160:-

Wrath of God (EX) 47:- Buyout: 55:-

Mox Opal (FN) 561:- Buyout: 590:-

Mox Opal (FN) 561:- Buyout: 590:-

Utopia Sprawl (EX) 12:- Buyout: 15:-

Utopia Sprawl (EX) 12:- Buyout: 15:-

Utopia Sprawl (EX) 12:- Buyout: 15:-

Utopia Sprawl (EX) 12:- Buyout: 15:-

Thoughtseize (EX) 149:- Buyout: 165:-

Enlightened Tutor 158:- Buyout: 175:-


BYT BORD TILL


 
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!