Magic the Gathering
Magic the Gathering33015 medlemmar 723 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Resurgent Belief... Veyran + Harmonic Prodigy + Ky ...
Bubble Matrix + Vigor? Hur funkar det?
Senast läst: 04:40:38, 27/7 -21. Läst 442 gånger.
SebKill
MEDLEM
Jönköping
@svm s. 8/10 -20

2 rubriker
5 svar

Bubble Matrix + Vigor? Hur funkar det? 14:12:02, 16/6 -21  
Som rubriken lyder så undrar jag lite om hur det skulle fungera om både Bubble Matrix och Vigor är i spel. Om jag förstått det rätt (vilket är ett väldigt stort om), så är Vigors effekt en replacement effekt för damage, och Bubble Matrix är en statisk effekt som tar bort damage. Så spontant känns det som att inga +1/+1 delas ut per damage. Men, när jag läste lite kring hur Bubble Matrix fungerar med creatures som har trample, så får jag fram information att damage måste läggas på blockerande creature (även fast den är lika med noll) tills blockerande creatures toughness är räknad för, och sedan går resterande damage igenom. Detta i sig får mig att undra om;
1. Damage som tas bort med Bubble Matrix ändå kvantifieras och kan omvandlas med Vigors effekt.

eller

2. Även fast man kan räkna damage som läggs på creatures, så är den lika med noll och kan inte omvandlas till +1/+1 med hjälp av Vigor.

Jag har kanske överkomplicerat problematiken med hur dessa kort spelas, men tar gärna all information jag kan få kring hur ett sådant scenario skulle spelas ut.

Choper

Izzet
JUDGE L2
REDAX
Axvall
@svm s. 26/5 -04

82 rubriker
2042 svar

1. Bubble Matrix är en så kallad ... 20:12:00, 16/6 -21  
Bubble Matrix är en så kallad Prevention Effect.

Prevention Effects fungerar precis som en Replacement. Så den som påverkas kommer att få välja i vilken ordning de appliceras.

I det här fallet betyder det att den som kontrollerar Vigor kommer att få välja om critterna skall få +1/+1 counters eller inte.
 
Ingen regel utan undantag.
Även det är en regel.

Hitta Skövde Magicförening på facebook, där hittar ni allt vi gör :)
SebKill
MEDLEM
Jönköping
@svm s. 8/10 -20

2 rubriker
5 svar

2. Stort tack för svaret!... 20:16:27, 16/6 -21  
Stort tack för svaret!
partysmurphen
JUDGE L1
REDAX
HEDERSMEDLEM
Linköping
@svm s. 19/2 -03

166 rubriker
7247 svar

3. Jag tänker vara lite petig här... 07:30:15, 17/6 -21  
Jag tänker vara lite petig här, då människan är bra på att se mönster. Och vi vill inte att ni lär er fel mönster!

Det är den som kontrollerar den påverkade varelsen som väljer. Dvs om du har en Grizzly Bears som ska få skada så väljer du om bears ska få counters eller ej.

Det är alltså inte den som kontrollerar orsaken till effekten som väljer, utan den som kontrollerar det som påverkas.

I det här fallet blir det samma sak, pga Vigors wording. Men alla effekter är inte wordade som vigors.
 
Om man tejpar över plastfickemynningar så har man inte riktigt förstått vad det är man försöker åstadkomma.

Glazastik presenterar ett smakprov från sin have

Skaffa Guld-medlemskap för att ha chansen att visa upp dina kort här

Channel 5:-

Ball Lightning 30:-

Lazav, Dimir Mastermind 10:-

Soul of Zendikar 5:-

Jackal Pup 5:-

Dust Stalker (Foil) 5:-

Jarad, Golgari Lich Lord (Foil) 15:-

Ravenous Baboons (ty) 5:-

Boggart Ram-Gang (Foil) 5:-

3 Dissolve (Foil) 10:-


BYT BORD TILL


 
  Adventures in the Forgotten Realms! Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!