Magic the Gathering
Magic the Gathering33133 medlemmar 791 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Body Double + Hypnox... Fråga om Dungeon of the Mad Ma ...
AFR regelfråga gällande Flameskull
Senast läst: 16:59:33, 22/9 -21. Läst 642 gånger.
toothpick_jack
MEDLEM
Uppsala
@svm s. 26/8 -02

204 rubriker
1181 svar

AFR regelfråga gällande Flameskull 13:43:46, 25/7 -21  
Spelare A har Flameskull och Delina, Wild Mage i spel. Spelare A anfaller med Delina och slår en femma. Hen kopierar Flameskull. Kopian av Flameskull är anfallande och blir blockad av en Wind Drake. Den kopierade Flameskull och Wind Drake dör båda av combat damage.

Frågan är då: kommer spelare A få exile:a ett kort på Flameskulls "dies"-trigger eller kommer token-kopian hinna försvinna som en del av state based effects innan triggern kan resolva?

Choper

Izzet
JUDGE L2
REDAX
Axvall
@svm s. 26/5 -04

84 rubriker
2066 svar

1. 11.8. A token that has left th... 14:33:56, 25/7 -21  
11.8. A token that has left the battlefield can’t move to another zone or come back onto the battlefield. If such a token would change zones, it remains in its current zone instead. It ceases to exist the next time state-based actions are checked; see rule 704.

+ att du kollar SBA innan du börjar resolva någonting på stacken, dvs innan Flameskulls trigger får börja hända så är tokenen redan icke-existerande.


Flameskull: "...exile it, IF you do..."
Eftersom du inte kan exila den från graven så kommer du inte att få göra resten.

1 trigger kommer att hända (dock går båda på stacken).
 
Ingen regel utan undantag.
Även det är en regel.

Hitta Skövde Magicförening på facebook, där hittar ni allt vi gör :)
Uppdaterad: 14:35:56, 25/7 -21

Fabian presenterar ett smakprov från sin guldvippade auktion Fabians Stora Höstauktion Del 1! Blandat nytt och gammalt, Premodern/Modern/EDH/etc!

Skaffa VIP Guld till din auktion för att få chansen att visa upp din auktion här

Lightning Bolt 18:- Buyout: 25:-

Lightning Bolt 18:- Buyout: 25:-

Lightning Bolt 18:- Buyout: 25:-

Lightning Bolt 18:- Buyout: 25:-

Lightning Bolt 18:- Buyout: 25:-

Birds of Paradise (EX) 45:- Buyout: 60:-

Sol Ring 22:- Buyout: 32:-

Wrath of God (jap) 55:- Buyout: 80:-

Wrath of God (jap) 55:- Buyout: 80:-

Asmoranomardicadaistinaculdacar (Foil) 24:- Buyout: 35:-

Svyelun of Sea and Sky 34:- Buyout: 40:-

Blood Moon (EX) 110:- Buyout: 140:-

Dakkon, Shadow Slayer (Foil) 82:- Buyout: 100:-

Chatterfang, Squirrel General 39:- Buyout: 55:-

Yavimaya Coast 12:- Buyout: 20:-

Yavimaya Coast (FN) 7:- Buyout: 12:-

Nicol Bolas, the Ravager 200:- Buyout: 225:-

Fellwar Stone (EX, fra) 30:- Buyout: 60:-

Howling Mine (EX) 70:- Buyout: 90:-

Howling Mine (EX) 70:- Buyout: 90:-


BYT BORD TILL


 
  Adventures in the Forgotten Realms! Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!