Magic the Gathering
Magic the Gathering32840 medlemmar 815 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Kan någon förklara kombon? (Ch... Phyrexian Negator ...
Glint-Horn Buccaneer + curiosity
Senast läst: 07:24:52, 12/4 -21. Läst 362 gånger.
pudas_beast
MEDLEM
Falun
@svm s. 12/2 -05

52 rubriker
118 svar

Glint-Horn Buccaneer + curiosity 08:07:05, 27/3 -21  
Om man enchantar curiosity på en Glint-Horn Buccaneer ser till att man har åtta kort på handen och går till discard så blir det tydligen en inf-loop då man kan dra sitt library om man vill.

Jag vet från andra att combon fungerar men har aldrig förstått varför? Man discar kort ned till 7, glint-horn triggar och gör ett skada och då drar man ett kort, förstår sedaninte varför det fortsätter? Är discard/clean-up step gjort så att man inte får gå till nästa fas med mer än 7 kort, så att discarden triggar igen?

Jag har förmodligen svarat på min egen fråga här haha men ni får gärna bekräfta/dementera detta, är nyfiken på varför det fungerar som det gör. Tack på förhand.

Blastoderm

Golgari
HEDERSMEDLEM
Östersund
@svm s. 6/12 -01

15 rubriker
1240 svar

1. Det sista som händer i cleanup... 08:46:01, 27/3 -21  
Det sista som händer i cleanup step:

514.3 Normally, no player receives priority during the cleanup step, so no spells can be cast and no abilities can be activated. However, this rule is subject to the following exception:
514.3a At this point, the game checks to see if any state-based actions would be performed and/or any triggered abilities are waiting to be put onto the stack (including those that trigger “at the beginning of the next cleanup step”). If so, those state-based actions are performed, then those triggered abilities are put on the stack, then the active player gets priority. Players may cast spells and activate abilities. Once the stack is empty and all players pass in succession, another cleanup step begins.
 
"War is God's way of teaching Americans geography."
-- Ambrose Bierce
Torax
MEDLEM
Virsbo
@svm s. 2/8 -05

168 rubriker
778 svar

2. Varje gång man går till cleanu... 08:49:35, 27/3 -21  
Varje gång man går till cleanup så kollar spelet om du har fler än 7 kort på hand. Efter cleanup kommer en till cleanup ifall aktiv spelare fortfarande har mer än 7 kort.

Någon kan säkert referera till regeln för detta.
 
Priceguy:
"Ja, jag tänkte helfel. Du har självklart rätt."
pudas_beast
MEDLEM
Falun
@svm s. 12/2 -05

52 rubriker
118 svar

3. Tack för svar, då förstår jag ... 09:06:08, 27/3 -21  
Tack för svar, då förstår jag varför!

JonasN presenterar ett smakprov från sin guldvippade auktion
Dragons Nest Gamings stora non-foil auktion. Standard, Modern, Legacy, Vintage, EDH, etc.
39 dagar kvar
Skaffa VIP Guld till din auktion för att få chansen att visa upp din auktion här

BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!