Magic the Gathering
Magic the Gathering33889 medlemmar 770 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
COMBOS Kharn the Betrayer + Brallin, ... En ny kluring ...
Fråga Heartless Summoning, Sliver Legion, och 1/1 Tokens
Senast läst: 15:38:06, 6/12 -22. Läst 1197 gånger.
Osvir
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 1/9 -16

5 rubriker
7 svar

Fråga Heartless Summoning, Sliver Legion, och 1/1 Tokens 17:42:49, 31/3 -22  
Hej!

Jag har googlat och sökt kring regler om Heartless Summoning och 1/1 Tokens då jag beställt kortet samt ska bygga en Slivers commander lek.

Har hittat att 1/1 tokens dör direkt om Heartless Summoning är ute, om det gäller "Creatures entering the battlefield get +1/+1 counter" eller dylikt pga att HS har en "statisk" ability.

Men hur funkar det med en annan statisk ability?

Sliver Legion ger +1/+1 (ej counters) till alla Slivers för varje Sliver i spel. Likaså (fast på annat sätt), exempelvis, Door of Destinies.

Hur funkar det? Har jag Heartless Summoning ute och Sliver Legion, och skapar Sliver 1/1 Tokens. Dör dom direkt då?

Tack!

Heartless Summoning
Sliver Legion

Uppdaterad: 17:43:30, 31/3 -22

HappyMagicHardcore

Golgari
MEDLEM
Västerås
@svm s. 1/11 -02

502 rubriker
6915 svar

1. Dom överlever då Sliver Legion... 18:26:40, 31/3 -22  
Dom överlever då Sliver Legions ability även den är statisk som du skrev och den 1/1 Sliver token som skapas kommer då ha -1/-1 av Heartless Summoning samtidigt som den får +1/+1 av Sliver Legions ability vilket då tar ut varandra.

Fungerar likadant med Door of Destinies förutsatt att den har minst 1 counter.
 
Driver webshopen Goblinen.com i Västerås tillsammans med Frashannes.
Uppdaterad: 18:29:09, 31/3 -22
Osvir
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 1/9 -16

5 rubriker
7 svar

2. Tack så mycket :) då vet jag, ... 19:32:41, 31/3 -22  
Tack så mycket :) då vet jag, och även min vänskapskrets, om regelfrågan kommer upp när leken är klar.
SidPao
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 5/2 -07

88 rubriker
600 svar

3. Osvir: Du skrev följande - "Ha... 16:38:42, 1/4 -22  
Osvir: Du skrev följande - "Har hittat att 1/1 tokens dör direkt om Heartless Summoning är ute, om det gäller "Creatures entering the battlefield get +1/+1 counter" eller dylikt pga att HS har en "statisk" ability."

Som du säkert har förstått så gäller det ifall det är en triggered ability som skall lägga på counters (alltså något som behöver använda stacken) T.ex Sigil Captain.

Däremot om du skulle ha ett kort som Bloodspore Thrinax, som har en replacement ability så kommer ditt creature in med counters direkt och skulle överleva,.. om det fick tillräckligt med counters förstås.
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!