Magic the Gathering
Magic the Gathering32698 medlemmar 676 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Forumnytt
Torgetnytt
Veckans Auktion av AxeFestis
Fjolårets kort med av Spetaelsk
PÅFYLLT! Commander av kingdiz
Foils & ice age kort av Riggedlands
3 dagar kvar! 93/94, av WilleMagic
Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Heroic + fusion... Kan röds kort permanent bryta ...
The immortal Nevinyrral
Senast läst: 23:23:50, 22/1 -21. Läst 595 gånger.
Nixxan

Azorius
MEDLEM
Eksjö
@svm s. 3/11 -03

180 rubriker
1774 svar

The immortal Nevinyrral 09:33:58, 3/12 -20  
Har en fråga om Nevinyrral, Urborg Tyrant och Gift of Immortality. Om Nevinyrral dör och jag aktiverar hans effekt att spränga brädet, kommer Gift of Immortality att förstöras av effekten eller ligger den redan i graven och triggas så att Nevinyrral kommer in i spel igen?
 
w0rd

Green

Golgari
MEDLEM
Göteborg
@svm s. 2/3 -10

13 rubriker
162 svar

1. När Nevinyrral, Urborg Tyrant ... 09:44:19, 3/12 -20  
När Nevinyrral, Urborg Tyrant dör så åker han och Gift of Immortality till graven och två dies triggers hamnar på stacken. Så Gift of Immortality är redan i graven när du har valet att spränga världen. Du väljer ordningen på dies-triggersarna, så du kan välja att världen går under följt av att Nevinyrral, Urborg Tyrant kommer tillbaks in i spel från graven.
partysmurphen
JUDGE L1
REDAX
HEDERSMEDLEM
Linköping
@svm s. 19/2 -03

162 rubriker
7167 svar

2. Som Green säger. Några deta... 10:10:31, 3/12 -20  
Som Green säger.

Några detaljer:
Varelsen och Auran går inte i graven samtidigt. Auran går i graven som en state based action, vilket sker i princip direkt efter det som fick varelsen att dö har gjort sitt (t ex en spell som Murder, eller pga en annan state based action såsom lethal damage).

State Based Actions händer innan någon trigger kan läggas på stacken.

När triggers väl kan läggas på stacken så kollar man efter alla triggers som skett sen någon senast hade prioritet. De läggs på stacken i APNAP ordning (Active Player, Non-active Player).

Det spelar alltså roll vem som kontrollerar Gift of Immortality. Om det är olika spelare spelar det då även roll vems tur det är.

Exempel 1:
Både Gift och Nevinyrral kontrolleras av samma spelare. Det blir som Green skriver ovan att den spelaren bestämmer vilken ordning dessa effekter resolvar.

Exempel 2:
Gift och Nevinyrral kontrolleras av olika spelare. Den vars tur det är, eller som är närmst på tur, lägger sin effekt på stacken först. Den kommer därmed resolva sist.
 
Om man tejpar över plastfickemynningar så har man inte riktigt förstått vad det är man försöker åstadkomma.
Nixxan

Azorius
MEDLEM
Eksjö
@svm s. 3/11 -03

180 rubriker
1774 svar

3. Då fick jag klarhet i det jag ... 11:35:01, 3/12 -20  
Då fick jag klarhet i det jag egentligen funderade över men totalt misslyckades med att få ner i ord.

Tack!
 
w0rd
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!